Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Δειλή κυβέρνηση και αστεία αντιπολίτευση!


σχόλιο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Το δυστύχημα για την χώρα είναι πως έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα με εξαιρετικά ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό. Υπάρχει μια σοσιαλιστική, στο όνομα, κυβέρνηση που προσπαθεί να εφαρμόσει κατά βάση φιλελεύθερες (με την εξαίρεση των φόρων βέβαια) πολιτικές. Και μία, κατ' όνομα και πάλι, φιλελεύθερη αντιπολίτευση που υιοθετεί σοσιαλιστική και έντονα κρατικοπαρεμβατική συνθηματολογία. Η συνακόλουθη σύγχυση οδηγεί σε αδράνεια και σε τραγελαφικές τελικά καταστάσεις.

Τελευταία η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση λαικιστών και ανοήτων φωνασκούντων σε ΜΜΕ και πολιτική, αποφάσισε να απαγορεύσει με νόμο την πώληση δημόσιας γης. Λες και αν κάποιος αγοράσει εκτάσεις του δημοσίου θα τις πάρει και θα ...φύγει στο εξωτερικό!! Κι από την άλλη μεριά, η αντιπολίτευση καταγγέλλει σαν ξεπούλημα την όποια εκποίηση δημόσιας γης - που όμως η ίδια είχε προτείνει σαν λύση πριν από λίγους μήνες!!
Η αλήθεια είναι βέβαια πως είναι τουλάχιστον αστείο να περιμένει κάποιος την λύση στα οικονομικά μας προβλήματα από την εκποίηση κρατικής περιουσίας. Η αντιφατικότητα όμως της αντιπολίτευσης και οι τρομαγμένες πολιτικές περιπλανήσεις των κυβερνώντων μας γεμίζουν αγωνία για το αύριο. Είναι η μοίρα μας τελικά η κατάρρευση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.