Εμφανίσθηκαν λοιπόν οι ενορχηστρωτές και διευθυντές του απαθλιωμένου και βαθιά ανήθικου εδώ και κάμποσα χρόνια συστήματος της μεταπολίτευσης για να μας πουν, σε εμάς τους "απλούς πολίτες" [Μπράβο Νίκο Ξυδάκη της Καθημερινής που τράβηξες το αυτί των αλαζόνων της Αριστεράς που τους έχουν καραμέλα τους "απλούς πολίτες"], ότι το παλιό σύστημα σάπισε και τώρα ήρθε η ώρα για "Νέα Μεταπολίτευση"...
Όπως δείχνουν όμως ακόμη και οι "απλές εξισώσεις", μεταπολίτευση δεν σημαίνει ανασύνθεση, ανασύνταξη, ανακάτωμα της τράπουλας, με τα ίδια λίγο πολύ πρόσωπα που προσπαθούν να αναβαπτισθούν και να κερδίσουν μερικές ακόμη παρατάσεις για να ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερα προνόμια, κρατικό χρήμα και εξουσία.
Μεταπολίτευση σημαίνει ΣΕΙΣΜΟΣ, καταστροφικός, να γκρεμισθούν τα τείχη, αλλά και τα κτίσματα της αθλιότητας, της παρακμής, της κατρακύλας.
Εάν ο σεισμός είναι τεχνητός, θα είναι μικρής ισχύος. Τίποτε δεν θα αλλάξει. Μόνο μερικά προσωπεία.
Όπως εκείνο του ΣΥΝ, που ετοιμάζεται να εκλέξει πρόεδρο ένα νέο μεν, πλην βαθιά συστημικό και ως εκ τούτου αντανάκλαση του παλιού πρόσωπο. [Βλέπε σχετικά το post για τον Α. Τσίπρα στη διπλανή στήλη από τις 27.01.2008 και μετά].
Πραγματική μεταπολίτευση, δηλαδή πτώση και συντριβή του παρόντος συστήματος και δημιουργία ενός νέου πολιτικού τοπίου από υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας που εξακολουθούν να ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ και να έχουν τη φιλοδοξία να ΑΠΟΚΤΟΥΝ και να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ να χρησιμοποιούν με ΘΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ τους και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΕΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, θα γίνει μόνο εάν επέλθει σφοδρή κρίση - κατάρρευση του κρατιδίου μας, είτε στο πεδίο της οικονομίας -κάτι όχι και τόσο απίθανο, μιας και η σημερινή ευημερία βασίζεται σε μια φούσκα με λεπτά τοιχώματα- είτε στο πεδίο της απώλειας μέρους της εθνικής κυριαρχίας, πιθανότητα εξαιρετικά σοβαρή εξαιτίας των διεθνών συγκυριών (μετάβαση σε νέο πρόεδρο στις ΗΠΑ, επικείμενη ανεξαρτησία Κόσοβου, πετρελαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας στο Αιγαίο).
Όταν υπάρξουν ανάλογες εξελίξεις, τότε ΜΟΝΟ το κίνημα των πραγματικών και όχι "απλών" πολιτών θα γκρεμίσει με ένα άλλο Πολυτεχνείο το αισχρό σημερινό σύστημα, θα ζητήσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και εκλογές για συντακτική βουλή, η οποία θα εισάγει το Σύνταγμα της 4ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Ένα νέο, πραγματικά δημοκρατικό Σύνταγμα που θα απελευθερώσει και θα αναδείξει σε ηγεμονικές τις δυνάμεις του ήθους και της δημιουργίας και θα μπλοκάρει την άθλια μιντιοκρατία και τα συντεχνιακά συμφέροντα.
Όλα αυτά για να έχουν νόημα θα πρέπει να γίνουν ΟΧΙ με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη νεοφιλελευθεροποίηση της χώρας, αλλά αντίθετα, με στόχο την προάσπιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ και με προοπτική την αναπτέρωση του ελληνισμού ως παγκόσμιας δημιουργικής δύναμης.
Ο κύβος δεν έχει ριφθεί ακόμη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου