Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ.

Επιτέλους ο ελληνικός λαός βρίσκεται στους δρόμους της μεγάλης επανάστασης που θα οδηγήσει το λαό και το Γωγάκη στο θρόνο του βασιλέα. Στο θρόνο βέβαια χωράει ένας κώλος, δεν αντέχει συμμετοχικότητες. Την αρχή έκαναν οι μαθητές, που το αίμα τους βράζει και σφυροκοπά τις φλέβες τους.
Οι σκοτεινές αίθουσες, οι άθλιοι καμπινέδες, οι ξεχαρβαλωμένες στέγες πυροδοτούν τις καταλήψεις και προκαθορίζουν το σκοτεινό μέλλον της νέας γενιάς. . Οι καθηγητές αμήχανοι, σκιαγμένοι, άβουλοι, κακομοίρηδες, ανεπαρκείς. Στεγνωμένοι από γνώσεις τους συμπαρασύρει ο διαβολεμένος καταρράκτης των φρικιών του διαδικτύου και αναγκαστικά συμπορεύονται με το ποτάμι της νεανικής οργής. Είναι το σκοτάδι το μέλλον της οργισμένης νεολαίας και των τρομαγμένων καθηγητών; Όχι! Ποτέ! Στο βάθος τους περιμένει το λαμπρό φως της Επανάστασης και του Σοσιαλισμού. Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι βαμμένος με το αίμα του εχθρού.

Η οργή ξεχειλίζει στους δρόμους και σε λίγο θα κατασπαράξει όλους τους Δεξιούς, τους επάρατους και τα λαμόγια της διαπλοκής. Οργή και μίσος κατά του Καραμανλή απ΄ άκρου εις άκρον σε όλη την Ελλάδα. Ασφυκτιούν τα μηνίγγια του λαού κατά του Τραπεζίτη, του Βιομήχανου και του λήσταρχου Εφοπλιστή.

Ένας είναι ο εχθρός του λαού. Ο Καραμανλής και τα γεμάτα βουλιμία για χρήμα και εξουσία βρώμικα στελέχη του. Στελέχη που δεν δούλεψαν ποτέ τους που σιχαίνονται τα λαό και τον θεωρούν μυρμήγκια που εκλιπαρούν για λίγα ευρώπουλα. Τα περισσεύματα από τα οβάλ τραπέζια της Μεγάλης Αρπαχτής. Εδώ οπου οι Επιβήτορες της Εξουσίας, ετοιμάζουν την επόμενη μεγάλη μπάζα. Προσηλωμένοι στην ιεροτελεστία της αφαίμαξης, καλοκουρδισμένες εισπρακτικές μηχανές -ανήμπορες ν ακούσουν το τσουνάμι της οργής που έρχεται. Το αίμα των στελεχών του Καραμανλή σε λίγες μέρες θα κυλά στους δρόμους και θα το πίνουν οι Επαναστάτες του Πασόκ μεθυσμένοι από τον ήλιο και τη νίκη.

Φοβούνται και ο Καραμανλής και οι άνεργοι υπουργάντζες και γι’ αυτό βάζουν κάμερες παντού, το μάτι του Μεγάλου Αδελφού-προστάτη της διαπλοκής…..Μας παρακολουθεί το λαίμαργο μάτι της Δεξιάς. Λεπτό προς λεπτό, ανάσα την ανάσα... Δεν αντέχει άλλο ο λαός. Βγαίνει στους δρόμους και φέρνει τη λύτρωση από τη χειρότερη χούντα όλων των εποχών που ξεπουλά ακόμα και το ευλογημένο Μέγαρο Μαξίμου που ανήκει στο λαό και στις πράσινες ακρίδες. Στο Πασόκ το μόνο κόμμα του λαού.

Έξι εκατομμύρια χρόνια

πριν την προηγούμενη Τρίτη

εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι

και εμφανίστηκε ο KilliBillης

ο απέθαντος.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

ο πατέρας του Μπένυ ήταν εργάτης ή δικηγόρος καταχραστής;

Στην πρώτη ομιλία που έκανε ο Μπένυ, νομίζω στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, εκτός του ότι είπε ότι χαίρετε που βλέπει πραγματικούς ανθρώπους και εργαζόμενους, υπονοώντας ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει ανθρώπους, πόσο μάλλον εργαζόμενους, είπε και το εξής:

«Έχω γεννηθεί στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σ' ένα σπίτι που ζούσε μέσα από τη δουλειά ενός ανθρώπου στο εργοστάσιο»

Έχω διαβάσει μεταξύ άλλων και εδώ στην Galera ότι ο πατέρας του ήταν δικηγόρος που διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για οικονομικές καταχρήσεις και όπως αποκάλυψε παλιότερα στο «Ποντίκι» ο Κώστας Παπαϊωάννου, μια από τις πρώτες του πράξεις σαν Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν η αποκατάστασή του...

Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ο Μπένυ τα λέει όπως τον βολεύουν αν και το κάνει καμιά φορά και πετάει και κανένα ψεματάκι.....
Και εντάξει καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα σχετικό άγχος για το ποιος είναι πιο αριστερός και ότι ο Μπένυ κάνει απέλπιδες προσπάθειες να κλέψει τη στήλη του GAP στην πρώτη σελίδα του Ριζοσπάστη λέγοντας ότι είναι παιδί του προλεταριάτου...αλλά να φτάνουμε και σε τέτοιο σημείο ενώ διακυρήσουμε παντού την σεμνότητά μας, την ταπεινοφροσύνη μας και τον ακέραιο χαρακτήρα μας;

Ο χαβαλές των καταλήψεων.

ΣΤΑ δικά μας μαθητικά χρόνια κάναμε διαδηλώσεις για το Κυπριακό ή το πολύ – πολύ όταν είχαμε έλλειψη δασκάλων ή βιβλίων...
...Δεν είχαμε ιδέα για "καταλήψεις" και ούτε που θα μπορούσε να το διανοηθεί κανείς...
ΣΗΜΕΡΑ οι καταλήψεις σχολείων και σχολών έγιναν ο δημοφιλέστερος χαβαλές! Η κατάληψη για την κατάληψη!..
Και το φαινόμενο αυτό πήρε τις σημερινές του διαστάσεις διότι δεν υπάρχουν κυρώσεις ή συνέπειες και διότι δεν αντιδρούν ούτε το κράτος ούτε οι γονείς...
***
ΠΑΙΡΝΩ πολλά τηλεφωνήματα κάθε μέρα από κάποιους γονείς αλλά και από μαθητές...
– Εισέβαλαν στο σχολείο μας, στο Γυμνάσιο, τρεις αληταράδες, που δεν έχουν καμιά σχέση με μαθητές και έκαναν κατάληψη – μού τηλεφώνησε μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου.
Επειτα φώναξαν και τρεις – τέσσερις περιθωριακούς και αναρχικούς από το σχολείο μας και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει.
Πολλοί από τους μαθητές βολεύονται με την κοπάνα». Το ίδιο και αρκετοί καθηγητές... (ιδίως οι… προοδευτικοί»), που μπορεί το σχολείο να είναι κλειστό, αλλά εκείνοι πληρώνονται κανονικά!..
***
ΟΤΑΝ κάποτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (ή επειδή βαριούνται!..) τελειώνει η κατάληψη, η εικόνα του σχολείου είναι τραγική:
Σπασμένα θρανία, κατεστραμμένοι φοριαμοί, λεηλατημένα τα γραφεία των καθηγητών, καταστροφή!..
Και όμως… Ούτε υποχρεώνονται οι υπεύθυνοι και οι γονείς τους να πληρώσουν τις καταστροφές, ούτε καταλογίζεται ποινική δίωξη σε κανέναν!..
***
ΗΔΗ, τη στιγμή που γράφω το παρόν άρθρο οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 500!!! Και αυξάνονται καθημερινά...
ΧΩΡΙΣ το κράτος, η πολιτεία, η κυβέρνηση, να παίρνουν δραστικά μέτρα που θα έχουν και την αποδοχή ολόκληρης της κοινής γνώμης...
***
ΚΑΙ για να είμαστε δίκαιοι: Οχι ότι δεν υπάρχουν και δίκαια αιτήματα μαθητών και κηδεμόνων τους...
Αλλά δεν τους βλέπουμε να κάνουν καταλήψεις για έλλειψη δασκάλων ή αιθουσών ή για έλλειψη βιβλίων...
Αντίθετα τα αιτήματα τα οποία προβάλλουν είναι να επιτραπεί στα δεκατριάχρονα τζόβενα να καπνίζουν ή διότι δεν έχουν, λέει, χαρτί υγείας οι τουαλέτες τους!!!
ΩΣ πού θα φθάσει όμως αυτός ο επιζήμιος χαβαλές, που διαλύει την Παιδεία;.....................Ο Δ.Ρίζος Αποκαλύπτει

Καλό μήνα είπαμε;


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΕΙΠΑΜΕ;



Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Οι ηγέτες της Οχτωβριανής Γκιόργκι Αντρέεβιτς και Εβαγκελίντοβιτς Μπένιν.


Ήταν να μην πάρουν φόρα εκεί στο ΠΑΣΟΚ.

Μετά την πανθομολογούμενη δεξιά στροφή των κυβερνήσεων Σημίτη,

στο Κίνημα κυριάρχησε η Ποπώτειος στρατηγική του «Εμπρός. Πίσω!».

Με πρωτεργάτες τους δυο Σωματοφύλακες της κυβέρνησης Σημίτη,

το ΠΑΣΟΚ άρχισε μια αντίστροφη πορεία προς το παρελθόν σε μια απέλπιδα προσπάθεια

ξανασυναντηθεί με τον σοσιαλισμό.

Όμως, άμαθο καθώς είναι

και από το σοσιαλισμό και από τα ταξίδια στο χρόνο

έφτασε μέχρι την Οκτωβριανή επανάσταση.



Τότε, οι δυο wannabe αρχηγοί

θυμήθηκαν την αέναη κόντρα ανάμεσα στα ιδεολογικά ρεύματα των μπολσεβίκων.

Ο Λεβ Ναταβίντοβιτς Βενιζελστάιν συνειδητοποίησε πως είναι η (εις τριπλούν) μετενσάρκωση του Τρότσκι και έντρομος αναγνώρισε στο πρόσωπο του Γγιόργκι Αντρέεβιτς Ντζουγκασβίλι τον Στάλιν.

Για του λόγου το αληθές τα επιτελεία των δυο κομισάριων

ανέσυραν μια σειρά χαμένων φωτογραφικών ντοκουμέντων

που αποδεικνύουν την ομοιότητα.

Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται πότε σαν τραγωδία και πότε σαν φάρσα.

Είναι σίγουρο πως βρισκόμαστε στην εποχή της φάρσας.

Μοναδικό θύμα των περιστάσεων ο παντέρμος ο σοσιαλισμός

αλλά και τα πρόσωπα μιας ιστορικής περιόδου που δεν κατάφεραν να γλυτώσουν από την ξεφτίλα του αγοραίου μάρκετιγκ.

(Ευτυχώς τους γλύτωσε ο Βλαδίμηρος, εκτός αν τον κρατούν για το τέλος).

Μετά από αυτό,

ό,τι κι αν συμβεί στις 11 Νοέμβρη,

δικαιούμαστε να αφιερώσουμε στο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

ένα παλιό σύνθημα που στόχευε τους αριστεριστές στα φοιτητικά αμφιθέατρα:


Εσύ είσαι ο ηγέτης της Οκτωβριανής
Και όχι ο Λένιν ο ρεφορμιστής!

[Οι ηγέτες της Οχτωβριανής]

[Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ]

σε ποιούς τραγουδιστές ταιριάζουν οι πολιτικοί μας;

1. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής
Με τέτοιο σωματότυπο άνετα θα μπορούσε να είναι ένας λαϊκός τραγουδιστής, κάτι μεταξύ Βασσίλη Καρά και Πασχάλη Τερζή. Θα τραγουδούσε για την φτωχολογιά και την Σαλονίκη, για μπουγάτσες και κοψίδια που πνίγηκαν στον Θερμαϊκό. Φαντάσου τον αγαπητέ μου αναγνώστη να ανεβαίνει στην πίστα και να τον ραίνουν απο κάτω με γαρύφαλλα. Top στιγμή θα ήταν το ντουέτο με τον Ψωμιάδη…
2.Γωγάκης Παπανδρέου
Φαντάσου τον αγαπητέ αναγνώστη όπως ακριβώς είναι τώρα να συμμετέχει στα ζουζούνια που δείχνει το alter και να τραγουδά “Αχ Κουνελάκι” ντυμένος ανάλογα και έχεις την πλήρη εικόνα….
3.Αλέκα Παπαρήγα
Το δυσαναπλήρωτο κενό της Σωτηρίας Μπέλου έχει αντικαταστάτη! Την Αλέκα μας. Hard Core ρεμπέτισσα θα ήταν η Αλέκα και θα τραγουδούσε τα χασικλίδικα και τα απαγορευμένα…στο ντέφι θα ήταν η Λιάνα φυσικά…
4. Γιώργος Καρατζαφέρης
Η emo σκηνή μετά τους Him θα είχε βρει το επόμενο big-thing της αν o Καρα-τζαφέρ , ο Άδωνης και ο Βελόπουλος είχαν κάνει συγκρότημα. Με φράντζα και ξασμένο μαλλί, με μαύρα vinyl ρούχα θα άφηναν όλη την gay libido που επιμελώς καταπιέζουν και θα παραμίλαγε όλος ο πλανήτης…
5. Αλέκος Αλαβάνος
Δυστυχώς με τέτοια ορθοφωνία η Julie Massino θα τον έκοβε απο το fame story και ο Αλέκος με μια κιθάρα θα έπαιζε στα τρένα επιτυχίες του νέου κύματος.
6. Ευάγγελος Βενιζέλος
Η Ηip-Hop σκηνή μπορεί να έχασε τον Notorious Β.I.G. αλλά ο Benny X-L (αυτό θα ήταν το καλλιτεχνικό του) θα μπορούσε κάλλιστα να τον αντικαταστήσει. Φαντάσου τον με χρυσή καδένα και μαύρο κουστούμι να ραπάρει ακατάπαυστα. Τοπ στιγμή του θα ήταν η συνεργασία με τον εγχώριο rapper Θηρίο στο κομμάτι “Πόσο Χλαπάκας είσαι” που θα πήγαινε κάπως έτσι…” Yo motherfucker, μου πέταξες καφέ? το κόμμα είναι prive- θα σε στείλω για ραδίκια αν μου κλέψεις τον πουρέ- θέλω άλλον εναν κεφτέ - μπες μες στο καμπριολέ- είμαι η κορυφή στο κόμμα και ξέρω τον τσελεμεντέ - μπινέ… (χ4)”
7.Η Θεά Εύα…
Ποια Aguilera και πράσινα άλογα αγαπητέ αναγνώστη μου? Αν η Θεά Εύα έβγαινε στη σκηνή και τραγουδούσε “oups i did it again” θα καιγόντουσαν τα κάρβουνα…(Ο μεγάλος της κώλος που διατείνονται μερικές μερικές οτι έχει θα ήταν φυσικά στα υπέρ της)
Άμα έχεις και καναν άλλον να προτείνεις αναγνώστη μου ελεύθερα…
το κουρδιστό μανταρίνι:

Ο φύτουλας Ψαριανός κατηγορεί τους "Πρωταγωνιστές" για λογοκρισία. Πλάκα έχει!

Τι δουλειά έχουν τα ξέκωλα της διαπλοκής με τη μαστούρα;

Ο μέχρι πρότινος ραδιοφωνικός παραγωγός Γρηγόρης Ψαριανός, που ορκίστηκε χωρίς κοστούμι και γραβάτα στη Βουλή(αυτό και αν είναι επανάσταση], μίλησε στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη στο νταβατζόΜega για διάφορα θέματα όπως ναρκωτικά, ομοφυλόφιλοι και άλλα(αυτό και αν είναι προχωρημένη light δημοκρατία).

Στηριζόμενος στην προσωπική του εμπειρία «δεν καπνίζω πια, γιατί το βαρέθηκα»- υποστήριξε ότι η φούντα δεν είναι σοβαρό ναρκωτικό, αλλά προκαλεί ψυχολογικό εθισμό. Για τις πιο σκληρές ουσίες ήταν αφοπλισικός: «Η κόκα είναι καταστροφή, αλλά έχει πολύ γέλιο. Ξέρεις, είσαι σπίντα πολύ κι άμα θέλεις να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου και να προλάβεις να κάνεις πράγματα... αλλά μετά από μερικά χρόνια θα είσαι γκάου»………. [ολοφάνερο ότι το παίζει τυπάκιας και κάτι, έξω και περπάτας στην πραγματικότητα είναι ξενέρωτος και φύτουλας…..Αδμηνιστράτορας]

Έπειτα από αρκετές μέρες κατάλαβε ότι οι «Πρωταγωνιστές» τον λογόκριναν.

Η δημοσιογραφική ομάδα των «Πρωταγωνιστών» υπερασπίστηκε την εκπομπή ως εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι 35 μέρες μετά την προβολή της εκπομπής των «Πρωταγωνιστών», εγείρεται θέμα παραποίησης της συνέντευξης του Γρηγόρη Ψαριανού. Στους «Πρωταγωνιστές» όλα αυτά τα χρόνια έχουν μιλήσει εκατοντάδες πολίτες (καλλιτέχνες, συγγραφείς, ακτιβιστές, πρωθυπουργοί), θύτες και θύματα μιας μεταβαλλόμενης καθημερινότητας και ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε το κύρος της εκπομπής. Η δημοσιογραφική ομάδα των «Πρωταγωνιστών» προσπαθεί πάντα να παρουσιάσει τις «αλήθειες» των καλεσμένων της, αναδεικνύοντας όλες τις πλευρές της προσωπικότητας τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι γνωστό ότι οι απόψεις του Γρηγόρη Ψαριανού είναι τόσο ξεκάθαρες που δεν επιδέχονται έτσι κι αλλιώς οποιαδήποτε μορφή «παραποίησης».

Παρόλα αυτά, οι κασέτες με την συνέντευξή του Γρηγόρη Ψαριανού παραμένουν στο αρχείο των «Πρωταγωνιστών» και είναι διαθέσιμες σε όποιον επιμένει ότι «όσα προβλήθηκαν, δεν ειπώθηκαν».

Έχει πλάκα να βλέπεις να τσακώνονται

ξέκωλα της διαπλοκής με μαστούρηδες.

Τα θέματα "καίνε" Αλέκο πάρε θέση...

«Μ΄ αρέσει πιο πολύ της Καλαμάτας»

Για τη μεγάλη αριστερά της μαστούρας

Πάντως της Καλαμάτας είναι αηδία γιατί downιάζει…..

πολύ το ποτίζουν........

Αδμηνιστράτορας

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΨΥΧΑΡΕΙΟΝ ΟΡΟΣ

Η τοποθέτηση το 1996 του Σταύρου Ψυχάρη, ως μεγάλου "καρδινάλιου" του "εθνικού συγκροτήματος της Χρήστου Λαδά", στο Άγιον Όρος συμπίπτει με την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων ποσού 4,935 δισεκατομμυρίων δραχμών, για την AgOrPSYXαποκατάσταση και ανάδειξη των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Πρόκειται ασφαλώς για μία σύμπτωση, υποστηρίζουν ορισμένοι, που όμως πυροδοτεί τεράστιες αντιδράσεις, σε συνδυασμό με την ιστορία του Σταύρου Ψυχάρη και την πολιτισμική πολιτιστική δραστηριότητα του Χρήστου Λαμπράκη. Στα δισεκατομμύρια αυτά θα πρέπει να προστεθούν άλλα περίπου δέκα δισεκατομμύρια, για την προβολή του έργου της αποκατάστασης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στα έργα που θα γίνουν στο Άγιον Όρος. Μέσω του χρηματοδοτικού μηχανισμού ΕΖΕΣ έργα προϋπολογισμού 2,13 7 δισεκατομμυρίων δραχμών, για τις ιερές μονές Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Σίμωνος, ενώ μέσω της συλλογικής απόφασης διατέθηκαν μόνο το 1996, συνολικές πιστώσεις 891 εκατομμυρίων δραχμών από το ΥΠΕΧΟΔΕ. Στο χορό όμως των δισεκατομμυρίων πέρασε και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το οποίο διέθεσε άλλα 550 εκατομμύρια, γι΄ απευθείας χρηματοδότηση του Κέντρου Αγιορείτικης Κληρονομιάς.

ΦΩΤΟ πάνω: Με τιμές αρχηγού κράτους!!! Ιδού ο νυμφίος έρχεται...

Amalia

ΦΩΤΟ: Ο Χρήστος Λαμπράκης στην Επίδαυρο, εν μέσω δημοσιογράφων του ΔΟΛ και το νεαρό φιλόδοξο Ψυχάρη (κάτω δεξιά) που ατενίζει νέους ορίζοντες στη καριέρα του. Ο γιός απλού μέλους του ΚΚΕ, αλλάζει στρατόπεδα και εν μέσω πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, συμμετέχει παρασκηνιακά στο κατεστημένο που τον αναδεικνύει σε μέγα κεφαλαιοκράτη κινητής και ακίνητης περιουσίας... Κατά τ' άλλα αγαπημένο θέμα και των δύο είναι "οι αποστάτες". Οι ίδιοι όμως αποτελούν κλασικό παράδειγμα αποστατικής και αριβίστικης πολιτικής.

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Λαμπράκης-Ψυχάρης-Κόκκαλης η Αγία "Δημοκρατική" Οικογένεια!

Ενθύμια μίσους, φιλίας και δόξας.
ο τρομακτικός κύριος Κλάιβ Μπάρκερ Λαμπράκης o Hellraiser.
Το "Βήμα" έκραζε παλιότερα κανονικά τον Κόκκαλη με διάφορα δημοσιεύματα του, π.χ.: "Οι περίεργοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί του ΟΤΕ" και με υπότιτλο: "Περάστε κόσμε. Μπακάλικο ο ΟΤΕ". ΣΤΟ δημοσίευμα αναφέρεται ότι: "κάπως έτσι με παζάρι γίνονται οι κατ' ιδίαν συνεννοήσεις και προμήθειες στον ΟΤΕ, καθώς οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί ουσιαστικά καταργούνται, γίνεται διάκριση διαγωνιζόμενων και διάφοροι μπαινοβγαίνουν με παράνομες αντιπροσφορές, καθιερώνοντας στο παιχνίδι δικούς τους όρους".
Σε άλλο δημοσίευμα του το "Βήμα" υπογραμμίζει ότι ακόμη και στελέχη του ΟΤΕ επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τους "περίεργους διαγωνισμούς". Αυτό καθ' αυτό το δημοσίευμα δε θα είχε καμία σημασία εάν δεν κατέληγε σε μία μικρή υποσημείωση, δείγμα των τότε εχθρικότατων προθέσεων του συγκροτήματος απέναντι στον Κόκκαλη.........
Κι ενώ αυτή ήταν η τακτική του "Βήματος" απέναντι στις κινήσεις του Κόκκαλη στον ΟΤΕ, ξαφνικά γίνεται στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών, καθώς ο κύκλος της γνωριμίας Κόκκαλη-Ψυχάρη κλείνει, και το "Βήμα" σε δημοσίευμα του γράφει: "Ιντρακόμ: Προηγμένη τεχνολογία από τα ελληνικά χέρια", δίνοντας προς τα έξω το καινούργιο του πρόσωπο........ είπε ο liberopoulos και που να δείτε τι λέει ο πινεζοκέφαλος!

ο Άγιος και Μέγα-Σταύρος στο Μάπες Show.

Το τρίτο παιδί μιας μεσοαστικής οικογένειας, ο Σταύρος, γεννήθηκε το 1945, τυχερό παιδί την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Στηρίχτηκε μόνος του στα πόδια του. 0 πατέρας του καταγόταν από τη Μεσσηνία. Πήγε στο 40ο δημοτικό και στο 1ο γυμνάσιο της Πλάκας. Ανιψιός του Κ. Λουλέ, βουλευτή και ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, υπήρξε στα νιάτα του μαχητικό στέλεχος του ελληνοσοβιετικού συνδέσμου. Μόλις τελείωσε το γυμνάσιο πέρασε στην Αρχιτεκτονική, αλλά την εγκατέλειψε γρήγορα για χάρη της δημοσιογραφίας. Η έλλειψη πανεπιστημιακής παιδείας του δημιουργούσε προβλήματα στην ανέλιξη του. Η φήμη ότι αποφοίτησε από πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας διαψεύστηκε από το περιοδικό "ΑΝΤΙ", χωρίς κανείς να αντικρούσει το δημοσίευμα.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Ο Σταύρος Ψυχάρης, όπως λένε αυτοί που θέλουν να τον δουν να εκπαραθυρώνεται από το συγκρότημα, ήξερε πάντα να ελίσσεται άριστα και να χειρίζεται πρόσωπα και PsyxarSTκαταστάσεις ανάλογα με την περίπτωση. Βασική αρχή, άλλωστε, στο δεκάλογο κάθε επιτυχημένου καριερίστα.Έτσι έγινε και την εποχή της δικτατορίας. Λίγο καιρό πριν από το πραξικόπημα εργαζόταν στο γραφείο Τύπου της ΕΡΕ μαζί με το Δημήτρη Ρίζο και το Γιώργο Γεμενάκη. Μερικοί λένε πως άδικα κατηγορήθηκε ότι συμπαθούσε τη χούντα, και άλλοι μιλάνε για στενές σχέσεις με θερμόαιμους αξιωματικούς της εφταετίας, ιδιαίτερα μ' ένα "χοντρό λοχαγό" απ' τον οποίο άντλησε στοιχεία κι έγραψε το βιβλίο "Τα παρασκήνια της αλλαγής".

Ο νεαρός Σταύρος έκαμε τρείς κουμπάρους που τον βοήθησαν στη ραγδαία αναρρίχησή του. Τον Σταματόπουλο, υπουργό της χούντας, τον Λαμπράκη και τον Κόκκαλη. Τους δύο τελευταίους τους συμφιλίωσε και τους έκανε συνεργάτες κοινών οικονομικών συμφερόντων...

Λέγεται ότι ο Σταύρος Ψυχάρης ξεκίνησε την αναρρίχησή του, την εποχή της εφταετίας. Στο μπαρ "Ριτζ" στην οδό Βουκουρεστίου γνώρισε τον μετέπειτα κουμπάρο του, πραξικοπηματία αρθρογράφο της "Βραδυνής" Βύρωνα Σταματόπουλο και άλλους σημαντικούς παράγοντες της Δικτατορίας. Όταν μεγάλωσε και αύξησε την περιούσια του, ανέβηκε λίγο πιο πάνω, στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, όπου τώρα πια διαθέτει τρία διαμερίσματα, όπως λένε με έμφαση όσοι γνωρίζουν. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι είναι δώρα του Λαμπράκη και του Κόκκαλη. Οι ίδιες φήμες λένε ότι ο Λαμπράκης του έχει δωρίσει κι ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, όπου μένει ο γιος του Ψυχάρη. Με τα χρήματα πάντως που αποκτά αγοράζει και ανακαινίζει το σπίτι της Μελίνας Μερκούρη, στην οδό Αναγνωστοπούλου, .........συνεχίζεται. οι "Μάπες σόου" σχολιάζουν ...........Liberopoulos.gr

Καραρηγανλής και Παπανδρυψηλάντης

KaramKJ PapadrGJPolidorasPsomiadisDorayios

Καραρηγανλής : Ανηψιός του αρχηγού της παράταξης των κοτσαμπάσηδων, πρωτεργάτης της επανάστασης κατά της διαφθοράς, άτολμος και προδομένος από συνεργάτες του.

Παπαϋψηλάντης : Γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, ο αποκαλούμενος και φιλέλλην επειδή έζησε εις το εξωτερικό, υπόσχεται εκκαθάριση των μελών της Εταιρίας αμαρτωλών και κλεφτών...

Πολυδωροκαραισκάκης: Πολεμοχαρής τουρκοφάγος, που στη μάχη δείχνει τα οπίσθιά του στους εχθρούς.

Ψωμοανδρούτσος : Προσφέρει στα παλικάρια του άρτον, θεάματα, βόλτα με μοτοσυκλέτα και πίστη στην Ορθοδοξία. Η αποφασιστική μάχη με τον Καρατζαφέρ πασά, δεν θα δοθεί στο Χάνι της Αμφιθέας, αλλά στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης...(προσωπογραφίες εποίει ηλεκτρονική χειρ Γεωργίου Σταύρου)

Μαντώ-Ντόρα Μαυρογένους: Και η λεβεντογένα στον αγώνα. Η θυγατέρα του επίτιμου οπλαρχηγού ρίχνει στη μάχη τον αδελφό της και τον πρωτότοκο υιό της, γιια συμμετοχή στα λάφυρα

η κωλε-ξιόν του θείου Πανάγου

"Πορτοφολάδες" χτύπησαν στη συγκέντρωση του Βενιζέλου στο Σπόρτινγκ.

Ξέρουν που θα πάνε οι πορτοφολάδες!
Πορτοφολάδες "χτύπησαν" χθες στην πολιτική συγκέντρωση του Ευ. Βενιζέλου στο Σπόρτιγκ.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, χθες στις 8:45 το βράδυ συνελήφθη ένας 29χρονος Αλβανός που όπως προέκυψε, μαζί με έναν ομοεθνή του που διέφυγε τη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της πολιτικής συγκέντρωσης επωφελούμενοι το συνωστισμό αφαίρεσαν από έναν πολίτη 1.450 ευρώ. Τη στιγμή εκείνη όμως έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ο συλληφθείς πέταξε στο έδαφος 1.350 ευρώ, τα οποία πήρε πίσω ο πολίτης από τον οποίο τα είχε κλέψει. Ο 29χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν άλλα 200 ευρώ.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι λίγο νωρίτερα είχε κλέψει από άλλον παρευρισκόμενο στη συγκέντρωση 2.500 ευρώ, τα οποία όμως δεν βρέθηκαν πάνω του. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα......news24/7

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

"Η μονοφωνία της πολυφωνίας"......Βασιλεία Παπαρήγα

Εδώ και πολύ καιρό ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υποστηρικτής της «πολυφωνίας», της «ανοχής», της «διαφορετικότητας», έχει κηρύξει ανένδοτο με όποιον τολμά να ασκεί κριτική ή να αντιπαρατίθεται στις θέσεις ή επιμέρους απόψεις του. Όποιος τολμάει να απορρίψει τις θεωρήσεις του, κατατάσσεται αμέσως στο κλαμπ των «ακροδεξιών κι εθνικιστών», ταυτίζεται συνήθως με το ΛΑ.Ο.Σ. και θεωρείται εχθρός του διαλόγου και της επιστημοσύνης. Αντίθετα, όποιος συμφωνεί με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ανακηρύσσεται αυτομάτως σε μαχητή της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και του διαλόγου.

Η αρχή έγινε με το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, όπου κάθε είδους κριτική σε ένα πόνημα, που ένα μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας και του λαού απέρριψε ως αντιεπιστημονικό, ακατάλληλο προς χρήση, αντιστοιχούσε σε ψήφο εμπιστοσύνης στον εθνικισμό, στη μισαλλοδοξία και τη θρησκοληψία. Αίφνης το δικαίωμα στην άποψη και στην πολυφωνία αντικαταστάθηκε με το θέσφατο του ότι μόνο η επιστημονική ομάδα της Ιστορίας - και συγκεκριμένα εκείνη που συνέγραψε το εν λόγω βιβλίο - έχει δικαίωμα στην κρίση έναντι του έργου. Όσοι, δε, ιστορικοί δε συνεμορφώθησαν προς την παραπάνω υπόδειξη αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρά την αμφισβήτηση του κύρους και της επιστημοσύνης τους. Όσο για τον απλό λαό, αυτός ταυτιζόταν με τη χιτλερική οχλοκρατία και τον ακροδεξιό συντηρητισμό, αν τόλμαγε όχι μόνο να διεκδικήσει ένα άλλο βιβλίο Ιστορίας που δε θα πρόσβαλλε την ιστορική μνήμη αλλά ακόμα κι αν ασκούσε μια απλή κριτική ή ζητούσε κάποιες διορθώσεις.

Αλήθεια, πού πήγε το δικαίωμα στην «πολυφωνία» που ευαγγελίζεται το εν λόγω σχήμα; Και ας μας πει επιτέλους τι είναι αυτή η πολυδιαφημιζόμενη πολυφωνία; Είναι μήπως η διατύπωση της ίδιας στοιχημένης άποψης με άλλα λόγια; Πώς αντιμετωπίζεται η αντιπαράθεση θέσεων στο βασίλειο της «πολυφωνίας»;

Μάλλον αποδεικνύεται πως τα όρια αυτής της «πολυφωνίας» δεν αντέχουν στην ιδεολογική αντιπαράθεση και στην ανατροπή τους γιατί στην ουσία έχουμε να κάνουμε με τη μία και μόνη φωνή του κοσμοπολιτισμού, που ως διαφορετικότητα ορίζει και αντέχει μόνο τον εαυτό του. Πρόκειται για μια «μονοφωνική πολυφωνία» που απαιτεί οι λαοί να στρογγυλεύουν την ιστορία, τα λόγια, τις αντιπαραθέσεις τους με τη «νέα τάξη», τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματά τους για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον σε ένα ανώδυνο και συζητήσιμο σχήμα που βολεύει κάθε Αφέντη και δίνει μια ψευδή εικόνα της επαναστατικότητας σε κάθε Δούλο.

……………………

Πλησιάζοντας η 28η Οκτώβρη, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επανέφερε το ζήτημα των παρελάσεων ζητώντας εντόνως την κατάργησή τους ως φασιστικών και μιλιταριστικών γυμνασμάτων. Και φυσικά όπως πάντα κάθε αντίθετη άποψη δαιμονοποιείται ως συγχρωτισμός με το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Μεταξική ιδεολογία. Και το ερώτημα επανέρχεται με επιμονή: Κάθε διαφορετική άποψη απ' αυτή του εν λόγω συνασπισμού είναι εκ προοιμίου φασιστική; Αυτή είναι η κοινωνία της «διαφορετικότητας» που ευαγγελίζονται; Από τη στιγμή που η παρέλαση δεν είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, αλλά μόνο για όσους επιλέξουν να συμμετέχουν, γιατί δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα αυτών που επιλέγουν τη συμμετοχή;

…………………….

Ορισμένες φορές αναρωτιέσαι σε τι ακριβώς

διέφεραν ο Αγών του Χίτλερ με τις ταινίες της Ρίφενσταλ.

Και πάντα καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα:

Αντικαθρεφτίσματα του ίδιου νομίσματος...

Βασιλεία ΠΑΠΑΡΗΓΑ

ολόκληρο το άρθρο

παιδιά ενός "άνεργου Θεού" οι σημερινοί τριαντάρηδες!

Διαβάστε αυτό το άρθρο στο G700. Είναι αρκετά ενδιαφέρον.Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε την πικρή αλήθεια; Είμαστε βολεμένοι και δεν θέλουμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες; Έχουμε μάθει όλα να μας τα προσφέρουν στο χέρι την ώρα που εμείς καθόμαστε στον καναπέ μας (των γονιών μας δηλαδή) όπως οι..."χλιδάνεργοι";Μάλλον έτσι είναι. Είμαστε η γενιά των φυγόπονων. Και φυσικά σε κανέναν δεν αρέσουν οι δυσκολίες, αλλά όπως και να το κάνουμε, αυτές είναι μέρος της ζωής. Γιατί λοιπόν κρυβόμαστε και προβάλουμε ένα σωρό δικαιολογίες; Πολύ σωστά το έχουν δει οι G700 και το αναλύουν και το ψάχνουν από όλες τις πλευρές. Μπράβο τους.

η άποψη του Vasper:

Πόσο δικό μου είναι αυτό το μπλογκ;

Ακόμη μια ιδιαιτερότητα του Web (κατά κόσμον Internet): γράφεις, δημοσιεύεις, και μετά ξεγράφεις! Μπορεί εν τω μεταξύ κάποιος να κάνει copy-paste το κείμενο ή τη σελίδα σου, αλλά άμα θες μπορείς να εξαφανίσεις αυτά που δημοσίευσες. Στον χάρτινο κόσμο, το αντίστοιχο θα ήταν ο συγγραφέας ενός βιβλίου να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει σε μια στιγμή, ως δια μαγείας, όλα τα αντίτυπα της έκδοσης που έχουν διανεμηθεί, ανεξάρτητα με το πού βρίσκονται (στην παρακάτω γειτονιά, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ή στο άλλο ημισφαίριο - πάντως τα αντίτυπα των δικών μου εκδόσεων βρίσκονται σχεδόν όλα πολύ πιο κοντά, υπερβολικά κοντά, μέσα στα ντουλάπια μου, και μπορώ πολύ εύκολα να τα "αποσύρω"!).
Ούτε κι αυτό το ερώτημα είναι καινούργιο: κάτι που κάποιος γράφει, ανήκει στον συγγραφέα; (παραδοσιακά, το ερώτημα αφορά κείμενα που δεν εξέδωσε ο συγγραφέας ή κείμενα τα οποία δεν είχε πρόθεση να εκδώσει). Δεν ξέρω τι απαντήσεις έχουν δοθεί, αλλά στο κλασικό αυτό ερώτημα μπορώ να σκεφτώ μόνο δύο καθαρές απαντήσεις: "ναι" και "όχι" (δεν υπολογίζω τα "...μεν, αλλά..."). Το μεν "ναι" δίνει περισσότερο βάρος και σεβασμό στις προσωπικές επιθυμίες του συγγραφέα, ενώ το "όχι" στο σύνολο της λογοτεχνίας και της κληρονομιάς (ζήτω η υπεραπλούστευση).
Ωστόσο, στην περίπτωση των μπλογκ και των ιστοσελίδων, τα ερωτήματα διαφοροποιούνται κάπως, αφού τα κείμενα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί: ένα μπλογκ, π.χ., σε τι βαθμό ανήκει στον συγγραφέα και σε τι βαθμό στους χρήστες του Web; Πρόκειται για συνιδιοκτησία; Με το να γράφει κάποιος στο Web δεν εκχωρεί κανένα απολύτως δικαίωμα ιδιοκτησίας; (όπως ο "χάρτινος" συγγραφέας εκχωρεί το δικαίωμα ιδιοκτησίας του κειμένου - όχι της πνευματικής - στον αγοραστή του βιβλίου). Είναι ηθικά σωστό να αποσύρει ένας συγγραφέας το μπλογκ του; (πιστεύω πως ναι). Είναι ηθικά σωστό κάποιος αναγνώστης να κάνει copy - για προσωπική χρήση - ένα μπλογκ πριν αυτό σβηστεί; (πιθανόν - μπήκα λίγο στον πειρασμό, αλλά τελικά σεβάστηκα την επιθυμία του συγγραφέα των Υποθέσεων).
Τα ηθικά θέματα είναι πάντοτε λεπτά, θολά και γκρίζα. Γι' αυτό και τα θέματα κόπιραϊτ παραμένουν εξίσου ασύλληπτα.

Οργιάζουν οι Τούρκοι στην Ουάσιγκτον.

Μόνο για την αντιμετώπιση των Αρμενίων, η Τουρκία ξοδεύει 12 εκατομμύρια δολάρια! Η αποκάλυψη της εφημερίδας New York Times, με βάση επίσημα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, άφησε άφωνους τους επαγγελματίες λομπίστες στην Ουάσιγκτον. Συγχρόνως ανέδειξε την γύμνια της Αθήνας, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους κινδύνους για τα εθνικά ζητήματα με μερικές χιλιάδες δολάρια το χρόνο, αλλά και ταυτόχρονα να προωθήσει, με τα ασήμαντα ποσά που διοχετεύει στην αμερικανική πρωτεύουσα, τις θέσεις της.Επίσημα, η Αγκυρα διαθέτει συνολικά, για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της στην Αμερική, 50 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Εκτός αυτών των ποσών, δέχεται σημαντική βοήθεια και υποστήριξη, από εταιρείες που έχουν οικονομικά συμφέροντα, ενώ διοχετεύει μέσω των τουρκοαμερικανικών οργανώσεων σημαντικά ποσά που χρησιμοποιούνται για την οικονομική ενίσχυση βουλευτών και γερουσιαστών. Με λίγα λόγια, οι Τούρκοι έχουν εκπαιδευθεί και παίζουν εξαιρετικά το πολιτικό παιγνίδι στην Ουάσιγκτον, μέσω πρώην πολιτικών και αξιωματούχων, οι οποίοι πληρώνονται αδρά και προσφέρουν με πάθος τις υπηρεσίες τους στην τουρκική κυβέρνηση...................

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Τα τελευταία χρόνια δυο φορές το χρόνο γελάμε τζάμπα. Οκτώβριο και Μάρτιο, τις ημέρες των Εθνικών Εορτών της Χώρας του Λαμπρακιστάν - Κακαουνακιστάν, πέφτει το γέλιο της αρκούδας με τις δηλώσεις και δράσεις (”δράσεις”: η λέξη που φοριέται πάντα και παντού) των εν Ελλάδι τοποτηρητών και προπαγανδιστών της πολιτικής του Σόρος και της Κοντολίζας (ΣΥΡΙΖΑ) σχετικά με τις παρελάσεις.
..................................
Βέβαια, βάση του “Εγχειριδίου Επιβολής της Νεοταξικής Παπάρας” που έχει συντάξει η Κοντολίζα και ακολουθούν κατά γράμμα τα εδώ Συνασπιστήρια, κάθε τι “εθνικό” πρέπει να μετατρέπεται αυτομάτως σε “εθνικιστικό” ώστε να προκαλεί μια αποστροφή. Έτσι. Γενικώς.
Στα πλαίσια των παραπάνω έχουν ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας οι δηλώσεις και κυρίως οι εκδηλώσεις που είδαμε να λαμβάνουν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικά το θέαμα 20 καημένων που μαζεύτηκαν σε μια “συναυλία” (εκ των οποίων οι 10 τουλάχιστον ήταν βουλευτές, πολιτευτές και άλλοι πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν κωμικό. Η δε συναυλία προπαγανδίστηκε ως “εναλλακτική και αντιρατσιστική” εκδήλωση εορτασμού.
...................................
Ο Έλληνας όμως δεν έχει χιούμορ. Αν είχε, ας πούμε, θα μπορούσε για μια φορά, να διοργανώσει ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνείου μια συναυλία του Γιάννη Φλωρινιώτη και της Έφης Θώδη, ως “εναλλακτική μορφή εορτασμού”.
Εκεί να βλέπατε την “δημοκρατική”, “ανεκτική” και “αντιρατσιστική” αντίδραση των παιδιών της Κοντολίζας.

Αμάν το μάτι μου:ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ(ολόκληρο το άρθρο)

Αγαπητοί μου νταβατζήδες, συγνώμη που αγανακτώ!!!

Δεν έχω καμιά αντίρρηση να αναλάβετε με τη σειρά κι εκ περιτροπής της κρατικές προμήθειες με ένα λογικό κόστος για το κράτος κι ένα λογικό κέρδος για εσάς.
Δεν έχω καμιά αντίρρηση να βγει αύριο μια ανακοίνωση που να λέει ότι προκειμένου να δώσουμε τη δουλειά στους ξένους, που δεν απασχολούν Έλληνες, που δεν πληρώνουν φόρους και που θα έρθουν θα βγάλουν χρήματα και θα φύγουν τη δίνουμε στους Έλληνες, που φοροκλέβουν μεν αλλά κάτι πληρώνουν, που πληρώνουν το μισό ΙΚΑ στους Έλληνες των 700 Ευρώ που απασχολούν αλλά εν πάση περιπτώσει κάτι πληρώνουν.
Δεν έχω καμιά αντίρρηση να βγείτε και να πείτε ότι όπως οι γερμανικές υπηρεσίες έχουν αποκλειστικά γερμανικά αυτοκίνητα και οι γαλλικές αποκλειστικά γαλλικά αυτοκίνητα έτσι και το Ελληνικό κράτος θα προμηθεύεται από ελληνικές επιχειρήσεις.
Δεν έχω καμιά αντίρρηση να βγείτε και να πείτε ότι για τους παραπάνω λόγους έχετε συμφωνήσει ποιος από εσάς θα κάνει την κάθε δουλειά.
Έχω αντίρρηση να κλέβετε το Δημόσιο και να βγάζετε τα τριπλά από αυτά που θα έβγαζε ένας ξένος.
Έχω αντίρρηση στο να κάνετε κλίκες και να μην αφήνετε νεότερους συμπολίτες μας να αναπνεύσουν.
Έχω αντίρρηση να καίτε την Πελοπόννησο να σκοτώνετε 65 με φρικτό τρόπο για να φάτε τις δημόσιες εκτάσεις να τις κάνετε οικόπεδα και να χτίσετε ξενοδοχεία.
Έχω αντίρρηση να διαβάζω εμετικές εφημερίδες, πληρωμένα όργανα του παρακράτους σας, που ο ένας να βγάζει στη φόρα τις βρωμιές του άλλου.
Έχω αντίρρηση γενικά να με περνάτε για βλάκα.

Συγνώμη για το χρόνο που σας έφαγα
για να διαβάσετε το άρθρο αυτό.
Συγνώμη που αγανάκτησα.
Με εκτίμηση,
Ένας απλός,
ΕΞΑΚΤΙΝΟΣ, χαχόλος,
ιθαγενής και πιστός ραγιάς.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Γκαλοπιάστε γιατί χανόμαστε..!!

Κάτι οι 152 βουλευτές, κάτι το ασφαλιστικό, κάτι το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ, κάτι το Σκοπιανό όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα στηθούμε ξανά στις κάλπες. ΟΚ, έτσι που είναι το πολιτικό μας σύστημα, με αυτούς που στέλνουμε στην Βουλή καλά να πάθουμε. Άλλωστε όπως είναι γνωστό "Κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει"... Όμως από αυτό το ψηφιακό μετερίζι κάνουμε έκκληση, παράκληση, ικεσία. Κάντε εκλογές, κάντε ότι θέλετε μόνο κάντε τις μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, βουβά, χωρίς συγκεντρώσεις, χωρίς παράθυρα, χωρίς debate και κυρίως χωρίς γκάλοπ. Περνάμε εσχάτως τέταρτο σερί μήνα όπου το μόνο που βλέπουμε σε τηλεοράσεις και εφημερίδες είναι γκάλοπ και άπειρες κάρτες με σχεδιαγράμματα, πίτες, ποσοστά κτλ. Δίωρες και τρίωρες εκπομπές μας βομβαρδίζουν με κάρτες και νούμερα. Έλεος! Έλληνες αντισταθείτε, ρίξτε έξω το σύστημα. Μην απαντάτε στις εταιρίες δημοσκοπήσεων που σας παίρνουν τηλέφωνο, μην τους ανοίγετε την πόρτα αν έρθουν σπίτι σας. Όχι άλλες κάρτες, όχι άλλο κάρβουνο...

Μεγάλη κρίση βλέπουν στη ΝΔ οι νταβατζήδες!

Μεγάλη κρίση βλέπουν στη ΝΔ οι νταβατζήδες και τα τσιράκια τους, εξαιτίας της επανάστασης που ετοιμάζει το Γιωργάκη και οι διαφωνούντες της ΝΔ, δηλαδή αυτοί που δεν πήραν υπουργείο...
Ένα μπουρδούκλωμα ένα πράμα διαπερνά τη ΝΔ και μπερδεύει τα πολιτικά πράγματα.
Ο Καραμανλής το μόνο χαρτί που έχει είναι οι πρόωρες εκλογές όπως λένε τα "φερέφωνα", που λέει κι ο Πολύδωρας.
Άρα έχουμε πολιτική αστάθεια. Αυτά λέει η δομημένη σκέψη της αποδόμησης και όχι μπαρούφες.

Τι θέλουν να πουν οι νταβατζήδες "αν γίνουν γρήγορα εκλογές, με ποιον αρχηγό στο Πασόκ έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τα πάμε καλύτερα;".
Μήπως το κόμμα του λαού, συγνώμη των νταβατζήδων ήθελα να πω πρέπει να ξαναθέσει την "εξουσία ως αυτοσκοπό"; Ο Γιωργάκης όμως θέλει πολύ χρόνο για να αποδυναμώσει τη ΝΔ με την σκανδαλολογία που ετοιμάζουν. Άρα ψηφίστε παρδαΜπένυ για να ξαναγίνουμε σύντομα εξουσία.

Το σκηνικό της τεράστιας κρίσης όμως στη ΝΔ βοηθάει την "προεκλογική" επιχειρηματολογία του χοντρόμπαλα Βενιζέλου "Με αρχηγό της δημοκρατικής παράταξης εμένα, το ΠΑΣΟΚ έχει περισσότερες ελπίδες να κερδίσει αφού οι εκλογές δεν είναι πια ένα μακρινό αλλά κοντινό ενδεχόμενο» ψιθυρίζει στο επιτελείο του ο Βαγγέλας με τα λεφτά και καθεστωτικά αισθήματα.
ο απαλλού:αυτός που είναι ανάμεσά μας

Εργοδότης στην Ιταλία έζησε για ένα μήνα όπως οι εργάτες του!

Αύξηση 200 ευρώ στους υπαλλήλους του χορήγησε ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας ζυμαρικών Καμποφιλόνε“, Εντζο Ρόσι, μετά την εμπειρία του να απαρνηθεί τα προνόμια του επιχειρηματία για ένα μήνα και να ζήσει με το μισθό τους.
Ο 42χρονος Ιταλός διαπίστωσε ότι μετά βίας τα λεφτά του μισθού αρκούσαν για να πληρώσει λογαριασμούς, δάνεια, καθώς και να ικανοποιήσει τις άλλες υποχρεώσεις μιας τυπικής οικογένειας στην περιοχή του Άσκολι. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Repubblica‘, ξεκίνησε το πείραμα με 1.000 ευρώ στην τσέπη, προσθέτοντας στο ποσό άλλα τόσα λεφτά από τον υποτιθέμενο μισθό της συζύγου του, αλλά στις 20 του μήνα έμεινε με λίγα ευρώ παρά την προσπάθεια να περιορίσει τα έξοδα στο ελάχιστο.
Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ήταν να αυξήσει το μισθό των υπαλλήλων κατά 200 ευρώ, συνειδητοποιώντας πέρα από τα άλλα ότι ένας εργαζόμενος που δεν έχει λεφτά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποδώσει στη δουλειά του, αφού στο “κεφάλι του τριγυρνούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει”.

Ο Πολύδωρας ονειρεύεται να γίνει Καρατζαφέρης σε θεατρικό δρώμενο για ένα πρόσωπο!

Μερακλίδικο κόμμα ετοιμάζει ο Πολύδωρ, ελεύθερο + ωραίο.
Ο Βύρων είναι λεβεντόπαιδο και μερακλής και μεγιέ-μελιέ και σχεδιάζει να κλείσει το μαγαζί που έχει ταμπέλα ΝΔ. Φοβάται λίγο για τη ζωή του. Ξέρετε δεν είναι και λίγο πράμα να εντρυφήσεις στην ιδεολογία της Επαράτου. Σε συνοδεύουν για μια ζωή οι εφτά κατάρες και δεκατέσσερις τύψεις μαζί. Γίνεσαι γραφικός. Τά θελες και τά παθες. Ηλίθιε, δεν έγινες επαναστάτης αριστερός,σοσιαληστής να κλέβεις και να σε υποστηρίζουν οι «δημοκρατικές» κωλοφυλλάδες.

Που να τον δείτε στα νιάτα του. Παλικάρι πρώτης. Γυναικόσκυλο. Τίποτα δεν έδειχνε ότι θα γίνει το επικίνδυνο νούμερο που ψάχνεται να κάνει κόμμα, αυτός που έβαζε τους βλαχοπραίτωρες, να δέρνουν ανελέητα τον ελληνικό λαό και αυτός που θα έβγαζε την επάρατο αγροφυλακή από τη ναφθαλίνη και έτσι με αυτούς τους γραφικούς αγροφύλακες κατέστρεψε ολόκληρη την Ελλάδα και οι Έλληνες πήραν τους δρόμους τα στενά και αυτοεξορίζονται μαζικά σε ξένες χώρες δημοκρατικές όπως Αμέρικα, Αγγλία, Καναδά και Οστράλια.

Αλλά είδε στον ύπνο του Μωάμεθ Πορθητή και όχι…. Γιαννόπουλο. Είναι μια κλάση ανώτερος να πούμε του Ρέλλου. Ο Γιαννόπουλος δεν κάνει στάση στους ύπνους του μάγκα και μερακλή Βύρωνα. Του είπε ο Πορθητής με μια φωνή τρεμάμενη από το υπερπέραν:

-«Βύυυρωναααα, Αρίστο, μπες στο ρημάδι μαγαζί και κλείστο».

Πήγε σε μάγισσες και του πανε οι Μοίρες:

-«Μην το σκέφτεσαι μάγκα, ρημαδομάγαζο είναι η ΝΔ. Κλείστο ερείπιο να κυβερνήσει το Γιωργάκη, άντε ο Βαγγέλας ο μπουχέσας. Άντε ρε μάγκα. Ποιο ωραίος δηλαδή είναι ο Καράτζας χέρι χέρι;»

κάνει μια η Λάχεσις και του πετά μια ροχάλα.

-Τι με φτύνεις κυράμου;

-Δε σ΄ έφτυσα τζιμάνι μου. Πολιορκητή του Μαξίμου σέκαμα. Λαχνό σου μοίρασα. Πέταξε στα μούτρα του φύλαρχου της Ραφήνας τις έρευνες της ΕΥΠ για τα αχαμνά του Μαξίμου.

-Ποια ΕΥΠ κυρά μου. Αυτή είναι πράσινη μα καταπράσινη. 97% Πασόκ είναι οι μυστικοί . Ξέρεις τι θα πει ρουφιάνοι του Πασόκ; Αυτοί κατασκόπευαν υπουργούς κι έστελναν τις έρευνες του Καρχιμάκη του Κλουζώ. Ρε πέστε μου για τις υποκλοπές. Τι να μου πουν οι πράκτορες; Ότι οι ίδιοι είναι από πίσω από το όργιο των παρακολουθήσεων και τους Πακιστανούς; Λένε τέτοια οι πατριώτες του κινήματος; Ποτέ! Οι φάκελοι και τα ντοκουμέντα παραδίδονταν αποκλειστικά και μόνο στο σύντροφο Κλουζώ. Δεν κάνουν παιχνίδι με τη δημοκρατία οι ρουφιάνοι. Την πονάνε την παράταξη. Όπως όταν έπεσε το ελικόπτερο στο Άγιον Όρος. Ποιο μπροστά το ήξερε ο Γιωργάκης παρά ο Καραμανλής…..

Σ΄εκείνο το σημείο το ξύπνησαν οι κόρες του το παλικάρι.

-Μπαμπά μπαμπά ξύπνα…σε δείχνει η τηλεόραση. Μόλις είπες ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι φωλιά της βίας».

Στο επόμενο όνειρο ο Πολύδωρας βλέπει απασφαλισμένες χειροβομβίδες αλλά δεν ξέρει τι είναι.

Killabillιρίζοντας το μέλλον μας....εκ του Αδμηνιστράτωρος.

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.