Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

«Αύξηση των «μυστικών» κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών»

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου
Η κυβέρνηση με δικαιολογία τα ελλείμματα προχωρεί σε σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου εξωτερικών. 

Με τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες και τη η μαζική περικοπή κονδυλίων για τις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές χώρες, να είναι αδύνατη η στοιχειώδης ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους. Με το ίδιο σκεπτικό, η κυβέρνηση προχώρησε σε περικοπές των μισθών και σε υπερφορολόγηση των επιδομάτων των διπλωματών και των άλλων κλάδων των υπαλλήλων του Υπουργείου εξωτερικών. Την ίδια όμως περίοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά διπλασιάζονται αδικαιολόγητα τα περίφημα «μυστικά κονδύλια» .

Το 2010 στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ για τις «απόρρητες δαπάνες» αναγράφονταν 18 εκατομμύρια ευρώ. Το 2011, ενώ ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ περικόπηκε ακόμη περισσότερο φτάνοντας το 0,3% του ΑΕΠ το ποσό των «απορρήτων κονδυλίων» αυξήθηκε στα 34 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εγκρίθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών.

Ερωτάται ο κ.Πρωθυπουργός:
1) Αν γνωρίζει και έχει εγκρίνει την υπερβολική αύξηση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ;
2) Ποιές ανάγκες υπαγόρευσαν αυτή την απόφαση και αν αληθεύει ότι έχουν καταβληθεί άμεσα;

Η βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.