Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011


Για την πολιτική του Μητσοτάκη

«…Υπογραμμίζω ότι η σημερινή συζήτηση δεν είναι καινούργια. 

Απογοητευτική η εικόνα της συγκέντρωσης στη Συγγρού!


Παρά την κινητοποίηση και τα πούλμαν που είχαν σταθμεύσει γύρω από το σατούρΝΔ, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό! Παρά τις πιέσεις βουλευτών και ΟΝΝΕΔιτών, τα πούλμαν δεν γέμισαν. Και η άδεια πλατεία ήταν μια εικόνα της αποτυχίας.................
Οι ελπίδες για μια συγκέντρωση που θα βούλιαζε τη Συγγρού διαψεύστηκαν. Είχαν καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες στα εθνοπατριωτικά και ακροδεξιά blogs. Προσδοκίες που διαψεύστηκαν και οδήγησαν σε απόγνωση τα μεγαλοστελέχη της Συγγρού.
Ο μόνος που έμεινε ικανοποιημένος από την αποτυχία ήταν ο Φον Αβραμόπουλος. Γελούσαν τα μουστάκια του. Κόρδωνε σα γύφτικο σκεπάρνι.
Όσο για τους μυστικοσυμβούλους τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί έτσι τους συμφέρει! Άσους να νομίζουν ότι βούλιαξε η Αθήνα!

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι στις 23 Φεβρουαρίου


Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί, διοικητικοί και τυπογράφοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης. 23 Φεβρουαρίου. Η απεργία θα ισχύσει από τις 06.00 της 23ης Φεβρουαρίου έως τις 06.00 της 24ης...

Φεβρουαρίου και θα συμμετάσχουν η Π.Ο.Ε.ΣΥ., η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., η Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ. και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

"Γλυκαίνει" τους καραμανλικούς μέσω του Φαήλου


Αλλά, έφαγε πόρτα από τον Καραμανλή!


Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να γλυκάνει τους καραμανλικούς, αλλά δεν του βγαίνει. Σε μία από τις προσπάθειές του, ο στενός συνεργάτης του, Φαήλος Κρανιδιώτης, πρότεινε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Καραμανλής δεν "τσίμπησε", καθώς συνεργάτες του...


ανέφεραν ότι "ο πρώην πρωθυπουργός σέβεται το αξίωμα, το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλους όσοι τον έχουν υπηρετήσει. Όμως, είναι αξίωμα που σε καμία περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει και δεν του πηγαίνει". "Πόρτα" ή "χυλόπιτα" από τον Καραμανλή? Αντώνη, διάλεξε και πάρε...

«Όχι» Alpha στην πρόταση της Εθνικής


«Όχι» Alpha στην πρόταση της Εθνικής

Εκτός και αν βελτιωθούν οι όροι

«Όχι» είπε η Alpha Bank στην πρόταση της Εθνικής για φιλική συγχώνευση, ενώ όπως διευκρινίζουν πηγές, το «όχι» δεν είναι οριστικό σε περίπτωση που βελτιωθούν κάποιοι όροι.

Η απάντηση αυτή θεωρείται ως έναυσμα από την πλευρά της Alpha για να επανέλθει η Εθνική Τράπεζα με καλύτερους όρους. 

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών στο ΑΠΕ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών στους εργαζομένους στο ΑΠΕ
Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν καταβάλει τους μισθούς στους εργαζόμενους του Πρακτορείου.

«Αύξηση των «μυστικών» κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών»

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου
Η κυβέρνηση με δικαιολογία τα ελλείμματα προχωρεί σε σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου εξωτερικών. 

Πουλούσε ναρκωτικά σε σχολεία του Ηρακλείου


Πουλούσε ναρκωτικά σε σχολεία Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός που διακινούσε ναρκωτικά μέσα σε σχολείο του Ηρακλείου.

«Χαράτσι» σε όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους

                                 «Χαράτσι» σε όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους

           Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών



Αναστάτωση προκάλεσε εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου η οποία προέβλεπε την αναδρομική επιβολή δημοτικών τελών από τους ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων και άλλων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση
Έντονος αναβρασμός επικρατεί όχι μόνο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και στην κυβέρνηση.

Ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τις επιπτώσεις της εκποίησης της Δημοσίας περιουσίας


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Θέμα: «Επιπτώσεις από την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου»

«Εγκαίνια» στη ΝΝΔούλα, χωρίς... Καραμανλή και Νεοδημοκράτες!


Παρά την κινητοποίηση και τα πούλμαν που είχαν...

Δειλή κυβέρνηση και αστεία αντιπολίτευση!


σχόλιο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Το δυστύχημα για την χώρα είναι πως έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα με εξαιρετικά ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό. Υπάρχει μια σοσιαλιστική, στο όνομα, κυβέρνηση που προσπαθεί να εφαρμόσει κατά βάση φιλελεύθερες (με την εξαίρεση των φόρων βέβαια) πολιτικές. Και μία, κατ' όνομα και πάλι, φιλελεύθερη αντιπολίτευση που υιοθετεί σοσιαλιστική και έντονα κρατικοπαρεμβατική συνθηματολογία. Η συνακόλουθη σύγχυση οδηγεί σε αδράνεια και σε τραγελαφικές τελικά καταστάσεις.

Τελευταία η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση λαικιστών και ανοήτων φωνασκούντων σε ΜΜΕ και πολιτική, αποφάσισε να απαγορεύσει με νόμο την πώληση δημόσιας γης. Λες και αν κάποιος αγοράσει εκτάσεις του δημοσίου θα τις πάρει και θα ...φύγει στο εξωτερικό!! Κι από την άλλη μεριά, η αντιπολίτευση καταγγέλλει σαν ξεπούλημα την όποια εκποίηση δημόσιας γης - που όμως η ίδια είχε προτείνει σαν λύση πριν από λίγους μήνες!!
Η αλήθεια είναι βέβαια πως είναι τουλάχιστον αστείο να περιμένει κάποιος την λύση στα οικονομικά μας προβλήματα από την εκποίηση κρατικής περιουσίας. Η αντιφατικότητα όμως της αντιπολίτευσης και οι τρομαγμένες πολιτικές περιπλανήσεις των κυβερνώντων μας γεμίζουν αγωνία για το αύριο. Είναι η μοίρα μας τελικά η κατάρρευση;

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Ηράκλειο!


Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος που θα μιλήσει σε ημερίδα της ΕΚΑΣΚ.

Εντοπίσθηκε κι ο εμπνευστής της φαιανής ιδέας




Σήμερα λοιπόν τα πολυαναμενώμενα εγκαίνια της Νέας Ρηγίλλης στη Συγγρού!
Επειδή όμως οι ιθύνοντες της saturΝΔβλέπουν την χλέπα από τον κόσμο να έρχεται επιστράτευσαν τους γνωστούς χειροκροτητές !
Έτσι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, από την προηγούμενη εβδομάδα κιόλας πήρε εντολές να
φέρει φοιτητές (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) με πούλμαν ακόμα και καράβια από όλη την Ελλάδα.
Ως καλός στρατιώτης λοιπόν ο Ανδρέας «χρέωνε» κόσμο στις οργανώσεις ανά την Ελλάδα ενώ ζητούσε τον ακριβή αριθμό που θα φέρει ο καθένας, μιας και το άγχος τους είναι μεγάλο.
Αν λοιπόν σήμερα κατεβαίνετε τη Συγγρού μη νομίσετε πως έχουν πορεία οι οδηγοί λεωφορείων… Τα πούλμαν του Αντώνη είναι!!!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τι ενόχλησε τους σαμαρικούς στην κηδεία του Έβερτ;


Tην αποθέωση που επιφύλαξε ο κόσμος των συγκεντρωμένων Νεοδημοκρατών στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Τους τρόμαξε. Δεν το περίμεναν. Η είσοδος του Σαμαρά θύμιζε νεκροταφείο, παρά την κινητοποίηση στελεχών της ΠΟΛΑΝ. Με το που μπήκε ο Καραμανλής έγινε μια ταραχή που ακούστηκε και ενόχλησε τα στελέχη του Σαμαρά. Ο κόσμος που βρίσκονταν στο νεκροταφείο ήταν οπωσδήποτε Νεοδημοκράτες. Περισσότερο Καραμανλικοί.
Ενώ ο Αντωνάκης συζήταγε για την μετεκλογική του συνεργασία με τον συμφοιτητή Γιωργάκη, απλοί πολίτες πλησίαζαν τον Καραμανλή και του έλεγαν ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί, γιατί έδωσε το κόμμα «σε αυτόν», πως θα ενωθεί ξανά η Κεντροδεξιά, δεν υπάρχει προοπτική κυβέρνησης με «αυτόν», τί παιχνίδια παίζουν οι σαμαρικοί και πάρα πολλά άλλα «παράπονα»…..
Οι σαμαρικοί, σε όλο το χώρο τοποθετημένοι για να παρακολουθούν …. «άκουγαν»!
Γι’ αυτό ξεχύθηκαν τα τσιράκια.
Για να φτιάξουν διαδικτυακό κλίμα. Αλλά δεν τους βγήκε!

Αντί να ζητήσει συγγνώμη ο Απατεώνας, κατασκεύασε νέα παπαροπαραμύθια!!!


Μόλις στο ιστολόγιό μας δημοσιεύσαμε την -κατά την έγκυρη πληροφόρησή μας-διάψευση της...

φανταστικής συνέντευξης που θα έδινε ο Μητσοτάκης στην Έλλη Στάη (όπως από το πρωί προπαγάνδιζε με σειρά αρνητικών αναρτήσεων οΜέγας Μάγιστρος της Παπάρας, Fimotros), έσπευσε να τα μαζέψει στοανυπόληπτο μπλογκ του, με κατασκευή νέων απίθανων σεναρίων παπαρικής φαντασίας!!! Μπορείτε να τα διαβάσετε κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα...

Το γελοίον δε του πράγματος είναι, ότι ενώ μέχρι εκείνη την ώρα έλουζε με υβρεολόγια τον Ψηλό, ως δήθεν «δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ και του Παπακωνσταντίνου, που θα βγει να επιτεθεί στο Σαμαρά και να στηρίξει τον ΓΑΠ, στο τέλος -και στην προσπάθειά του να μαζέψει την ξευτίλα του- έφτασε να... επαινέσει το Μητσοτάκη, εμμέσως πλην σαφώς!!! Γράφοντας, ότι τάχα ο Επίτιμος άκουσε τον Κυριάκο και ματαίωσε τη «συνέντευξη» για να μην... βλάψει τη ΝΝΔ του Σαμαρά!!!

Γελάστε ελεύθερα και όσο μπορείτε! Αυτό είναι το επίπεδο και η «ποιότητα» τωνΦίλων του Ηγετίσκου της Ακροδεξιάς, Παπαραντώνη...

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κινδυνεύουν βιβλία, αρχεία και σπάνια ντοκουμέντα της Βικελαίας Βιβλιοθήκης!

Κινδυνεύουν να καταστραφούν σημαντικά βιβλία και αρχεία της Δημοτικής Βικελαίας Βιβλιοθήκης! Οι σημαντικές βιβλιοθήκες του Βικέλα, του Σεφέρη, της Έλλης Αλεξίου και δεκάδες άλλες, εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία και εφημερίδες παραμένουν για 6 χρόνια στα υγρά υπόγεια όπου κάνουν...πάρτι τα τρωκτικά! Ακέφαλη, με ελάχιστο προσωπικό, η Βιβλιοθήκη αγωνίζεται για να διαφυλάξει αρχεία 7 αιώνων της ιστορίας της Κρήτης η απαξίωση μιας Βιβλιοθήκης που έχει χαρακτηριστεί στα επίσημα έγγραφα της Ε.Ε. ως «Ακαδημία Επιστημών της Κρήτης»
Κινδυνεύουν βιβλία, αρχεία και σπάνια ντοκουμέντα της Βικελαίας Βιβλιοθήκης!

Ενημερώθηκε: 14.02.2011 // 17:13

Όταν ο Δημήτριος Βικέλας αποφάσιζε πριν σχεδόν 103 χρόνια να κάνει δωρεά την εξαιρετικής σημασίας και ιδιαίτερα μεγάλη σε αριθμό τίτλων βιβλιοθήκη του σε μια μικρή επαρχιακή πόλη δεν φανταζόταν ότι τα χιλιάδες βιβλία που δώρισε, σπάνιες εκδόσεις του 18ου και του 19ου αι., θα βρίσκονταν στα υπόγεια της λεωφόρου Αντιστάσεως, σε μια αποθήκη, παρέα με τα ποντίκια…

Ούτε όμως ο αείμνηστος Νομπελίστας μας Γιώργος Σεφέρης θα μπορούσε να διανοηθεί ότι κάτι ανάλογο θα γινόταν με τα δικά του σπουδαία βιβλία. Η σύζυγός του Μαρώ εμπιστεύτηκε σʼ αυτή την πόλη τον πνευματικό πλούτο της βιβλιοθήκης και το διπλωματικό αρχείο του συζύγου της. Λάθος, δεν τα εμπιστεύτηκε σʼ αυτή την πόλη. Εμπιστεύτηκε τη φημισμένη Βικελαία, τον μακαρίτη Νίκο Γιανναδακη και τους συνεργάτες τους, αλλά και τη διαμεσολάβηση των κοινών τους φίλων Ζήσιμου Λορεντζάτου και Γιώργου Σαββίδη.

Η Βικελαία σήμερα λειτουργεί σε δυό γωνιές της πόλης. Εκεί υπάρχουν τα αρχεία της. Στοιβαγμένα σε κάποια δωμάτια, και μόλις το 10% των βιβλίων, των εφημερίδων και των περιοδικών της, που χρονολογούνται από τον 18ο και τον 19ο αι. Τα υπόλοιπα φυλάσσονται από το 2005 σε κάποια υπόγεια της λεωφόρου Αντιστάσεως… Εκεί πρόσφατα τοποθετήθηκαν ποντικοπαγίδες! Ποιος ξέρει τί ζημιά έχουν ήδη κάνει τα τρωκτικά…

Ευτυχώς τα παλαίτυπα δεν αναγκάστηκαν οι άνθρωποι της Βικελαίας να τα βάλουν σʼ αυτά τα υπόγεια. Όμως σʼ αυτά βρίσκεται ο μεγάλος πλούτος των βιβλίων, των εφημερίδων και των περιοδικών. Από τα 200.000 και πλέον βιβλία, τα 170-180.000 «κρύφθηκαν». Από τις 300.000 εφημερίδες, οι 270.000 φυλάχθηκαν… Σε αριθμό, δηλαδή, το 90%, αλλά σε αξία, ανυπολόγιστα. Όλες οι παλιές, μεγάλες δωρεές. Του Βικέλα, του Σεφέρη, της Έλλης Αλεξίου, του περίφημου Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, του φημισμένου Γυμνασίου Ηρακλείου, του Στέφανο Ξανθουδίδη, του μητροπολίτη Θεόδωρου Τζεδάκη, και τόσες άλλες από τις 50 και πλέον επιμέρους βιβλιοθήκες… Όλες κάνουν παρέα με τα ποντίκια…

Το μέγαρο Αχτάρικα, η φυσική έδρα της Βικελαίας, ασφαλώς χρειαζόταν εργασίες μεγάλης κλίμακας για να ξαναγίνει ασφαλές. Αλλά οι εργασίες ξεκίνησαν και στην ουσία η Βικελαία τέθηκε από τότε υπό διωγμό κι έξωση. Κανείς, καταρχήν, δεν δεσμεύτηκε για την επιστροφή της και πότε. Ούτε αν όλοι οι χώροι του μεγάρου θα παραχωρηθούν στη βιβλιοθήκη και τα ανεκτίμητα αρχεία της, που έτσι κι αλλιώς ασφυκτιούσαν, θα αναπτυχθούν σʼ όλους τους χώρους. Πολλά διαρρέουν. Άλλοτε ότι τα ισόγεια θα γίνουν μπαρ, άλλοτε καφετέριες, άλλοτε ίντερνετ καφέ. Αυτή η θολούρα και σύγχυση είναι γνωστή τακτική της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος κάποτε υποσχέθηκε κάποια πράγματα, αλλά όλα έμειναν ανεκπλήρωτα μέχρι τώρα, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Όταν τέθηκε το θέμα της προσωρινής (;) μετεγκατάστασης από τα Αχτάρικα, βρέθηκε ένας χώρος από τους ίδιους τους ανθρώπους της Βιβλιοθήκης, όπου τουλάχιστο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στοιχειωδώς και να προβληθούν οι συλλογές βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών και τα αρχεία, αλλά και οι εκδόσεις της Βικελαίας. Κι εκεί ακριβώς φάνηκαν οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Ο χώρος που βρέθηκε ήταν στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως. Αλλά όταν η πρόταση μεταφέρθηκε στους αρμοδίους του δήμου, εκείνοι την αποδέχτηκαν για να στεγαστεί όμως άλλη δημοτική υπηρεσία, αυτή του δημοτολογίου! Φυσικά κανείς δεν υποτιμά τη συγκεκριμένη υπηρεσία και το έργο της, αλλά με ποια λογική το κτίριο, μάλλον ευρύχωρο, που βρέθηκε για τη Βικελαία τελικά στέγασε άλλη υπηρεσία; Ίσως στο πλαίσιο της γενικευμένης λογικής στα υψηλά δώματα της Λότζια ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν είναι ωφέλιμη… Η μόνη «υποχώρηση» που έγινε ήταν να «φιλοξενηθούν» στα υπόγεια αυτού του κτιρίου τα βιβλία, τα περιοδικά και οι εφημερίδες και όσα αρχεία δεν θα χωρούσαν στους άλλους χώρους που θα βρίσκονταν για τη Βιβλιοθήκη. Κι επειδή, τελικά, οι χώροι αυτοί, διάσπαρτοι στην πόλη, ήταν πολύ μικροί, κάτι περισσότερο από το 90% των θησαυρών της Βιβλιοθήκης μεταφέρθηκε για φύλαξη σε ένα μεγάλο και υγρό υπόγειο και σε μια άλλη αίθουσα, στην οποία για να μπει κανείς και να ερευνήσει είναι μια ολόκληρη περιπέτεια… Και καθώς οι νέοι χώροι που παραχωρήθηκαν είναι πολύ μικροί και ασφαλώς ακατάλληλοι, οι άνθρωποι της Βικελαίας θα έπρεπε να κάνουν μια επιλογή: οι μεγάλες, σε αριθμό και σημασία, βιβλιοθήκες, με τα σπάνια βιβλία, οι μεγάλες δωρεές, δεν μπορούσαν να εκτεθούν, θα έπρεπε να φυλαχθούν. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβεί για χιλιάδες τόμους εφημερίδων, από τον 19ο αιώνα, αλλά και για εκατοντάδες τίτλους σπάνιων περιοδικών.

ΠΗΓΗ Αλ.Ανδρικάκης ΠΑΤΡΙΣ

Συνολικής έκτασης τουλάχιστον 115 χιλιάδων στρεμμάτων




Δέκα «φιλέτα» συνολικής έκτασης τουλάχιστον 115 χιλιάδων στρεμμάτων θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του προγράμματος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου το επόμενο διάστημα. Τα συγκεκριμένα ακίνητα είχαν επιλεγεί εδώ και μήνες από την κυβέρνηση για αξιοποίηση, καθώς πρόκειται για εκτάσεις με τεράστια…

Πρόωρες: ή τώρα ή … ποτέ!


Φουντώνουν τα σενάρια των πρόωρων εκλογών μετά και την κόντρα κυβέρνησης- τρόικας, αλλά και την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει στο διάλογο για την εκπόνηση του σχεδίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.
Τα αποτελέσματα και κυρίως οι τάσεις των πρόσφατων μετρήσεων δείχνουν πως, αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσφύγει τώρα σε πρόωρες εκλογές, πολύ δύσκολα θα έχει την ευκαιρία να το πράξει
αργότερα, είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εκτιμούν, δηλαδή, ότι με την οριστική διασφάλιση της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το κυβερνόν κόμμα διαθέτει τις δυνατότητες να διεκδικήσει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, κάτι που δεν θα μπορεί στη συνέχεια, οπότε θα πρέπει να σχεδιάσει στην κατεύθυνση εξάντλησης της τετραετίας ή να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες επειδή δεν θα μπορεί να κυβερνήσει.
Δεν είναι, άλλωστε, στις διαθέσεις του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αν οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν με σιγουριά ότι θα κατακτήσει αυτοδυναμία. Αν και τελευταία υπάρχουν «μυστικοσύμβουλοι» που εκτιμούν πως, και αυτοδυναμία να μην διαθέτει ο Γ. Παπανδρέου, το κυβερνόν κόμμα θα είναι ο κορμός σε κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ θα διαθέτει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Παρότι δε πολλοί εκτιμούν πως η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια των κλειστών επαγγελμάτων και της αναδιάρθρωσης των μέσων μεταφοράς που ψηφίζονται εντός της εβδομάδος ξεπερνά τα δύσκολα κοινωνικά μέτωπα, η αλήθεια είναι διαφορετική. Μπροστά της υπάρχουν οι περικοπές και η μείωση του αριθμού των τραπεζοϋπαλλήλων, το πρόβλημα των επικουρικών συντάξεων, η προώθηση του ενιαίου μισθολογίου, η επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων που θα οδηγήσει σε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και άλλα, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το κίνημα «Δεν Πληρώνω».
Επιπλέον προβλήματα αντιμετωπίζει και η συνοχή της κυβέρνησης, καθώς με αφορμή τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα αναζοπυρώνεται η αντιπαράθεση Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου για το ποιος θα έχει την ευθύνη της εφαρμογής του μνημονίου από τους υπουργούς.

Η ΝΔ δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί εκλογές καθώς η διαφορά στην πρόθεση ψήφου αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να βρεθεί ως κόμμα στη Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.
Εκτιμούν ότι η ΝΔ ομιλεί συνεχώς για εκλογές –χωρίς να τολμά να τις ζητήσει , αν και δηλώνει ότι η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα και ότι η ίδια έχει τις λύσεις για την αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων – ακριβώς για να συσπειρώνει την κοινωνική της βάση.
Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα επιτεθεί στη ΝΔ για την άρνησή της να συμμετάσχει στο διάλογο για το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2015, γνωρίζοντας ότι στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν αντίθετες απόψεις ακόμα και στο επίπεδο των αντιπροέδρων του κόμματος.

Εκλογές από ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ

Εκλογές πάντως ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΚΠΕ του ΣΥΝ. «Έχει το δικαίωμα αυτή η κυβέρνηση ερήμην του ελληνικού λαού να κάνει επιλογές που φορτώνουν τις επόμενες γενιές;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να χρεώσει σε όσους δεν συμμετέχουν στο διάλογο για το σχέδιο 2012-2015 την ευθύνη για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Η κυβέρνηση Παπανδρέου όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό και τις εξελίξεις σε θετική κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Για εκλογές έκανε λόγο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης: «Εάν ο κ . Παπανδρέου έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει χάσει το παιχνίδι και το ρόλο του, εάν πιστεύει ότι μπορεί να είναι αυτό μια καλή αφορμή , τότε τον περιμένουμε στις 3 Απριλίου στις κάλπες για να του δείξουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει και ψυχή και δύναμη και καρδιά και ασφαλώς μπορεί να προσδιορίσει και μόνος του το μέλλον του».

Πιστεύουν ότι θα γίνουν
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue το 50% των πολιτών πιστεύουν ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές ενώ μόλις το 37% εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Και αυτό τη στιγμή που το 73% εκτιμούν ότι δε χρειάζονται οι πρόωρες εκλογές και μόλις το 21% ότι χρειάζονται.

real.gr

Την αποθέωση που επιφύλαξε ο κόσμος των συγκεντρωμένων Νεοδημοκρατών στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Τους τρόμαξε. Δεν το περίμεναν. Η είσοδος του Σαμαρά θύμιζε νεκροταφείο, παρά την κινητοποίηση στελεχών της ΠΟΛΑΝ. Με το που μπήκε ο Καραμανλής έγινε μια ταραχή που ακούστηκε και ενόχλησε τα στελέχη του Σαμαρά. Ο κόσμος που βρίσκονταν στο νεκροταφείο ήταν οπωσδήποτε
Νεοδημοκράτες. Περισσότερο Καραμανλικοί.
Ενώ ο Αντωνάκης συζήταγε για την μετεκλογική του συνεργασία με τον συμφοιτητή Γιωργάκη, απλοί πολίτες πλησίαζαν τον Καραμανλή και του έλεγαν ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί, γιατί έδωσε το κόμμα «σε αυτόν», πως θα ενωθεί ξανά η Κεντροδεξιά, δεν υπάρχει προοπτική κυβέρνησης με «αυτόν», τί παιχνίδια παίζουν οι σαμαρικοί και πάρα πολλά άλλα «παράπονα»…..
Οι σαμαρικοί, σε όλο το χώρο τοποθετημένοι για να παρακολουθούν …. «άκουγαν»!
Γι’ αυτό ξεχύθηκαν τα τσιράκια.
Για να φτιάξουν διαδικτυακό κλίμα. Αλλά δεν τους βγήκε!

Συνελήφθη ο τρομοκράτης που ετοίμαζε επίθεση στην Ελλάδα


Συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία χθες το βράδυ ο Λιβανικής υπηκοότητας Παλαιστινιακής καταγωγής Γκαλέμπ Ταλέμπ που σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κορριέρε Ντέλλα Σέρα είναι μέλος της Λιβανέζικης ομάδας «Φατάχ Αλ Ισλάμ» που θεωρείται ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας ο Ταλέμπ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, την κεντρική ασφάλεια και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα αλλά μετά το δημοσίευμα οι αρχές, για να μην διαφύγει, τον συνέλαβαν μαζί με ένα ακόμα άτομο και κρατούνται στην διεύθυνση αλλοδαπών για απέλαση ή για να εξεταστεί τυχόν αίτημα για άσυλο. Επίσης ο Μοχάμεντ Μούσα που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ότι ήταν ο προκάτοχος του Ταλέμπ για λογαριασμό της «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στην Ελλάδα, έχει συλληφθεί και κρατείται εδώ και αρκετό καιρό για απέλαση. Η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα δημοσίευσε στο χθεσινό φύλλο της ότι ο Άραβας τρομοκράτης ετοίμαζε θεαματική επίθεση σε ελληνικό έδαφος ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Το μεγαλείο της υποκρισίας!


Το μεγαλείο της υποκρισίας! Ο άνθρωπος που εμπόδισε τον Μιλτιάδη Έβερτ να εκλεγεί πρωθυπουργός, πήγε στην κηδεία του και εκφώνησε επικήδειο......
...Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος, που το 1995 ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωστή Στεφανόπουλο και κράτησε το ΠΑΣΟΚ, του βαριά άρρωστου τότε Ανδρέα Παπανδρέου, στην εξουσία. Σε μια χρονική περίοδο που η ΝΔ του Έβερτ ήταν κατά πολύ μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Και τι κατάφερε ο "μεγάλος πατριώτης" Σαμαράς? Να ζήσει η Ελλάδα την οκταετία Σημίτη. Ναι, του Σημίτη των Ιμίων, της...

παράδοσης Οτσαλάν, της συμφωνίας της Μαδρίτης και του εγκλήματος του χρηματιστηρίου. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996, η Πολ.Αν. του Αντώνη Σαμαρά συγκεντρώνει 2,9% και δεν καταφέρνει να μπει στη Βουλή. Καταφέρνει όμως να αφήσει εκτός κυβέρνησης τη ΝΔ του Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος χάνει από τον Σημίτη με διαφορά λίγο πάνω από 3%. Αφού το "πρόβλημα" Σαμαρά ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιατί τέτοιος πόλεμος στη ΝΔ του Έβερτ? Τελικά, μήπως το "πρόβλημα" του Αντώνη Σαμαρά δεν ήταν ο Μητσοτάκης, αλλά έπρεπε παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία?

Εξι μήνες στο «γύψο» η Αίγυπτος

Για έξι μήνες θα διατηρήσει την εξουσία στη χώρα, μέχρι τη διεξαγωγή των βουλευτικών καιπροεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε η νέα στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου.

Το κρατικό κανάλι της Αιγύπτου μετέδωσε επίσης ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο διαλύει το Κοινοβούλιο και αναστέλλει την ισχύ του συντάγματος ενώ μια επιτροπή καταρτίζει ένα τροποποιημένο σύνταγμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Το Ανώτατο Συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων θα διαχειριστεί τις υποθέσεις της χώρας για μια περίοδο έξι μηνών ή ως τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών".

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο θα απαγορεύσει επίσης συγκεντρώσεις των εργατικών ή επαγγελματικών συνδικάτων καθώς και τις απεργίες και θα ζητήσει από τους Αιγύπτιους να επιστρέψουν την εργασία τους.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Αϊμάν Νουρ, πολιτικός αντίπαλος του έκπτωτου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας της χώρας.

"Είναι μια νίκη της επανάστασης", τόνισε o Νουρ μετά την ανακοίνωση από τη στρατιωτική ηγεσία.

eleutherotypia

Θετική η Ντόρα Μπακογιάννη σε διάλογο για το τριετές δημοσιονομικό πλαίσιο


Θετική είναι η ανταπόκριση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο κάλεσμα του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για διάλογο επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής με χρονικό ορίζοντα το 2015.

Την πρόσκληση έχει αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΝ, ενώ θετικά έχει απαντήσει ο ΛΑΟΣ.

Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνει:

«Η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί ότι είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο να σταματήσουν άμεσα οι κομματικοί σκυλοκαβγάδες και να υπάρξει εθνική συνεννόηση τόσο για την περαιτέρω μείωση των ελλειμμάτων, όσο και για ένα οργανωμένο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης και όχι εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, το οποίο θα συμφωνηθεί από τις πολιτικές δυνάμεις σε βάθος δεκαετίας και θα μπορέσει να αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα και κυρίως ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Παπακωνσταντίνου και θα καταθέσει με σαφήνεια τις προτάσεις της, γιατί πιστεύει ότι αν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση για τις δύσκολες αυτές αποφάσεις, είναι πολύ κοντά η απώλεια του ελέγχου της οικονομίας, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα και τον λαό».
Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.