Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΕΤ:"Δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα"


Ανταπόκριση του Reuters για την υπόθεση Ζαχόπουλου μας δυσφημεί από τις ΗΠΑ έως την Αφρική.
Η υπόθεση Ζαχόπουλου, που εδώ και επτά εβδομάδες κυριαρχεί στην εγχώρια επικαιρότητα, έχει τύχει ευρείας δημοσιότητας και εκτός συνόρων, δημιουργώντας μια κάθε άλλο παρά κολακευτική εικόνα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Τις πρώτες ημέρες τα δημοσιεύματα περιορίζονταν στην ειδησεογραφική καταγραφή της υπόθεσης, αλλά όσο οι ημέρες περνούν πολλά από αυτά αναφέρονται στην κρίση των πολιτικών και κοινωνικών δομών της χώρας και την

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Washington Post:"Δεν έχουμε καλύτερους φίλους από τους Έλληνες....."

Καταχώρηση σε Αμερικανική εφημερίδα
τονίζει την σπουδαιότητα της Ελλάδας
Η έγκυρη εφημερίδα Washington Post, που εκδίδεται στην Αμερικανική πρωτεύουσα αλλά κυκλοφορεί σε πολλά αστικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών, δημοσίευσε καταχώρηση για την προώθηση νομοσχεδίου το οποίο υποβλήθηκε στο Κογκρέσο προς υποστήριξη της Ελλάδας στην διαμάχη της με τα Σκόπια για το θέμα της επίσημης ονομασίας του βόρειου γείτονά της.
Τίτλος και υπότιτλος της καταχώρησης είναι μια φράση που χρησιμοποίησε η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Condoleezza Rice, στις 24 Μαρτίου, 2005, όταν είχε πει: «Δεν έχουμε καλύτερους φίλους από τους

ΛΑΖΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ

Για ακόμη μια φορά ο κ. Λαζόπουλος δείχνει εμπάθεια στο ΚΚΕ. Σιγά το νέο θα μου πείτε. "Κάποιος πρέπει να πει στην Αλέκα ότι ο κομμουνισμός κατέρρευσε". Έλα ρε μεγάλε κι από πού βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Μα από το γεγονός ότι μασούσε τσίχλα στην κηδεία του Χριστόδουλου (κάνοντας μοντάζ το κατάφερε κι αυτό)
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στον Λαζόπουλο, άλλοτε κολακευτικά και άλλοτε επικριτικά. Κάποιος όμως πρέπει να πει στον Λάκη ότι το 8,2% των ψηφοφόρων που ψήφισε ΚΚΕ αποδέχεται (έμπρακτα) τις θέσεις του και άρα αυτό που διάφοροι αποκαλούν απομονωτισμό. Επίσης κάποιος να του πει του ανθρώπου ότι το ΚΚΕ από το 1996 έχει πρόγραμμα, θέσεις για το πώς μπορεί να

Μαλέσιος:"ο αγαθός επαρχιώτης που ήρθε στην Αθήνα και περπάτησε ξυπόλητος στ’ αγκάθια"

Γιώργος Λακόπουλος
Στον τόπο του εγκλήματος δεν επιστρέφει μόνο ο δολοφόνος. Καμιά φορά επιστρέφει και το θύμα. Σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που η πολιτική καριέρα του Βαγγέλη Μαλέσιου έληξε άδοξα επιστρέφει και δείχνει -για το C4I- δύο υπουργούς, όχι δύο υπουργεία.
Ο Μαλέσιος ήταν ο πιο αθώος από τους «λοχαγούς» -την αντιπαπανδρεϊκή φράξια που θριάμβευσε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, υποστηρίζοντας Σημίτη και ξερό ψωμί. Ο Καστανίδης και ο

Όταν η Ελλάδα έχει πονοκέφαλο, τα Βαλκάνια παίρνουν φωτιά !

Θυμάστε ποτέ έσκασε η υπόθεση Κοσκωτά στην Ελλάδα και για πόσο καιρό αποσυντόνισε πλήρως το πολιτικό μας σύστημα;
Όταν άρχισε η περιπέτεια της Γιουγκοσλαβίας με αποτέλεσμα να διαλυθεί.
Η Ελλάδα ασχολείτο με τα δικά της εσωτερικά προβλήματα και δεν μπορούσε να στρέψει την προσοχή της στην περιφέρεια της.
Τώρα σκάει η υπόθεση SIEMENS που προκαλεί της ίδιες αναταράξεις στο εσωτερικό μας .Την ίδια ώρα που ετοιμάζουν την ανεξαρτητοποίηση του Κόσσοβου .
Πράξη που θα επιφέρει στην χώρα μας τεράστια δεινά στο άμεσο μέλλον.
Η Αθήνα και πάλι ασχολείται με τον εσωτερικό κίνδυνο του πολιτικού μας συστήματος προσπαθώντας για την

Οι «Κλουζό» του ΠΑΣΟΚ και ο Λουί ντε Φινές

Η θεωρία που ανέπτυξε προχθές το ΠΑΣΟΚ, διά του αρμόδιου υπευθύνου του, για το... σχέδιο της κυβέρνησης να «χρησιμοποιεί» ή να ανέχεται κουκουλοφόρους, γνωστούς αγνώστους, αντιεξουσιαστές ή όπως αλλιώς λέγονται, είναι όντως καταπληκτική!
Οι φωστήρες του πάλαι ποτέ Κινήματος ανακάλυψαν, υποτίθεται, ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση χτυπούν τα ταραχοποιά στοιχεία. Ετσι, συνεχίζει η θεωρία των νέων Κλουζό, η κυβέρνηση «αλλάζει ατζέντα» και ξεφεύγει από τη δύσκολη θέση…
Είναι προφανές ότι για κόμμα που έχει κυβερνήσει τον τόπο επί 20 έτη και φιλοδοξεί να τον κυβερνήσει εκ νέου αυτή η άποψη δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αρκεί να θυμηθούν στο

Made in Greek China

Το κείμενο-έρευνα του http://traversos.blogspot.com στις 14/01/2008 σχετικά με φιστίκια ΚΙΝΑΣ και κολοκυθόσπο ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ και τις παραπλανητικές τους συσκευασίες πήρε πανελλαδική διάσταση.

Αρχικά φιλοξενήθηκε στις 20/01/2008 από το http://www.katagelies.gr με τον σωστό τρόπο (αναφορά πηγής κτλ) και στην συνέχεια από εκεί έκανε το κύκλο του στο πανελλήνιο δημιουργώντας ιδιαίτερη αίσθηση.

Χθες Κυριακή 10/02/2008 στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του MEGA "MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ" προβλήθηκε εκτενές ρεπορτάζ με καλεσμένους και στο στούντιο. Από το τηλεοπτικό κανάλι αναφέρθηκε απλά και μόνο ότι το θέμα ξεκίνησε από το internet γενικά κι αόριστα, χωρίς καμία αναφορά στο traversos.blogspot ή και το www.katagelies.gr χάρις στο οποίο δημοσιοποιήθηκε στο ευρύ κοινό.

Αλλάζουν οι καιροί, η κοινωνία της πληροφορίας είσαι εσύ κι εγώ, η δύναμη της επικοινωνίας διανέμεται σε πολλούς και η τηλεόραση ακολουθεί σπασμωδικά φθίνουσα πορεία και στην Ελλάδα. Ας είναι κι έτσι προκειμένου να πληροφορούμαστε αυτά που πρέπει.

"Υπόθεση Ζαχόπουλου":η αμηχανία του ηττημένου

Στις 23 Ιανουαρίου γράφαμε από αυτήν εδώ τη θέση: «Αν αποδειχθεί ότι ο Ζαχόπουλος δεν ήταν το κυρίως θέμα, αλλά η αφορμή για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κέντρων εξουσίας, με σκοπό τη διαφθορά της πολιτικής, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας».
Στις 27 Ιανουαρίου υποστηρίζαμε ότι «η κρίση Ζαχόπουλου βαίνει προς αποκλιμάκωση. Οι βασικοί πρωταγωνιστές της αντιδικίας που ξέσπασε στον Τύπο επικοινώνησαν και συμφώνησαν ότι δεν ωφελεί κανέναν η παράταση της κόντρας».
Στις 28 Ιανουαρίου υπογραμμίζαμε: «Η προϊστορία μάς δείχνει ότι κάθε δύο ή τρία χρόνια οι πρωταγωνιστές που κινούνται στο παρασκήνιο του δημόσιου βίου εκμεταλλεύονται μια αφορμή για να

Σκάνδαλο ΕΤΒΑ:Αποδόθηκε (;) δικαιοσύνη 6 χρόνια μετά.

Το δρόμο της φυλακής πήραν τέσσερα άτομα για το οικονομικό σκάνδαλο με την ΕΤΒΑ Finance.Εξι χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος της εταιρίας και του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και την αναστάτωση που αυτή είχε προκαλέσει στο χρηματοπιστωτικό χώρο και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η υπόθεση «σφραγίστηκε» με μια σημαντική απόφαση της Δικαιοσύνης.Συγκεκριμένα μετά από ακροαματική διαδικασία 8 μηνών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βγήκε απόφαση για ισόβια δεσμά για 3 άτομα, ποινές φυλάκισης από 20 μήνες έως κάθειρξη 11,5 ετών αλλά και 3 αθωώσεις.Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες,ανάμεσα στ΄ άλλα,για «πλαστογραφία», «απάτη», «υπεξαίρεση» και «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος», σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. .
Το ύψος της υπεξαίρεσης κατατάσσει την υπόθεση την σημαντικότερη μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στο στήσιμο του «κόλπο γκρόσο» έπαιξαν τα τρία από τα π

Μισό λεπτό, κ. Σημίτη!

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο άνθρωπος που διαμόρφωσε, επέβαλε και «κληροδότησε» ακόμα και στο διάδοχό του την πολιτική που θέλει την Ελλάδα ακραιφνή, φανατική υπέρμαχο της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., κάνει τώρα πλήρη στροφή επί του θέματος. Και πώς τη δηλώνει; Απαντώντας σε ερώτηση έπειτα από διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ όπου είπε ότι «αν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε., θα είναι δύσκολο να επιλυθούν τα προβλήματα και θα ενισχυθεί η πιθανότητα να αναπτυχθούν δύο και τρεις ταχύτητες μέσα στην Ε.Ε. Η καλύτερη λύση, κατά την άποψή μου, είναι το πλαίσιο των

Τέλος στην ατιμωρησία

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για την υπόθεση της ETBA-Finance ελήφθη σε μια περίοδο κατά την οποία η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας.
Είναι γεγονός ότι στην κοινή γνώμη παραμένει διάχυτη η αίσθηση της ατιμωρησίας για τα χρηματιστηριακά σκάνδαλα της περιόδου 1999-2000, όταν χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα λεφτά τους στις μετοχές-φούσκες. Υπό το πρίσμα αυτό η δικαστική ετυμηγορία για μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν στελέχη τράπεζας του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι μια εξέλιξη που δημιουργεί ελπίδες στους πολίτες ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να αναλάβει το βάρος της κάθαρσης. Αρκεί βέβαια ότι θα έχει διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση πριν φτάσει στο ακροατήριο.
Για πρώτη φορά στα σύγχρονα δικαστικά χρονικά επιβλήθηκαν βαρύτατες ποινές σε τρία στελέχη της ΕΤΒΑ, που κατηγορούνταν ότι έως το 2002 «έπαιζαν» χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου στο Χρηματιστήριο χάνοντας πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ.
Η επίπονη διερεύνηση του σκανδάλου, που οδήγησε στην τιμωρία των υπευθύνων, μπορεί να λειτουργήσει ως πιλότος για να φτάσουν μέχρι τέλους τόσο οι υποθέσεις που συνδέονται με το «κραχ» του Χρηματιστηρίου όσο και εκείνες που σχετίζονται με την τρέχουσα συγκυρία.
Η πρόσφατη επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια ότι «το δίκαιο δίνει πάντα απαντήσεις» ενισχύεται κάθε φορά που η Δικαιοσύνη καταφέρνει να καταλήγει σε αποφάσεις, ιδίως όταν πρόκειται για υποθέσεις δημόσιου συμφέροντος.

Μεταμεσονύχτια Μετρο-μανία.

Φοιτητές που διαπίστωσαν ότι μπορούν να διασκεδάσουν χωρίς να χάσουν τα μισά τους χρήματα στο ταξί, down towners που παρέτειναν τη βραδινή τους βόλτα αλλά και ηλικιωμένοι, ανάμεσά τους μία γυναίκα που γυρνούσε από αγρυπνία (!), συγκρότησαν το πλήθος των 2.500 επιβατών που χρησιμοποίησαν το μεταμεσονύκτιο μετρό κατά το πρώτο διήμερο της πιλοτικής λειτουργίας του. Το υπουργείο Μεταφορών εκτιμά ότι την Παρασκευή περίπου 1.000 πολίτες «καλωσόρισαν» το νέο μέτρο, αριθμός που το επόμενο βράδυ αυξήθηκε κατά σχεδόν 50%. Αντίθετα, οι συνδικαλιστές μέτρησαν μόλις 800 Αθηναίους που έκαναν χρήση του νέου διευρυμένου ωραρίου.
Όλοι εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την επέκταση του ωραρίου με μία φράση: «Γλιτώνουμε χρόνο και χρήμα!». Και ζητούσαν «ολονύχτιο μετρό ιδίως τα Σάββατα ή- έστω- δρομολόγια μέχρι τις 2.00 και τις καθημερινές». Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που διαπιστώνοντας την ανταπόκριση του κοινού στα μεταμεσονύκτια δρομολόγια «έδειχναν» τους συνδικαλιστές ως τους κύριους υπευθύνους «για τον κίνδυνο μη εφαρμογής του μέτρου»._________Ελεύθερος Τύπος

Ξανακατέθεσαν σήμερα Γκιόλιας και Τριανταφυλλόπουλος

Τα μπουμπούκια της Ζούγκλας και από τα πρωτοπαλίκαρα της κατά καιρούς σηριαλικής δήθεν αποκαλυπτικής, παραπληροφόρησης, έδωσαν και σήμερα το παρόν στον Εισαγγελέα. Μην ανησυχείτε όπως πάμε με ρυθμούς Ζούγκλας θα το ξαναδώσουν την άλλη βδομάδα. Εξαρτάται από τις μαγνητοσκοπήσεις που έχουν στα συρτάρια τους, τις οποίες θυμούνται επιλεκτικά και καιροσκοπικά. Δεν κατεβαίνουν με τίποτα όλες μαζί. Έρχονται κατά πως θέλει η επικαιρότητα και η AGBίτικες τηλεμετρήσεις.
Κατά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή, ο Γκιόλιας δήλωσε ότι παρέδωσε στις Αρχές αποδεικτικά στοιχεία σε

Δυσκολεύει επικίνδυνα η κατάσταση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ..

H κατάσταση φαίνεται να δυσκολεύει αρκετά για την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων..
Το διπλωματικό τακτ εγκαταλείφθηκε και οι ΗΠΑ εναντιώνονται πλέον ανοιχτά στο ενδεχόμενο ελληνικού βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, συμπαρασύροντας ακόμη και ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία. Η Διεθνής Διάσκεψη Ασφάλειας που ολοκληρώθηκε χθες στο Μόναχο κατέληξε σε πανηγυρική εκδήλωση υποστήριξης της ενταξιακής προσπάθειας των Σκοπίων..
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ κ. Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε ότι η «Μακεδονία», η Αλβανία και η Κροατία πρέπει να γίνουν πλήρη μέλη του ΝΑΤΟ για την «ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή και των δυνατοτήτων της Συμμαχίας». Και πρόσθεσε: «Υπάρχει και θα υπάρξει υποστήριξη της υποψηφιότητας (της ΠΓΔΜ) μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου. Πολλοί σύμμαχοι πιστεύουν ότι εάν μια χώρα πληροί τα κριτήρια, τότε πρέπει να ενταχθεί χωρίς να της επιβληθούν πρόσθετα κριτήρια. Η “Μακεδονία” δεν είναι απλώς μια υποψήφια χώρα, αλλά εκείνη που συμβάλλει ήδη τόσο πολύ ακόμη και τώρα σε αρκετές ΝΑΤΟϊκές αποστολές». Απολύτως ευθυγραμμισμένος ο Γερμανός ΥΠΕΞ κ. Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε: «Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα θέμα με το όνομα, επειδή το θέτει ένα κράτος-μέλος, παρόλα αυτά η επίσημη θέση της Γερμανίας είναι ότι οι τρεις χώρες της Χάρτας της Αδριατικής πρέπει να λάβουν πρόσκληση ένταξης
».
Ενθαρρυμένος από την ατμόσφαιρα στο Μόναχο, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Μπράνκο Τσερβένκοφσκι επανέλαβε ότι στο δίλημμα «όνομα ή ένταξη» η απάντηση είναι όνομα, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα παραβιάζει την «αρχή της αλληλεγγύης» που ισχύει στη Συμμαχία απειλώντας με βέτο για ένα «διμερές πρόβλημα». Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, δέχθηκε με ικανοποίηση τη συμπαράσταση του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ενταξιακή προσπάθεια της χώρας του.

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχαμε επίσημες αντιδράσεις αλλά είναι αυτονόητο ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός εν όψει της συνάντησης της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις την προσεχή Πέμπτη στην Ουάσιγκτον. Και προφανώς υπάρχει εντονότατη ενόχληση για το γεγονός ότι ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ κ. Α. Μιλόσοσκι, από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν, υποστήριξε ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι «όμοια με εκείνη του 1992-3, όταν Ελληνες πολιτικοί επιχείρησαν να καλύψουν σκάνδαλα μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Ακρίβεια, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας

Συνάντηση με τον υπουργό ανάπτυξης Χρήστο Φώλια είχε σήμερα ο Καραμανλής. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προβληματίζεται έντονα από την αναζωπύρωση της ακρίβειας και τις συνακόλουθες δυσμενείς εξελίξεις που προκαλεί στον τομέα της οικονομίας.
Το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης αλλά και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική οικογένεια είναι ακρίβεια. Όπως δήλωσε ο κ. Φώλιας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει έως το τέλος του μήνα συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Σε μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού έχει εδραιωθεί η άποψη καρτελοποίησης των super market και ειδικά κάποια προϊόντα θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα και χωρίς κανένα λόγο πανάκριβα, όπως π.χ. το γάλα.
Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης ο κ. Φώλιας περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση μελετά εάν θα το καταβάλλει.

Πάνος Καμένος εναντίον "Louis Hellenic Cruises"

Προειδοποίηση προς την Louis Hellenic Cruises απηύθυνε σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας Πάνος Καμμένος, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στη Σαντορίνη.
Ο κ. Καμμένος ζήτησε από την εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της για το ναυάγιο:"Αν η Louis Hellenic Cruises δεν αναλάβει την απάντληση των πετρελαιοειδών και την ανέλκυση του Sea Diamond, τότε η εισαγγελέας θα προχωρήσει σε δέσμευση της περιουσίας και σύλληψη των υπευθύνων της" ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το σχέδιο που έχουν καταθέσει διεθνείς οίκοι για την πλήρη απάντληση των πετρελαιοειδών μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε 40 ημέρες και αμέσως μετά να ακολουθήσει ανέλκυση.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Κάποια σχόλια...για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.


Είδα χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είδα την αλαζονεία του 9% (ευκαιριακό ή μόνιμο δεν έχει σημασία). Είδα φανατικούς νέους να κραυγάζουν "Ο μόνος δρόμος είναι η ανυπακοή" λες και καλούν σε επανάσταση.
Αν και πολλά από τα "πιστεύω" τους είναι ξένα σε μένα, παρακολούθησα για να ξέρω τι θέλουν. Άκουσα την κλασσική επίθεση στον δικομματισμό (σε αντιπαράθεση με τον πολυκομματισμό;) και την (για μένα ευπρόσδεκτη) επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. Άκουσα κάποιο φλερτ με τους Κομμουνιστές και κάποιες βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άκουσα πως θα κάνουν όλα αυτά που υπόσχονται, αλλά υποθέτω είναι νωρίς ακόμα για να πουν κάτι τέτοιο.
Εκείνο όμως καταλαβαίνω από τον ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα είναι η απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να

Θηρίο Ανήμερο Ο Μάκης !!!! Γιατί τον Προκαλείτε;


Στο αρχείο η καταγγελία Μ. Τριανταφυλλόπουλου για τον Σπ. Κλαδά
Στο αρχείο ετέθη από την αρμόδια εισαγγελέα η καταγγελία του δημοσιογράφου, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, για τον ειδικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπύρο Κλαδά.
Όπως μετέδωσε το Μega, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την κ. Γκανέ, δεν διαπιστώθηκε η τέλεση αξιόποινων πράξεων και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα την κασέτα με την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο.
Ερωτηθείς για την εν λόγω τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κουκοδήμου με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πεί πως όλα αυτά τα θέματα έχουν απαντηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει δημοσιεύματα ή περιεχόμενα τηλεοπτικών εκπομπών.
Πηγή:Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Σχόλιο Νυκτερινού Επισκέπτη:

Γιατί μας το κάνε κυρία εισαγγελεύς ,θα τα πάρει ο Κ. Μάκης και θα αρχίσει να πατάει κουμπιά , να γράφει από κάμερες , να μαγνητοφωνεί σε ακτίνα χιλιομέτρου οπού κινείται , θα βάλει τους φίλους του ραδιοερασιτέχνες (είναι μέλος ) να ανιχνεύουν ότι κυκλοφορεί από συχνότητα στον ελλαδικό χώρο να αφουγκράζονται όλα τα σήματα , αφήστε που θα κάνει κάθε μέρα την ζούγκλα 24ώρη εκπομπή ποιος τον ακούει !!!!!!!!
Κυρία εισαγγελεύς δεν μας λυπάστε καθόλου έχουμε που έχουμε τόσα προβλήματα καθημερινά επιβίωσης μας φορτώσετε στην καθημερινότητα και τον Μάκη εδώ εχθές είχε πάρει βόλτα όλα τα κανάλια «των οχτώ» πλην κρατικών ,θα μας γίνει εφιάλτης θα κοιμόμαστε θα βλέπουμε στα όνειρά μας τον Μάκη θα ξυπνάμε πάλη αυτόν, δεν αντέχουμε σας εκλιπαρούμε!!!εκληση κάνουμε μην τον εξαγριώνετε!!!
Ο σκοπός του δεν επιτεύχθηκε να κλαδέψει τον Κλάδα ,μέχρι στιγμής φάνηκε γερό Κλαδί
Μάκη τι έγινε στόμωσε το μαχαίρι ;

Ο κ.Μάκης Οι Φίλοι του και Οι Αυτήκοοι Μάρτυρες!!!


Δεν θα ήθελα να ήμουν καθόλου φίλος του Κ.Μάκη διότι
Φίλος για τον Κ. Μάκη σημαίνει εχθρός και πολέμιός του !!!!!!!!
Αλλά και ούτε Αυτήκοος Μάρτυρας διότι
τον εχει καθηλωμένο κρατώντας τον απο το αυτί !!!!

Την καλύτερη ατάκα την είπε ο Γιώργος Τράκας
« όλοι λένε αυτός είναι φίλος μου,
εκείνος είναι φίλος μου,
και μετά βλέπεις να αλληλοκατηγορούνται
στα τηλεοπτικά παράθυρα τελικά
Σκατά φίλοι είναι»

Όχι στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ μέσω εξεταστικής επιτροπής

Σε μέγα πολιτικό ζήτημα εξελίσσετε η υπόθεση της SIEMENS. Και επισημαίνω ότι είναι μόνο πολιτικό και όχι ποινικό, που κάποιοι μη γνωρίζοντας γράφουν , αφού σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών , νομοθεσία επί εποχής Σημίτη ,αυτά έχουν παραγραφεί .
Εκείνο όμως που μας ενδιαφέρει πρωτίστως ως πολίτες είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια .Και αυτή θα προέλθει ΜΟΝΟ μέσω των δικαστικών αρχών .
Οι Ελληνικές δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι τα στοιχεία από το εξωτερικό έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και μετέβη εισαγγελέας στο Μόναχο για να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.
Δεδομένου λοιπόν ότι η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη , η σύσταση εξεταστικής επιτροπής μόνο την συγκάλυψη μπορεί να επιφέρει , μπλοκάρωντας την δικαστική έρευνα .

Όπως ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας όταν οι πολιτικοί θέλουν να ``θάψουν ``κάτι , το πάνε στην εξεταστική που δεν έχει βγάλει ΠΟΤΕ συμπέρασμα .
Άλλωστε αυτή είναι και η κύρια αιτία που δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε με το χρηματιστήριο , με τους εξοπλισμούς , και τόσες άλλες υποθέσεις που ανέλαβε να εξιχνιάσει το κοινοβούλιο μέσω των εξεταστικών επιτροπών .
Αρκεί να θυμηθεί κανείς μόνο την πιο ``κραχτή`` περίπτωση για να βγάλει τα συμπεράσματα του .Την Εξεταστική Επιτροπή που συστήθηκε για την υπόθεση Οτσαλάν χωρίς να αποδώσει ουσιώδεις ευθύνες προς τον οποιοδήποτε .

Είναι λοιπόν σημαντικό να ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης και να μην μπλοκαριστεί τώρα με τη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Κάποιοι παραγνωρίζουν ότι στο Ελληνικό Δημοκρατικό Πολίτευμα, όπως και σε όλα τα άλλα Δημοκρατικά πολιτεύματα, η Δικαστική Εξουσία είναι ανεξάρτητη από τις άλλες δύο, την Νομοθετική και την Εκτελεστική, και πρέπει και αυτή να κάνει το έργο της.
Και εν πάση περιπτώσει ας απαντήσουν γιατί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την εμπλοκή της Δικαιοσύνης και θέλουν να την ``μπλοκάρουν`` με την Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Ας αφήσουν λοιπόν τις δικαστικές αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια .
Την υπόθεση εξετάζουν οι αρμόδιες Γερμανικές εισαγγελικές αρχές με παραλήπτη τις δικές μας δικαστικές αρχές .
Και να είστε σίγουροι ότι οι Γερμανοί δεν …..παίζουν.
Θυμίζω ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ανά τον κόσμο έχουν αποκαλυφθεί από δικαστικές αρχές και κανένα από ….δήθεν εξεταστικές επιτροπές .
Nα ανησυχούν μόνο όποιοι έχουν …..λερωμένη την φωλιά τους.
politis-gr

Συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ

Η 4η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Στην εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, που παρουσιάστηκε στη σύνοδο, επισημαίνεται πως το δικομματικό σύστημα έχει φτάσει σε αδιέξοδο.
Τονίζεται ακόμα πως «η υπόθεση Ζαχόπουλου ωχριά μπροστά στην υπόθεση Siemens, η οποία δεν μπορεί να συγκαλυφθεί πολιτικά και αποδεικνύει με τον πιο χειροπιαστό τρόπο τη φύση και τον χαρακτήρα του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας μας μετά το 1989».
Για το ΔΗΚΚΙ, αναφέρεται ότι «στην πορεία προς το 4ο συνέδριο του ΔΗΚΚΙ θα κορυφώσουμε την προσπάθεια για τη συσπείρωση των συνεπών σοσιαλιστικών και πατριωτικών δυνάμεων και τη Σοσιαλιστική Επανίδρυση στη χώρα μας».
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Γεωργίας.

Θάνατος κρατούμενης σήμερα στην απομόνωση των φυλακών Κορυδαλλού

Η 38χρονη Άννα Πετρίδη πέθανε σήμερα στην απομόνωση από αναρρόφηση.
http://kratoumenoi.ath.cx/

Σήμερα τα ξημερώματα (9/2) στις φυλακές Κορυδαλλού πέθανε η κρατούμενη Αννα Πετρίδη, 38 χρονών, από αναρρόφηση μέσα στην απομόνωση που εκρατείτο τις τελευταίες 4 μέρες.

http://kratoumenoi.ath.cx/node/145

Πίσω από τις λέξεις......Έρχεται ο Αλέξης!!!

Με ποσοστό 70,4% εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο νέος πρόεδρος έλαβε 811 ψήφους έναντι 342 του συνηποψηφίου του Φώτη Κουβέλη, που συγκέντρωσε ποσοστό 28,67%. Από την κάλπη βγήκαν και 3 άκυρα και 11 λευκά ψηφοδέλτια.

Τσίπρας: η φλυαρία του τίποτα

Ομολογώ, ότι πίεσα υπερβολικά τον εαυτό μου να ακούσει μέχρι το τέλος το λόγο του Τσίπρα. Είμαι 48 χρόνια (από τα 16 μου) στο αριστερό κίνημα. Τέτοιες αρλούμπες, φλύαρες, ασυνάρτητες και σύνθετες σοφιστείες πρώτη φορά άκουσα. Ούτε ένας ξεπεσμένος κεντρώος δεν θα μίλαγε έτσι: Τόσο άχρωμα, τόσο άγευστα, τόσο αφυδατωμένα, τόσο φροντισμένα ηλίθια.
Και ο Αβραμόπουλος ακόμα που πήγε κι αυτός να κατασκευάσει το κόμμα-εικόνα, ήταν πιο «πολιτικός». Τα ίδια ακριβώς με τον Τσίπρα έλεγε, αλλά πιο συγκροτημένα. Σε ένα μόνο διέφερε ο Τσίπρας: Αυτός στις ίδιες σοφιστείες και φλύαρες ηθικολογίες κόλλαγε την ετικέτα της «αριστεράς», της «ριζοσπαστικής αριστεράς»!!!

Σε μια απλή ετικέτα διαφέρει ο Τσίπρας από τις καθεστωτικές δυνάμεις. Ο λόγος του ούτε γεύση αριστερή δεν είχε!!!


Ακόμα και σαν λέξεις ο «καπιταλισμός», ο «σοσιαλισμός» κ.λπ, ήταν εξαφανισμένες από τον «αριστερό» Τσίπρα. Από αυτή την άποψη βρίσκεται πιο πίσω και από το σημερινό ΠΑΣΟΚ!!!
Η διαφορά; Η απάτη του ΠΑΣΟΚ δοκιμάστηκε στην πράξη.
Η απάτη του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα πιο αποκρουστική) έχει το προνόμιο του περιθωρίου...


Για πρώτη φορά στην ιστορία θα γίνει ένας «αρχηγός», αριστερού υποτίθεται κόμματος, που θα είναι τόσο θεωρητικά και πολιτικά ανεπαρκής. Θα στερείται στοιχειώδους θεωρητικής γνώσης, ανύπαρκτος πολιτικά, με μόνες «αγωνιστικές» εμπειρίες την απουσία εμπειριών. Για πρώτη φορά στην αριστερή ιστορία γίνεται αρχηγός ενός κόμματος ένα ΤΙΠΟΤΑ. Ένας άνθρωπος που ούτε στοιχειωδώς δεν αποκαλύπτει, ούτε κρίνει τη λειτουργία της εκμετάλλευσης, αλλά θέτει το όλο ζήτημα ηθικολογκικά, αχαλίνωτα ηθικολογικά: Μια διαδικασία ολοκληρωτικού αποχρωματισμού της σκέψης!!!
Αυτός είναι ο λόγος του νεοταξικού σκοταδισμού: του νέου "αριστερού" Μεσαίωνα!!!


Αυτός ο πλαστικός άνθρωπος,
πλαστικές «ιδέες» ξερνούσε: «χρησμούς» για «θέαμα» χωρίς κανένα περιεχόμενο. Επένδυε τις καραμπινάτες βλακείες του και ανυπόφορες σοφιστείες του με την ίδια γλοιώδη ηθικολογία που έχει αναπτυχθεί από τη σήψη και διαφθορά. Στηλίτευε τα συμπτώματα της σήψης, αλλά οι κοινωνικές εστίες της σήψης μένανε στο απυρόβλητο. Σήκωνε την γροθιά του εναντίον των οικονομικών δυναστών και «νταβατζήδων» (αυτό που κάνουν όλοι, και πιο επιθετικά ο Καρατζαφέρης) αλλά το σύστημα που γεννάει το κέρδος και τους δυνάστες έμεινε στο απυρόβλητο. Γι’ αυτό και η λέξη «καπιταλισμός» είχε καταργηθεί από το λεξιλόγιό του. «Ντρεπόταν» αυτός ο σιδερωμένος νέος «αριστερός ηγέτης» να τον καταγγείλει ακόμα και φραστικά.

ΕΤΣΙ μιλούσε με σοφίσματα και επιδιδόταν σε αλχημείες. Ακούστε δύο καραμπινάτες ηλιθιότητες:

Πρώτη. Δεν υπάρχει μόνο κρίση του δικομματισμού, αλλά και του εργαλείου»!!! Χρησμός που δεν εξηγεί ποιο είναι το εργαλείο. Προφανώς το πολιτικό σύστημα. Κοινότοπη διαπίστωση!!! Γιατί βρίσκεται σε κρίση το «πολιτικό σύστημα», ΚΑΜΙΑ εξήγηση. Δηλαδή η πολιτική κρίση είναι μετέωρη, δεν αντανακλά την κοινωνική κρίση, το αδιέξοδο ενός οικονομικού συστήματος σε παρακμή: Του καπιταλισμού!!!
ΟΧΙ! Γι’ αυτόν τον «αριστερό» δεν είναι το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τα φαινόμενα της σήψης και παρακμής…

ΔΕΥΤΕΡΗ: Μια λοιπόν και ο καπιταλισμός δεν φταίει, ο Τσίπρας οδηγείται στο δεύτερο σόφισμα: «Φταίνε οι σχέσεις κράτους και πολιτικής»!!! Ναι καλά ακούσατε: αυτή την αρλούμπα ξεστόμισε ο «ριζοσπάστης αριστερός», Τσίπρας!!!

Αγωνίζεται, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, μας το είπε κι αυτό, να ανατρέψει τις δοσμένες σχέσεις κράτους και πολιτικής, να απαλλάξει το κράτος από την υποταγή του στο μεγάλο κεφάλαιο!!!

Ο Καρατζαφέρης, λέει, ακριβώς τα ίδια πράγματα. Απλώς αυτός αντιλαμβάνεται πιο καλά το ρόλο του κράτους, ότι είναι το «εργαλείο» της πολιτικής, και ζητάει «ισχυρό κράτος» για να χτυπήσει το κεφάλαιο!!!

Το τι είναι το κράτος και μάλιστα σήμερα στην υπερεθνική ιμπεριαλιστική εποχή δεν μας εξήγησε ο Τσίπρας. Τι θα μπορούσε βεβαίως να πει ένας θεωρητικά αδαής και πολιτικά αναλφάβητος.

Δεν μας είπε όμως και πώς συγκεκριμένα θα το κατορθώσει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση και εδώ ήταν ένας «χρησμός»: Με την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ της αριστεράς. Φυσικά κι εδώ έπρεπε να μας εξηγήσει το γιατί η αριστερά του Ανδρέα, η οποία ήταν παρασάγγες πιο επαναστατική από την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα καταλυτικά ηγεμονική, όχι μόνο δεν κατάφερε αυτές τις «ανατροπές», αλλά γέννησε το έκτρωμα Σημίτη και τον Τσίπρα: Το υπό-έκτρωμα…,

Ο νέος, λοιπόν, «αρχηγός» της «ριζοσπαστικής αριστεράς» δεν έδωσε τίποτα:

ΟΥΤΕ ιδεολογικές θέσεις.
ΟΥΤΕ πρόγραμμα
ΟΥΤΕ καν μια αριστερή πολιτική και οργανωτική πλατφόρμα.
ΜΟΝΟ πολιτικούς χρησμούς, φλυαρίες σοφισμάτων, ρητορικές καταναλωτικές «ατάκες»

Ρεσάλτο

Γιατί ο κ. Σημίτης βλέπει τώρα την Τουρκία... αλλιώς

Ο πρώην πρωθυπουργός από την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσχώρησε στη λογική της ειδικής σχέσης

Της Δώρας Αντωνίου

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια της θητείας του οποίου υιοθετήθηκε το δόγμα υποστήριξης της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας στην Ε.Ε. από την Ελλάδα, αιφνιδίασε προ δεκαημέρου. Μιλώντας στο Διεθνές Κέντρο Διοίκησης και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, τάχθηκε υπέρ μιας ειδικής σχέσης Ε.Ε. - Τουρκίας, αντί της πλήρους ένταξης. Συντάχθηκε με τον Γάλλο πρωθυπουργό κ. Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Αγκελα Μέρκελ, οι οποίοι λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν απορρίψει με κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφή ένταξης της Τουρκίας, επισημαίνοντας και οι δύο ότι η Αγκυρα μπορεί να επωφεληθεί μόνο από μία «προνομιακή εταιρική σχέση».

Διαφοροποίηση

Ταυτόχρονα, ο κ. Σημίτης διαφοροποιήθηκε από την παγιωμένη τα τελευταία χρόνια ελληνική θέση της απόλυτης στήριξης της Τουρκίας στην ενταξιακή προοπτική της, λίγες μόλις ημέρες μετά την επαναβεβαίωση αυτής της πολιτικής από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα. Ο πρώην πρωθυπουργός προκάλεσε, μάλιστα, την αντίδραση του κόμματός του, με τον κ. Πάνο Μπεγλίτη, υπεύθυνο του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, να δηλώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει σταθερά στη στρατηγική που διαμόρφωσε και υλοποίησε ως κυβέρνηση, στη στήριξη, δηλαδή, της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, με τελικό στόχο την ένταξη, υπό την προϋπόθεση της εκπλήρωσης των κριτηρίων που έχουν τεθεί. Προσπαθώντας να ερμηνεύσουν την αλλαγή στάσης του κ. Σημίτη, πολλοί λένε ότι απλά, απαλλαγμένος από την ευθύνη της διακυβέρνησης, διατυπώνει την άποψή του ελεύθερα. Δεν δεσμεύεται, δηλαδή, πλέον από την «υποταγή» της γνώμης του στη στρατηγική που ακολουθεί η Ελλάδα να στηρίξει την Τουρκία σε σχέση με την Ε.Ε., στρατηγική που, για τους υπερασπιστές της, θα φέρει αποτελέσματα στις διμερείς σχέσεις.

Καθημερινή

Mάχες για τα μαύρα ταμεία της Siemens

Νέες αποκαλύψεις

Ενας λυσσώδης πόλεμος συμφερόντων προηγήθηκε της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, κρίκοι του οποίου ανήκουν στην ίδια αλυσίδα αποκαλύψεων με το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Τα στοιχεία που φέρνει στο φως η «Καθημερινή» μιλούν για εξαγορά πληροφοριών με χρηματισμούς, «διαρροές» σε μέσα ενημέρωσης και απειλές. Εξόχως αποκαλυπτική η κατάθεση πρώην στελέχους της Siemens, εμπλεκομένου στο σκάνδαλο που κάνει λόγο «για το χρηματοδοτικό εγχείρημα των Αγώνων της Αθήνας όπου χρησιμοποιούσαμε άλλα ονόματα για τη διαχείριση των διακριτικών πληρωμών». Το παρασκήνιο που προηγήθηκε της τελικής συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία SAIC, συνοψίζεται στη φράση «αγοράσαμε ειρήνη», μια ειρήνη που κόστισε πανάκριβα στην ελληνική πλευρά.



ΣXETIKA ΘEMATA

Διαδίκτυο: Από Μοχλός κυριαρχίας να γίνει εργαλείο του αγώνα!

Η λειτουργία του διαδικτύου, όπως και κάθε δραστηριότητά στα πλαίσιά του, αντανακλά όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Έτσι, ο έλεγχός του δεν θα μπορούσε να παραμείνει απόλυτα στα χέρια εκείνων που το ανέπτυξαν και το ελέγχουν. Η κοινωνική διαπάλη, λοιπόν, αποτυπώνεται και στην εξέλιξη του διαδικτύου.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μουσική βιομηχανία των δισκογραφικών, η οποία «έσπασε τα μούτρα της» στο διαδίκτυο, όταν εκατομμύρια χρηστών άρχισαν να ανταλλάζουν μεταξύ τους ηλεκτρονικά αρχεία μουσικής (mp3). Παρά τις προσπάθειες καταστολής του φαινόμενου (στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν από εξαγορά και κυνήγι προγραμματιστών μέχρι πογκρόμ εναντίον χρηστών του διαδικτύου και διαρροή κακόβουλων αρχείων «μεταμφιεσμένων» σε mp3) η βιομηχανία των δισκογραφικών δεν κατάφερε να εξαλείψει το φαινόμενο αυτό. Ετσι αναγκάστηκε να το προσεγγίσει προσπαθώντας να το ενσωματώσει. Σε επόμενο φύλλο του «Ο» θα αναφερθούμε πιο διεξοδικά σε αυτό το θέμα.
Το internet μπορεί –και πρέπει– να γίνει ένα εργαλείο στην πάλη της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της και το χτίσιμο της δικής της εξουσίας. Γι’ αυτό και μπρος στο χώρο του διαδικτύου δεν πρέπει ούτε να στεκόμαστε με δέος, αλλά ούτε και με τάση δαιμονοποίησης εξαιτίας της χρήσης του από τους αστούς. Το διαδίκτυο, όπως και γενικότερα η σύγχρονη τεχνολογία, μπορεί και εξαρτάται από εμάς να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο, ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης και καλέσματος, που πρέπει οι ταξικές δυνάμεις να υποτάξουν στις ανάγκες και τα συμφέροντά τους, απελευθερώνοντας έτσι τις δυνάμεις του χώρου αυτού προς όφελος της πραγματικής γνώσης, εκπαίδευσης και επικοινωνίας που σαν στόχο θα έχει το λαϊκό συμφέρον.

Επίδοξοι εφοπλιστές και η μεγάλη μπάζα με κόκα

AR3.jpg Ήταν κοινό μυστικό στους ναυτιλιακούς κύκλους του Πειραιά, ότι ο νεαρός Ρεθυμνιώτης πλοιοκτήτης Νίκος Κορνηλάκης θα επιχειρούσε να κάνει τη μεγάλη μπάζα, προκειμένου να απαλλαγεί από τα χρέη που τον έπνιγαν και όπως ήταν το όνειρό του, να κάνει δυναμικό μπάσιμο στο κλαμπ των Ελλήνων εφοπλιστών.
Το μεγάλο όνειρο του νεόκοπου πλοιοκτήτη ναυάγησε προχθές στις ακτές της δυτικής Αφρικής, όταν το υπό σημαία Παναμά μικρό φορτηγό Junior με τους 3.200 τόνους κόκας , με προορισμό τη μεγάλη αγορά της Ευρώπης πιάστηκε, μετά από παρακολούθηση, από τις ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές.
Η εφοπλιστική του σταδιοδρομία αρχίζει μόλις τον Ιούλιο 2005, όταν αντί 260.000€ σε επιταγές μηνιαίας λήξεως, αγοράζει από την Ναυτιλιακή Εταιρία «ΛΑΜΔΑ» το μικρό φορτηγό «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» που είχε ρυμουλκηθεί στον Πειραιά από το Βόλο όπου ήταν παροπλισμένο. Ως εκπρόσωπος της ΛΑΜΔΑ φερόταν κάποιος Αργυριάδης Ανδρέας, ενώ στην πραγματικότητα πλοιοκτήτες ήταν οι Ρεθυμνιώτες αδελφοί Κορνηλάκη.

Περισσότερα "Επίδοξοι εφοπλιστές και η μεγάλη μπάζα με κόκα" »

ΘΥΜΗΣΟΥ


Διαβάστε τη συνέχεια...
Greek Alert

Η επέκταση του ωραρίου του Μετρό και του ΗΣΑΠ

Μου προκαλεί πραγματικά έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι συνδικαλιστές στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό βρήκαν σημείο αντιπαράθεσης με το Υπουργείο στην πιλοτική εφαρμογή της επέκτασης του ωραρίου την Παρασκευή και το Σάββατο μέχρι τις 2 το βράδυ. Στην ουσία έρχονται σε ρήξη με το κοινωνικό σύνολο. Το συγκεκριμένο μέτρο το ζήτησε ο Δήμος Αθηναίων και οι νεολαίοι της πόλης μας. Έχει εφαρμοσθεί στο παρελθόν με επιτυχία την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, στον τελικό του Champions League και σε περιόδους χιονοπτώσεων. Εφαρμόζεται και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, για παράδειγμα στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη, ενώ στο Μόναχο το μετρό λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως. Αποφασίσαμε να το εφαρμόσουμε δοκιμαστικά για τους επόμενους δύο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο για να δούμε την αποδοχή του από τον κόσμο πριν καταλήξουμε σε οριστικές αποφάσεις.
Την δοκιμαστική αυτή περίοδο θα παρακολουθούμε την εφαρμογή του μέτρου μέσω μιας Επιτροπής όπου μπορούν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εργαζομένων. Έχουμε κάνει ήδη εκτενή διάλογο με τους εργαζόμενους μέσω των Διοικήσεων των Οργανισμών, ενώ έχουμε διασφαλίσει όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα. Και όμως, οι συνδικαλιστές αυτοί αντιδρούν χωρίς τελικά σαφή λόγο.
Παρά τις όποιες αντιδράσεις το μέτρο θα εφαρμοσθεί κανονικά. Αυτές οι συνδικαλιστικές πρακτικές δεν πρέπει να μας κάνουν να ταλαντευόμαστε. Διότι κάνουμε κάτι που το ζητάνε πολλοί συμπολίτες μας, με πολλές θετικές πλευρές και που, εν πάση περιπτώσει, θα κριθεί στο τέλος του επόμενου διμήνου. Στο μεταξύ, καλό είναι να σκεφθούν όσοι αποφασίζουν για στάσεις εργασίας για αυτό το θέμα ότι, μεταξύ όλων των άλλων, υπονομεύουν έτσι τον ίδιο τον συνδικαλισμό.

66 εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις στο κινητό του Ζαχόπουλου.

Σε ένα πρόσωπο, άγνωστο μέχρι τώρα στις δικαστικές αρχές, αναμένεται να στραφεί το ενδιαφέρον του 2ου ειδικού ανακριτή, μετά την πρώτη διασταύρωση στοιχείων που προκύπτουν από τη λίστα των τηλεφωνικών κλήσεων του Χρήστου Ζαχόπουλου.


Ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτει τις τρεις τελευταίες κλήσεις από και προς το κινητό τηλέφωνο του Ζαχόπουλου:

- προς τον καρδιακό φίλο του, σκηνοθέτη Γιώργο Μυλωνά

- ένα μήνυμα που έστειλε στο γιο του Θανάση

- μια συνομιλία διάρκειας ενάμισι λεπτού με άγνωστη γυναίκα.


- Ποια είναι αυτή η γυναίκα από την Καλαμάτα με την οποία ο Χρήστος Ζαχόπουλος επέλεξε να μιλήσει λίγο μετά το sms που έστειλε στο μοναχογιό του, πριν επιχειρήσει το απονενοημένο;

- Τι ήθελε να της πει;

- Τι τον ώθησε να σχηματίσει στο τηλέφωνό του το νούμερο 6944 60…; -Ηταν κάποιο πρόσωπο από το οικογενειακό του περιβάλλον;



Η γυναίκα αυτή δεν ανήκει στον πολιτικό ή δημοσιογραφικό χώρο. Η συγκεκριμένη και μυστηριώδης τηλεφωνική κλήση από το κινητό του Χρήστου Ζαχόπουλου κυρίως τα κρίσιμα λεπτά πριν από το σάλτο μορτάλε του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους «σταθμούς» για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η γυναίκα αυτή εντοπίστηκε από τον ανακριτή; Και αν ναι, γιατί δεν κλήθηκε να καταθέσει;

Πιθανόν οι συνήγοροι της οικογένειας Ζαχόπουλου, κ.κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Πέτρος Μαχάς, να γνωρίζουν το όνομά της και αν κληθούν θα μπορέσουν να το δώσουν στο δικαστικό λειτουργό.

«Σίγουρα δεν επρόκειτο για λάθος νούμερο, αφού η κλήση είναι διάρκειας ενάμισι λεπτού» βεβαιώνουν νομικοί κύκλοι.

Οι αριθμοί που συνθέτουν τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις στα κινητά τηλέφωνά του μαρτυρούν και την ταυτότητα των προσώπων που μίλησαν μαζί του το κρίσιμο χρονικό διάστημα, τόσο πριν από την παραίτησή του όσο και τις ημέρες και ώρες πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας του. Το τελευταίο διήμερο, δηλαδή στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ.Κ, το κινητό τηλέφωνο του Χρήστου Ζαχόπουλου χτύπησε, αλλά και…σχημάτισε νούμερα 66 φορές!

Η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του παρ’ ολίγον αυτόχειρα έδειξε ότι υπάρχουν συνολικά 66 κλήσεις- εισερχόμενες και εξερχόμενες στο κινητό του. Οι κλήσεις μαρτυρούν ότι ουδεμία τηλεφωνική επικοινωνία είχε με πρόσωπα από το Μέγαρο Μαξίμου ή από την Ηρώδου Αττικού 19.

save pervez!

Δύο λεπτά από τον χρόνο μας μπορεί να σώσει την ζωή αυτού του παιδιού.

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η καταδίκη σε απαγχονισμό του αφγανού νεαρού φοιτητή δημοσιογραφίας Σαγιέντ Περβέζ Κάμπακς με την κατηγορία της βλασφημίας.
Την απόφαση του αφγανικού δικαστηρίου καλείται να ακυρώσει ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος κατακλύζεται από αιτήσεις για την απελευθέρωση του νεαρού φοιτητή.
Ο 23χρονος φοιτητής καταδικάστηκε επειδή τύπωσε από το διαδίκτυο μια έκθεση που υποστηρίζει ότι όσοι καταπιέζουν τις γυναίκες στις ισλαμικές κοινωνίες επικαλούμενοι το Κοράνι παρερμηνεύουν το λόγο του Μωάμεθ. Σκόπευε δε να διανείμει την έκθεση σε συμφοιτητές και καθηγητές του.
Οργανώσεις δημοσιογράφων και προάσπισης ατομικών ελευθεριών έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί στην αφγανική κυβέρνηση, όπως επίσης και ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Καμπούλ, ενώ πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην πρωτεύουσα.

Η βρετανική εφημερίδα Ιντιπέντεντ που ηγείται της διεθνούς εκστρατείας για την απελευθέρωση του 23χρονου, φιλοξενεί στο δικτυακό της τόπο αίτηση, την οποία μέχρι σήμερα το πρωί έχουν υπογράψει πάνω από 77.000 αναγνώστες.
http://www.independent.co.uk/petition

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Βρετανία έχει επίσης εκφράσει την αντίθεσή της στην απόφαση του ισλαμικού δικαστηρίου.

.
Πηγή skai.gr και politis-gr

Καρριέρα στο γυαλί....

.............Μπορείς να γίνεις

Εικόνα:Geoulas.jpg

.......ο γκέουλας της μεσημεριανής εκπομπής.

Απαιτούμενα πιστοποιητικά: Ακτινογραφία όπου να φαίνεται καθαρά ότι έχεις κόψει τ' αρχίδια σου και μια φωτογραφία ότι τα έχεις ταΐσει στον σκύλο σου. Συστατικές επιστολές από το Παράρτημα Καργιαρντά της πόλης σου καθώς και η κάρτα μέλους της Ένωσης Ομοφυλόφιλων Ελλάδας. Ηλικία από 18-30 (καμία σχέση με το γνωστό περιοδικό). Προαιρετικά προσόντα: Χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά κι όσο πιο ψηλά είν' αυτά τόσο καλύτερα. Έντονα gay φωνή με 110 κιλά κατινιά. Γλώσσα-γραβάτα, ευέλικτη, μονίμως υγρή και διψασμένη να ευχαριστήσει τους άλλους μαϊντανούς στο πάνελ. Ενδυμασία: Οτιδήποτε τραπεζομαντιλέ του Πουστέτσου και του Πουσταξία, κομμώσεις Γλύφων Σαμαράς και πέδιλο με βρώμικο πόδι το οποίο ο τηλεθεατής ευτυχώς δεν μπορεί να μυρίσει. Αποδοχές 1000 μούντζες ημερησίως από σύσσωμο τον αντρικό πλυθυσμό, την εύνοια της Παρακατιάνας Στεφανίδου, μικρόφωνο απ' το κανάλι με το οποίο μπορείς να λες συνέχεια τι γαμάτος που είναι ο Ρέμος και ίσως και κάνα ψιλό για τις βενζίνες σου, συνεχή τηλεοπτική προβολή μέχρι να βρουν πιο γκέουλα από σένα.

Ποητάνα Αναιργία

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.