Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Οι Παρακολουθήσεις του κ. Μάκη Θέλουν Τρομερή Υποδομή , Οργάνωση και Πολλά Λεφτά.

Κωνσταντίνος στον "Νυκτερινό Επισκέπτη"

Στις 26/09/2000 ο τότε βουλευτής Αχαΐας Αλέξανδρος Χ. Χρυσανθακόπουλος, υπέβαλε στη Βουλή, την με αριθμό 2630 ερώτηση που απευθυνόταν στην τότε υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου, όπως παρακάτω:

ΘΕΜΑ: Ανάθεση του έργου των τηλεφωνικών υποκλοπών της ΕΥΠ σε ξένη εταιρεία και διατήρηση των φακέλων πολιτικών προσώπων.

Είναι αληθές ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) έχει αναθέσει το έργο των τηλεφωνικών υποκλοπών, που πραγματοποιούνται για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ εταιρεία «EFRAT»;

Ότι το σύστημα των υποκλοπών δεν είναι της κλασικής μεθόδου χρησιμοποίησης μαγνητοφώνων, πρακτική που ακολουθούν οι περισσότερες χώρες, αλλά οι υπό παρακολούθηση τηλεφωνικές γραμμές συνδέονται με ηλεκτρονικό υπολογιστή, με αποτέλεσμα σε περίπτωση βλάβης να ειδοποιείται μέσω ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ Πρεσβείας ο κ. ΖΕΦ, υπεύθυνος για τις ελληνικές υποκλοπές και την αποκατάσταση των βλαβών;

Είναι προφανές το πόσο επισφαλές και ευάλωτο είναι το σύστημα στον οποιονδήποτε καλό γνώστη της ηλεκτρονικής, που ούτε το ίδιο το ΙΣΡΑΗΛ δεν το χρησιμοποιεί.

Κλπ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ερωτάται η Υπουργός:

Τι μέτρα πρόκειται να λάβει για την Ελληνοποίηση της Ε.Υ.Π. και την απεμπλοκή της Υπηρεσίας από τον τεχνολογικό έλεγχο ξένων εταιρειών;

Kλπ…………………………………………………………………………………….

Το ότι το Ελληνικό Κράτος έχει αναθέσει τη διεξαγωγή τηλεφωνικών υποκλοπών και παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για λόγους εθνικής ασφαλείας σε ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ και την έκταση της διαβρώσεως που έχουμε υποστεί, είναι άλλη ιστορία. Θα θυμίσουμε μόνο ότι ο κ. Χρυσανθακόπουλος σε λίγα χρόνια “χαντακώθηκε” και λόγω της κατακραυγής από την “έρευνα” του κ. Μάκη, ουσιαστικά η πολιτική του σταδιοδρομία τελείωσε (στις τελευταίες εκλογές δεν μπόρεσε να εκλεγεί βουλευτής). Ο κ. Χρυσανθακόπουλος (ανερχόμενος τότε πολιτικός), έκανε το ολέθριο σφάλμα να τα βάλει μ’ αυτούς που κυβερνούν τον κόσμο. Κι αυτό είναι άλλη ιστορία. Το θέμα είναι ότι, ΙΣΩΣ…λέω ΙΣΩΣ (με τα μέσα που είδαμε ότι διέθεταν και διαθέτουν) να έδωσαν μετά από παρακολούθηση τον “κακόμοιρο’’, βορά στον “εκτελεστή”

τέτοιων υποθέσεων κ. Μάκη. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο…εάν λέω…ποιος μας διαβεβαιώνει ότι κι άλλες υποθέσεις που βγήκαν στη φόρα από τον ίδιο, δεν αφορούν άτομα που τα έβαλαν μ΄ αυτούς και δεν το μάθαμε. Πρόσωπα που έχουν δηλώσει ΥΠΟΤΑΓΗ σ΄ αυτούς ( Χριστόδουλος, Έβερτ, Αβραμόπουλος, Μπακογιάννη, Μάνος, Πετραλιά κλπ) δεν έχουν αγγιχτεί από τον δημοσιογράφο. Μάλλον είναι νομοταγείς αυτοί….Οι “άρχοντες” του κόσμου, παρακολουθούν και εξοντώνουν με το όργανο τους εν Ελλάδι. Που και που, για να θολώσουν τα νερά και να εξυψώσουν τον εκτελεστή τους στα μάτια του κόσμου, του δίνουν και κανένα εφοριακό, τραγουδιστή κλπ ώστε να χαρακτηριστεί Ρομπέν, Ταρζάν και άσπιλος. Οι παρακολουθήσεις του κ. Μάκη θέλουν τρομερή υποδομή , οργάνωση και πολλά λεφτά. Ποιος ερασιτέχνης θα έφερνε εις πέρας, τέτοιες αποστολές χωρίς κάλυψη; Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και τα λεφτά πολλά. Τώρα να με θυμηθείτε, ότι από την υπόθεση Ζαχόπουλου, θα βγει ήρωας.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αντιστροφή λογικής;

Στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου γιατί οι ΠΑΣΟΚιάδες (Τα Νέα, Ελευθεροτυπία και λοιπές) ξεχνάνε ότι ο εκδότης αυτός (κ.Αναστασιάδης) είναι ΠΑΣΟΚος; Γιατί ξεχνάνε ότι οι εκβιαστές είναι ΠΑΣΟΚοι; Γιατί ξεχνάνε ότι δεν έχουν βρει το παραμικρό οικονομικό σκάνδαλο να ρίξουν στον Ζαχόπουλο;
Το πρόβλημά τους είναι ότι ένας βουλευτής πήγε να ψαρέψει τον Τριανταφυλλόπουλο αν ήταν ανακατεμένος στο κόλπο με τον Θέμο; Δηλαδή τι μας λένε; Ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήθελε να μεσολαβήσει να καλύψει τον Θέμο, ο οποίος πάσχιζε να κρατήσει την εφημερίδα μακριά από... δεξιά χέρια;
Δεν στέκει ρε παιδιά.. Για ασχοληθείτε με τίποτα άλλο. Ασφαλιστικό πχ... Παιδεία... Ξέρω εγώ.. προτάσεις κάνω τώρα. Μπορεί να μην έχετε κάτι να πείτε για εκεί. Βρείτε κάτι άλλο. Νισάφι με την βλακεία...

Οι αλήτες θεωρούν πως αυτοί είναι ο καθρέφτης μας

«Ακόμα και τώρα που έρχονται στο φως οι σκοτεινοί ρόλοι τους, αυτοί οι «σπουδαίοι» δημοσιογράφοι, τα «λαμπερά» αστέρια της μικρής μας οθόνης δεν το βάζουν κάτω. Επιμένουν να κατασκευάζουν πάσης φύσεως μυθολογίες προσπαθώντας απεγνωσμένα να μας πείσουν ότι είναι ειλικρινείς και αληθινοί και τίμιοι.
Όμως, το χειρότερο είναι ότι, με απίστευτο κυνισμό, θεωρούν πως αυτοί είναι ο καθρέφτης μας, καθρέφτης μιας ολόκληρης κοινωνίας που άλλο δεν κάνει από το να καταναλώνει αδηφάγα σκάνδαλα και ιστορίες της κλειδαρότρυπας, εκβιασμούς, διαστροφές και συναλλαγές. Γι’ αυτό και έχει σημασία να δηλώσουμε, με κάθε τρόπο, πως δεν είναι δυνατό να συνεχίζουν να μας πουλάνε οι πάσης φύσεως τηλεκανίβαλοι τις δικές τους ηθικές, πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες σαν να ήταν δικές μας, σαν να ήμασταν όλοι μέρος του ίδιου σάπιου συστήματος. Κι ας απαιτήσουμε, επιτέλους, από τους πολιτικούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαφορετικά δεν θα γλιτώσουν από την απαξίωση. Μια απαξίωση που, καθώς απλώνεται σε όλους τους θεσμούς, δεν εγγυάται τίποτα γόνιμο και δημιουργικό για την κοινωνία μας».

Δήλωση στην “Ελευθεροτυπία” (26-01-08) της κας Αλεξάνδρας Κορωναίου, αναπληρώτριας καθηγήτριας Κοινωνιολογίας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Ποιός έκανε το μοντάζ του DVD!

Μετά την αποκάλυψη της "γκάφας" Καμπουράκη ο κ. Θέμος Αναστασιάδης εξέδωσε "θριαμβική" ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
" ... Ολγα Τρέμη και Βίκτωρας Βλαχογιάννης ..., γνωρίζουν και άλλα τμήματα του βίντεο πέραν εκείνων που ‘χε στη διάθεσή του ο κ. Ανδριανός και ο ανακριτής."
Επισημαίνει, δηλαδή ότι ο κ. Ανδριανός παρέδωσε στον ανακριτή το video που είχε στη διάθεσή του!
Συμπεράσματα:
1. Αν ο κ. Αναστασιάδης λέει ΑΛΗΘΕΙΑ στην ανακοίνωσή του, τότε το μοντάζ έγινε στο MEGA, αλλιώς, αν λέει ΨΕΜΑΤΑ, τότε το μοντάζ το έκανε ο ΙΔΙΟΣ !!!!!!
2. Το μοντάζ ΔΕΝ το έκανε ο κ. Ανδριανός γιατί απλώς παρέδωσε αυτό που είχε στη διάθεσή του!!!!

Αλέκα Παπαρήγα:"ΣΤΟΠ! Στην αθλιότητα των ΜΜΕ!"

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, μίλησε για την ανάγκη να μπει φρένο στην κατρακύλα των ΜΜΕ, κάνοντας έκκληση και προς πανεπιστημιακούς, επιστημονικούς συλλόγους, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους να συμβάλουν σ'αυτό το μέτωπο

«Θέλω να σταθώ σε ένα πρόβλημα, που, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι πρόβλημα του λαού, αλλά είναι πρόβλημα της πολιτικής ζωής του τόπου και μ' αυτήν την έννοια γίνεται πρόβλημα του λαού.

Θέλω να κάνω μια έκκληση προς πάσα κατεύθυνση. Κατ' αρχήν προς αυτό που λέγεται διανόηση, προς πανεπιστημιακούς, προς επιστημονικούς συλλόγους, προς καλλιτέχνες και αν θέλετε σε ένα μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων, γιατί δεν πιστεύω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι βράζουν στο ίδιο καζάνι συλλήβδην, να κάνω μια έκκληση: Να συνταχτούμε πίσω από μια φράση: ΣΤΟΠ!

Υπάρχει βόθρος και εγώ δεν προτείνω να τον καλύψουμε με αποσμητικό, αλλά αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό οξύνονται και μεγαλώνουν από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Δεν ξέρω αν οι ιδιοκτήτες έχουν δώσει τέτοια γραμμή, δεν έχω τέτοιες αποδείξεις, αλλά τουλάχιστον τα στελέχη, ένα μέρος των δημοσιογράφων παίζουν με τον πόνο του κόσμου. Εν πάση περιπτώσει, δέκα λεπτά την ημέρα αρκεί να ασχολούμαστε με τον Ζαχόπουλο και με την όλη υπόθεση. Και επεκτείνεται, ανοίγει δίχτυ. Βρέθηκε ένα σκάνδαλο που κατά τη γνώμη μου δεν είναι και το μεγαλύτερο του 20ού αιώνα και του 21ου, στην Ελλάδα και εδώ ανοίγουν και παίζονται πάρα πολλά παιχνίδια.

ΣΤΟΠ. Δεν μπορεί να γίνει απαγόρευση. Οσο το δυνατόν λιγότερος χρόνος. Και ο χρόνος αυτός να είναι ουσιαστικός».

ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ΣΕΛΙΔΕΣ 3,8

ΠΑΜΕ:«Ανοιξε το βιβλίο κλείσε την TV».

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Φτάνει πια με την κατευθυνόμενη σκανδαλολογία και την τηλεοπτική αποχαύνωση, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά προβλήματα, τις αγωνίες, τους αγώνες, τις αξίες της εργατικής τάξης. Φτάνει πια με τα παιχνίδια που στήνονται στις πλάτες των εργατικών λαϊκών οικογενειών για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, τον εγκλωβισμό των λαϊκών αντιδράσεων. Αυτήν την αγανάκτηση συμπυκνώνει η αφίσα που το ΠΑΜΕ ανατύπωσε σε 2.500 αντίτυπα και ήδη αναρτάται σε εργοστάσια και συνοικίες. Εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης, μακριά από το βούρκο που αναδίνει τη δυσοσμία ενός συστήματος σάπιου μέχρι το μεδούλι.

Χωρίς το Γιώργο Ντούρο...

Ένα μοναδικό θησαυροφυλάκιο γνώσης, ήθους, ακεραιότητας, ανιδιοτελούς προσφοράς στην κατά τα άλλα σήπουσα ταχέως κοινωνία μας. Ο δασολόγος Γιώργος Ντούρος, μαχητής της ζωής, πολεμιστής στις μάχες για τη διάσωση της ελληνικής φύσης, άκαμπτος και ανυποχώρητος σε όλα όσα ξεκινούσε, δεν ζει πια.
Για μένα υπήρξε μεγάλος δάσκαλος και είμαι υπερήφανος που είχα κερδίσει τη φιλία του.
Θα θυμάμαι πάντοτε όλα όσα με πάθος δίδασκε σε εμάς τους αδαείς, με το μόνιμο πικρό του χαμόγελο. Πικρό γιατί εκείνος είχε το "προνόμιο" του βάρους της βαθιάς γνώσης των μη αναστρέψιμων καταστροφών που έχει υποστεί η ελληνική φύση από τους κάθε λογής εχθρούς της.
Δύσκολα τα λόγια αυτήν την ώρα της θλίψης...

"Νέα Μεταπολίτευση", μία ακόμη αερολογία της ελληνικής νομενκλατούρας και η οφθαλμαπάτη Τσίπρα.

Εμφανίσθηκαν λοιπόν οι ενορχηστρωτές και διευθυντές του απαθλιωμένου και βαθιά ανήθικου εδώ και κάμποσα χρόνια συστήματος της μεταπολίτευσης για να μας πουν, σε εμάς τους "απλούς πολίτες" [Μπράβο Νίκο Ξυδάκη της Καθημερινής που τράβηξες το αυτί των αλαζόνων της Αριστεράς που τους έχουν καραμέλα τους "απλούς πολίτες"], ότι το παλιό σύστημα σάπισε και τώρα ήρθε η ώρα για "Νέα Μεταπολίτευση"...
Όπως δείχνουν όμως ακόμη και οι "απλές εξισώσεις", μεταπολίτευση δεν σημαίνει ανασύνθεση, ανασύνταξη, ανακάτωμα της τράπουλας, με τα ίδια λίγο πολύ πρόσωπα που προσπαθούν να αναβαπτισθούν και να κερδίσουν μερικές ακόμη παρατάσεις για να ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερα προνόμια, κρατικό χρήμα και εξουσία.
Μεταπολίτευση σημαίνει ΣΕΙΣΜΟΣ, καταστροφικός, να γκρεμισθούν τα τείχη, αλλά και τα κτίσματα της αθλιότητας, της παρακμής, της κατρακύλας.
Εάν ο σεισμός είναι τεχνητός, θα είναι μικρής ισχύος. Τίποτε δεν θα αλλάξει. Μόνο μερικά προσωπεία.
Όπως εκείνο του ΣΥΝ, που ετοιμάζεται να εκλέξει πρόεδρο ένα νέο μεν, πλην βαθιά συστημικό και ως εκ τούτου αντανάκλαση του παλιού πρόσωπο. [Βλέπε σχετικά το post για τον Α. Τσίπρα στη διπλανή στήλη από τις 27.01.2008 και μετά].
Πραγματική μεταπολίτευση, δηλαδή πτώση και συντριβή του παρόντος συστήματος και δημιουργία ενός νέου πολιτικού τοπίου από υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας που εξακολουθούν να ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ και να έχουν τη φιλοδοξία να ΑΠΟΚΤΟΥΝ και να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ να χρησιμοποιούν με ΘΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ τους και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΕΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, θα γίνει μόνο εάν επέλθει σφοδρή κρίση - κατάρρευση του κρατιδίου μας, είτε στο πεδίο της οικονομίας -κάτι όχι και τόσο απίθανο, μιας και η σημερινή ευημερία βασίζεται σε μια φούσκα με λεπτά τοιχώματα- είτε στο πεδίο της απώλειας μέρους της εθνικής κυριαρχίας, πιθανότητα εξαιρετικά σοβαρή εξαιτίας των διεθνών συγκυριών (μετάβαση σε νέο πρόεδρο στις ΗΠΑ, επικείμενη ανεξαρτησία Κόσοβου, πετρελαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας στο Αιγαίο).
Όταν υπάρξουν ανάλογες εξελίξεις, τότε ΜΟΝΟ το κίνημα των πραγματικών και όχι "απλών" πολιτών θα γκρεμίσει με ένα άλλο Πολυτεχνείο το αισχρό σημερινό σύστημα, θα ζητήσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και εκλογές για συντακτική βουλή, η οποία θα εισάγει το Σύνταγμα της 4ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Ένα νέο, πραγματικά δημοκρατικό Σύνταγμα που θα απελευθερώσει και θα αναδείξει σε ηγεμονικές τις δυνάμεις του ήθους και της δημιουργίας και θα μπλοκάρει την άθλια μιντιοκρατία και τα συντεχνιακά συμφέροντα.
Όλα αυτά για να έχουν νόημα θα πρέπει να γίνουν ΟΧΙ με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη νεοφιλελευθεροποίηση της χώρας, αλλά αντίθετα, με στόχο την προάσπιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ και με προοπτική την αναπτέρωση του ελληνισμού ως παγκόσμιας δημιουργικής δύναμης.
Ο κύβος δεν έχει ριφθεί ακόμη...

Εξώδικο στον Πρωθυπουργό (!) για 650.000 € από το Δήμο Κιλκίς.

από το Greece-Salonika

Οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις ύψους 650.000 ευρώ δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο δήμο Κιλκίς και οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι καλούν τον ίδιο τον κ. Καραμανλή να επιδείξει την ευαισθησία του και τον κ. Λιάπη να καταβάλει τα οφειλόμενα(!!) .Άλλως "σε περίπτωση αδράνειας θα αναγκαστούμε να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες" όπως αναφέρει το εξώδικο.Με την κίνησή αυτή θέλουν να διασφαλίσουν ότι ο δήμος "δεν θα υποστεί κυρώσεις για τα χρήματα που οφείλει σε τρίτους από τη διοργάνωση του φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς.."

Το φεστιβάλ διοργανώνεται επί οκτώ συνεχή χρόνια κάθε φθινόπωρο και χρηματοδοτείται εξ ημισείας από το δήμο Κιλκίς και από το υπουργείο Πολιτισμού. Χρήματα όμως από το υπουργείο δεν έφθασαν ποτέ στα ταμεία του δήμου με αποτέλεσμα το χρωστούμενο ποσό να ανέρχεται στα 650.000 ευρώ! Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στο εξώδικο, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση ο θεσμός του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας εντάχθηκε "Επικράτεια Πολιτισμού" του ΥΠΠΟ και βάσει αυτής θα πρέπει να συγχρηματοδοτείται κάθε έτος από το υπουργείο Πολιτισμού, με το ποσό των 146.736,00 ευρώ, δηλαδή με ποσοστό 50%. Το υπόλοιπο 50% της χρηματοδότησης καταβάλλεται από το δήμο Κιλκίς..

Η «Dream Team» των δημοσιογράφων.

[Κατηγορία parody]


Όπως οι ηθοποιοί έχουν την δική τους ποδοσφαιρική ομάδα, έτσι πρέπει να κάνουν και οι δημοσιογράφοι. Τώρα που ο κλάδος είναι και πολύ στην μόδα, δημιουργήσαμε ένα φανταστικό σενάριο, με μία φανταστική ομάδα για.. φανταστικές επιδόσεις μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.


Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπωματική. Το έχουμε και σε DVD (αλλά δεν το έχουμε δει ακόμα).

Τερματοφύλακας: Θέμος ΑναστΑΧσιάδης

Σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε ότι θα καλύπτει το τέρμα με την σωματική του διάπλαση. Απλά τις τελευταίες μέρες έχει εξασκηθεί γερά στα σουτ. Δεν προλαβαίνει να πέφτει για να αποκρούει. Σκέτος αίλουρος. Και όταν μπλοκάρει, κάνει και κανά μακρύ βολέ για να βγάλει την ομάδα στον αιφνιδιασμό.

Κεντρικός Αμυντικός: Βαγγέλης Πετρής

Στυλοβάτης της άμυνας. Δεν χρειάζεται καν να του φωνάζει για να τον κατευθύνει ο τερματοφύλακας. Ξέρουν τόσο καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου που επικοινωνούν με τα μάτια. Γουρλώνει ο Θέμος; Κάνει τάκλιν ο Βαγγέλης. Κλείνει μάτι ο Θέμος; Του βάζει κολλύριο!

Κεντρικός Αμυντικός: Όλγα Δετρέμη

Ο μόνος τρόπος για την προσπεράσει ο αντίπαλος επιθετικός, είναι να μην τον δεί. Κατά τα άλλα είναι βράχος στην άμυνα. Αν και γυναίκα, ξέρει πρωταγωνιστεί σε ένα καθαρά αντρικό άθλημα.

Αριστερό Μπακ: Σπύρος Καρατζαδόσης

Παλιά καραβάνα. Παίζει με την εμπειρία και υπάρχουν στιγμές που αφήνει την άμυνα του για να ξεχυθεί στην επίθεση. Αν δεν καταφέρει να βάλει γκολ, υπάρχει μεγάλος φόβος να το δεχθεί η ομάδα του εξαιτίας του κενού που αφήνει στα μετόπισθεν. Αρέσει στους οπαδούς όμως γιατί παίζει με πάθος. Αν και λέγεται πως δεν συμμερίζεται την άποψη αυτή η Δετρέμη που ως κεντρική αμυντικός δεν αντέχει να τρέχει για να καλύπτει τα κενά και φέρεται να απαιτεί την απομάκρυνση του από την ομάδα.

Δεξί Μπακ: Δημήτρης Καλαμπουράκης

Θυμίζει πολύ κάτι από Βύντρα. Μπορεί να τρέχει πέρα δώθε, να τα δίνει όλα και να κάνει ένα λάθος και να φέρει την καταστροφή. Βάζει όμως την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και τρέχει μπας και σώσει το γκολ πάνω στην γραμμή.

Αμυντικό Χαφ: Νίκος Εισαγγελάτος

Βρήκε θέση βασικού χάρη στις καλές σχέσεις με τον τερματοφύλακα. Κατά τα άλλα τον τελευταίο καιρό ήταν απροπόνητος αλλά έκανε αρκετά φιλότιμες προσπάθειες για να συμβάλει έστω ανασταλτικά. Φήμες που το θέλουν να έβαλε κρυφές κάμερες στα αποδυτήρια για να αποδειχθεί αν κάποιοι κάνουν κλίκες και χαλάνε το κλίμα της ομάδας δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Επιθετικό Χαφ: Λάκης Λακόπουλος

Μπορεί να μην είναι δημοσιογράφος αλλά παίρνει θέση στην ομάδα σαν… κοινοτικός. Απρόβλεπτος στο παίξιμο του, μοιράζει περισσότερες σακούλες για εμετό στους αντιπάλους ακόμα κι από τον Ροναλντίνιο και είναι και ο αγαπημένος της εξέδρας. Το 70% τον λατρεύει. Επιπλέον βάζει πιο εντυπωσιακά γκολ κι από τους επιθετικούς.

Αριστερό Χαφ: Γιάννης Παπαγιάννος

Παίζει με τρελό πάθος ακόμα κι όταν η μπάλα βρίσκεται στην άλλη άκρη του γηπέδου. Είναι στιγμές που θυμίζει στο γήπεδο αριστερό αντάρτη και κάνει τα πάντα για να προωθηθεί και να χριστεί κι αυτός σκόρερ ακόμα κι αν χρειαστεί να σπρώξει την μπάλα όταν αυτή έχει ήδη πορεία σε κενό τέρμα.

Δεξί Χαφ: Νίκος Χατζηνίκος

Πραγματικός ζογκλέρ της μπάλας. Τι Μπέκαμ και αηδίες; Έχει μία σέντρα διαβήτη. Η μπάλα θα πάει όπου θέλει αυτός. Και έχει και μία έφεση σε σέντρες-σουτ που αν δεν καταλήξουν στα δίχτυα, στην χειρότερη θα βρουν δοκάρι. Γι αυτό θέλει στην ομάδα συμπαίχτες με ανάστημα, για να εκμεταλλευτούν την σύγχυση και να πάρουν την κεφαλιά!

Δεύτερος επιθετικός: Μαστίχας Χίου

Ατού του το στενό μαρκάρισμα των αντίπαλων αμυντικών προκειμένου να κλέψει την μπάλα και να σκοράρει. Πολύ γερά πνευμόνια. Μπορεί να τρέχει όλη μέρα. Και παίζει με το ίδιο πάθος είτε έχει απέναντι του τον Κακά είτε την γυναίκα Μαραντόνα.

Σέντερ Φορ: Μάκης Σαρανταφυλόπουλος

Γεννημένος σκόρερ. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Βλέπει μόνο δίχτυα κι αν τυχόν και ακυρωθεί κάποιο γκολ του ή χρεωθεί επιθετικό φάουλ το παίρνει τόσο βαριά που βουρκώνει. Προκειμένου να σκοράρει τολμά να χρησιμοποιήσει μέχρι και το χέρι (σαν άλλος Μαραντόνα ή Μέσι). Αδύνατο του σημείο η άμυνα. Έχει τέτοια σχέση με τα δίχτυα που δεν κάνει διακρίσεις.

Μαζορέτες: Φαίη Σκορδαλιά, Χριστίνα Λαμπιρίζη, Έμυ Λιβανίζη.

Φωνάζουν για να τονώσουν την ομάδα και πετούν στα σύννεφα όταν τα αστέρια δείχνουν τις αρετές τους. Ειδικά η Φαίη δείχνει μία ιδιαίτερη αδυναμία στον Μάκη. Τόσο που και αυτογκόλ να βάλει, αυτή χοροπηδά!

Παγκίτες: Γιάννης Πρεμεντέρης, Γιάννης Παπαδοπαιδόπουλος, Κώστας Χαρχαβέλλας

Παρακολουθούν τους αγώνες χωρίς άγχος και παίρνουν κι αυτοί αίγλη από τις νίκες. Κάτι σαν τον Νταμπίζα, τον Γκούμα, τον Ντέμη και τον Χαλκιά στο Euro 2004.

Εκτός αποστολής: Αιμίλιος Πλιάτσος, Τατιάνα Τεφρανίδου

Αυτοί είναι αλλού. Και ο κόουτς τους άφησε να προπονούνται μόνοι τους και το έριξαν στο μπάσκετ.

Τραυματίας: Νίκος Χαχαουνάκης

Παλιότερα, ακόμα κι αν δεν μπορούσε να αγωνιστεί, πήγαινε σε όλους τους αγώνες και η φωνή του σκέπαζε ακόμα κι αυτή του «Εθνικάρα». Τα πράγματα πρέπει να είναι σοβαρά γιατί δεν ακούγεται τις τελευταίες μέρες. Λέγεται πως τον χτύπησε φαρυγγίτιδα του 8%.

Διακοπή Συμβολαίου: Έλλη Στάνη

Είναι σαν τους Αφρικάνους ποδοσφαιριστές. Όταν παίρνουν άδεια, ξεχνούν να γυρίσουν.

Προπονητής: Χρήστος Ζαχαρόπουλος

Με μία απλή κίνηση του μπορεί να κάνει όλους τους παίχτες να ξεδιπλώσουν όλες τις αρετές τους. Και είναι τόσο καλός που δεν χρειάζεται καν να είναι παρόν. Και ζήλεια ο Μουρίνιο…

Φροντιστής: Εύη Τσέλου

Έχει πάρει με σύμβαση την θέση και προκειμένου να μονιμοποιηθεί είναι αποφασισμένη να εργάζεται νυχθημερόν και να βοηθά όλους τους παίχτες ώστε να βρίσκονται στην κατάλληλη φυσική κατάσταση. Αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό ισχύει και για την Όλγα…

Έδρα: Amsterdam Arena (για την πόλη… κρατάμε τις επιφυλάξεις μας)

Ιστοσελίδα: http://panic-gr.blogspot.com/

Ps

Στην ομάδα εντάχθηκε κι ένας ακόμα παίχτης, που κατά την βραζιλιάνικη συνήθεια είναι γνωστός μόνο με το παρατσούκλι-προσωνύμιο του.

Λέγεται Panic και η θέση που θα καλύπτει είναι ίσως η πιο νευραλγική: Νεροκουβαλητής!

Ο σκοτεινός κόσμος των Indymedia (IMC).

megulina

Συγκλονιστικά στοιχεία για την μεγάλη σύγκρουση στους κόλπους του ελληνικού Indymedia (εδώ), το 2002 όταν κάποιοι ανακάλυψαν ότι τους χρηματοδοτεί το σκοτεινό δίκτυο του Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου G. Soros. Τώρα εξηγούνται όλα!


Το ίδιο συνέβη και στην Αργεντινή, όπου οι συντελεστές του Indymedia κατήγγειλαν και αυτοί ότι λάμβαναν υπογείως ενίσχυση από τον G. Soros. (εδώ)

Indymedia Θεσσαλονίκης: μια μικρή πικρή ιστορία

Στα τέλη του 2001 ξεκινάει την λειτουργία του το Indymedia Θεσσαλονίκης, σχεδόν παράλληλα με αυτό της Αθήνας. Όμως πριν κλείσει έξι μήνες λειτουργίας, οι σύντροφοι από την Θεσσαλονίκη αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά, με το παγκόσμιο δίκτυο των imc.

Οι συντελεστές του Indymedia Θεσαλονίκης μετά από συζητήσεις και προβληματισμό πολλών μηνών αποφασίζουν να διακόψουν την λειτουργία του καταγγέλλοντας «Σχέσεις με εταιρείες, θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού και κρατικούς θεσμούς».

Γιατί διέκοψε την λειτουργία του το Indymedia Θεσσαλονίκης!

Διαφθορά και «εναλλακτικά» ΜΜΕ.

megulina

Το κείμενό που δημοσίευσαν πριν διακόψουν την λειτουργία του φόρουμ δεν είναι απλώς αποκαλυπτικό, είναι δραματικό:

«…πολύ σύντομα, πριν καν ακόμα κλείσει μισό χρόνο λειτουργίας το imc thessaloniki, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε μια σειρά από αντιφάσεις και προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο των indymedia. Άρχισαν να ξεδιπλώνονται οι πραγματικές αντιλήψεις, αφετηρίες και πρακτικές των ανθρώπων που συμμετέχουν στο δίκτυο των imc, με πολλές από τις οποίες - ειδικά όσον αφορά την περίπτωση της Ευρώπης - είμαστε ριζικά αντίθετοι, και η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε σε αδιέξοδο…

(οι επισημάνσεις είναι δικές μας, το πλήρες κείμενο εδώ).

Η καταγγελία για σχέσεις του «αριστερού», «εναλλακτικού» και «επαναστατικού» Indymedia, με «κρατικούς θεσμούς», «εταιρείες», «ΜΚΟ» και άλλους «θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού» είναι ανατριχιαστική και αποτελεί ράπισμα για όσους το στηρίζουν:

"… είδαμε κατάματα ότι η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από τις φαντασιώσεις και ότι τελικά περισσότερα πράγματα μας χωρίζουνε παρά μας ενώνουνε με τα υπόλοιπα imc… …Ζητήματα όπως η σχέση των imc με εταιρικά-εμπορευματικά αλλά και εναλλακτικά media, οι τρόποι οικονομικής ενίσχυσης, γενικότερα η συνδιαλλαγή των «αντί-καπιταλιστικών» imc με τους θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού, δηλαδή τους κρατικούς θεσμούς, τα κυρίαρχα media, τις εταιρίες και τις μ.κ.ο., η διάσταση των ρόλων δημοσιογράφου-διαδηλωτή, οι σχέσεις άτυπης ιεραρχίας, είναι ορισμένα πεδία αιχμής στα οποία διαφωνούμε…» το πλήρες κείμενο εδώ

Στο αποχαιρετιστήριο κείμενό τους δεν θα βρούμε κραυγαλέες κατηγορίες εναντίον του «αδελφού» Indymedia Αθηνών ή άλλων imc. Ωστόσο, πίσω από το συγκρατημένο ύφος το μήνυμα είναι σαφές: αν θέλουμε να έχουμε μία πραγματική δράση εναντίον της παγκοσμιοποίησης, το δίκτυο των imc δεν είναι το κατάλληλο μέσο, ούτε βέβαια και το «θεσμικό» πλέον κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, τα οποία έχουν «στήσει» οι πλανητικοί μηχανισμοί της Αυτοκρατορίας.

«…Όσο μας επηρέασε η πρώτη μας επαφή με το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης στην δημιουργία του IMC Θεσσαλονίκης άλλο τόσο μας επηρέασε στην απόφαση μας για το κλείσιμό του η απομάκρυνσή μας από το κίνημα αυτό…»

«…οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι η αδυναμία των χρηστών αλλά και η δική μας να ανταποκριθούμε στις αρχικές μας προσδοκίες. Προσδοκίες για αδιαμεσολάβητη συμμετοχή στην πληροφόρηση από τα ίδια τα υποκείμενα των κοινωνικών αντιπαραθέσεων, προσδοκίες για αλληλεπίδραση των χρηστών που θα αποτελούσε έναυσμα για ενεργή συμμετοχή στον πραγματικό χώρο, προσδοκίες για ενημέρωση σε άμεσο χρόνο, δημιουργώντας ένα "πεδίο" οργάνωσης κοινωνικών αντανακλαστικών, προσδοκίες για τη δημιουργία ενός "χώρου δημόσιας αντιπαράθεσης" με ουσιαστικά επιχειρήματα, ανάλυση και κριτική…»

Κάποιοι από αυτούς που στελέχωσαν το Indymedia Θεσσαλονίκης συνεχίζουν ακόμη και σήμερα την συνεργασία τους με το Indymedia Αθήνας. Άλλοι όμως μίλησαν για «παραμάγαζα» του Σόρος, και διάφορων ύποπτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αποσύρθηκαν διακριτικά… Για άγνωστους λόγους απέφυγαν να κατονομάσουν τον G. Soros και τις οργανώσεις του, όμως κάτω από τα κείμενά τους δημοσιεύουν την ...καταγγελία του Indymedia Αργεντινής.

«Ανακαλύψαμε ότι είμαστε ο Soros»!!!

Indymedia Αργεντινής: ανακαλύψαμε ότι …δεν είμαστε ο εαυτός μας, αλλά ο Soros
Λίγους μήνες νωρίτερα, σκάνδαλο ξεσπάει στους κόλπους του Indymedia Αργεντινής: οι συντελεστές του ανακαλύπτουν ότι τους χρηματοδοτεί ο Σόρος και μάλιστα ότι θα τους έστελνε ένα …φορτίο με υπολογιστές.
Οι σύντροφοι του Indymedia Θεσσαλονίκης, δημοσιεύουν μία συγκλονιστική επιστολή του imc Αργεντινής, που γράφτηκε το 2002, όταν στην …Παταγωνία κατάλαβαν ότι υπάρχουν επειδή το θέλει ο …Σόρος. Απολαύστε τους Αργεντινούς:
«…Θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα μας έρθουν οι υπολογιστές. Είχαμε μια καυτή συζήτηση γι αυτό το θέμα όταν μάθαμε πως ο Soros, μέσω του Tactical Media Fund, θα ήταν αυτός που θα έβαζε τα λεφτά για να μπορέσουν οι υπολογιστές -τους οποίους τόσοι από εμάς είχαν ονειρευτεί- να πακεταριστούν και να μας σταλούν. Υπήρξε μια στιγμιαία σύγχυση: Κάποιος νόμιζε ότι το Soros ήταν εταιρία ρούχων και κάποιος άλλος είπε πως αν καπνίζει μαριχουάνα, θα πρέπει να είναι εντάξει τύπος…..

Αργεντίνικο Indymedia

megulina
Η "Γη και τα γελάδια" αποκαλύπτουν μυστικές χρηματοδοτήσεις
" ..Η διευκρίνηση της κατάστασης, μας ήρθε από τη γη (συγκεκριμένα τη Παταγωνία, από την οποία ο Soros αγόρασε σχεδόν τη μισή) και τα γελάδια (θα ξέρετε πως είμαστε μια χώρα γελαδιών και ο Soros έχει περίπου 85,000 κεφάλια)…
…Είχαμε μια απίστευτη συζήτηση! Όλα τα γελάδια μαζί, όλοι οι κόκκοι της γης και όλος ο αέρας της Παταγωνίας έκλαψαν μονομιάς, καθώς θυμήθηκαν τους δέκα Βολιβιανούς αδερφούς μας που πέθαναν χτίζοντας εμπορικά κέντρα στην Αργεντινή, ιδιοκτησίας του αριστεριστή Soros, γιατί εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν υπό συνθήκες απόλυτα παράνομες…»
Ολόκληρη η επιστολή
εδώ
Οι Αργεντίνοι συντελεστές του Indymedia, ξαφνικά ανακαλύπτουν, πως δεν είναι οι …εαυτοί τους και ότι πίσω απ΄ όλα κρύβεται το σκοτεινό δίκτυο του Σόρος.
«…δεν είμαστε οι εαυτοί μας και πάνω απ' όλα δε μπορούμε να δείξουμε ασέβεια προς τους εαυτούς μας με το να λερώσουμε τα χέρια μας με λεφτά βαμμένα με το ίδιο μας το αίμα και τον ιδρώτα. Ένα κίνημα που στάθηκε ενάντιο στο σύστημα για χρόνια δε θα τελειώσει, -ούτε καν κατά λάθος- δε θα παραδοθεί με αντάλλαγμα τα ψίχουλα που αυτό το σύστημα του προσφέρει.
…δεν είμαστε οι εαυτοί μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να εκθέσουμε σε κίνδυνο τη φήμη, την ασφάλεια, την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του δικτύου με το να δεχτούμε χρήματα από ένα εγκληματικό παράδειγμα διεφθαρμένου ανθρώπου, όπως ο Soros. Θα δεχόμασταν λεφτά μόνο αν μας έφταναν σε ένα φάκελο που στο όνομα του αποστολέα θα γραφε Ντουρούτι, στη περίπτωση που χει αφήσει πουθενά συγγενείς του να ληστεύουν ακόμη τράπεζες.
Ότι προτείνουμε οι υπολογιστές να ταξιδέψουν με λεφτά αλληλέγγυων, με λεφτά που έχουν αποκτηθεί με δίκαιο τρόπο (που για μας σημαίνει λεφτά που ειλικρινείς άνθρωποι κέρδισαν με τη δουλειά τους, είτε είναι ένα είτε χίλια δολάρια) και που μπήκαν στο κουτί χωρίς τίποτα κλωστές δεμένες επάνω τους: Λεφτά από φίλους και φίλες, ανθρώπους άγνωστους που δε τους ενδιαφέρει να μάθουμε το όνομά τους…» Στην Ελλάδα φαίνεται ότι κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το βρώμικο ψωμί...

G. Soros και «Indymedia»

Οι καταγγελίες με δύο λόγια
Οι άνθρωποι που «έστησαν» το Indymedia Αργεντινής, καταγγέλλουν ότι χωρίς να το γνωρίζουν ελάμβαναν υπογείως χρηματική ενίσχυση από τα ιδρύματα του πολυεκατομμυριούχου G. Soros. Στο ίδιο μήκος κύματος το Indymedia Θεσσαλονίκης, προφανώς για τους ίδιους λόγους διέκοψε την λειτουργία του, καταγγέλλοντας: «συνδιαλλαγή των «αντί-καπιταλιστικών» imc με τους θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού, δηλαδή τους κρατικούς θεσμούς, τα κυρίαρχα media, τις εταιρίες και τις μ.κ.ο.».
Το τι είναι τα ιδρύματα του Τ. Σόρος γίνεται σαφές από τα λεγόμενα του Α. Γουαϊνστάιν, ιδρυτή της αντικομουνιστικής, Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης National Endowment for Democracy, που έδρασε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Αναφερόμενος στην συνεργασία του με τον Σόρος, λέει: «Πολλά από αυτά που κάνουμε σήμερα, πραγματοποιούνταν υπόγεια πριν από 25 χρόνια από την CIA». Σήμερα είναι σε όλους γνωστό ότι ο Σόρος και οι οργανώσεις του αποτελούν βραχίονα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Την δράση του έχουν υποστεί πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες με γνωστά αποτελέσματα.
Ολόκληρα τα κείμενα βρίσκονται στο Indymedia Θεσσαλονίκης εδώ
Το κείμενο είναι αναδιάταξη άρθρου που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Ρεσάλτο, Τεύχος 19 - Ιούλιος 2007, από τον Διονύση Αρώνη με την υπογραφή «ειδικός συνεργάτης» και τίτλο ''Τα «ανεξάρτητα» φόρουμ και ο Σόρος''. Αναδημοσιεύεται από την Μεγκουλίνα ξαναγραμμένο από τον ίδιο.

Έρχεται η ίδρυση του Ομίλου μέσω Κυριακάτικης.....

Σε Κυριακάτικη φιλο-Βενιζελική εφημερίδα θα υπάρξει το ιδρυτικό κείμενο του ομίλου προβληματισμού του Ε. Βενιζέλου και οι πρώτες υπογραφές πανεπιστημιακών. Επίσης είναι έτοιμοι οι χώροι ανά την Ελλάδα που θα φιλοξενήσουν τα παραρτήματα του ομίλου (ή τα γραφεία του κόμματος όπως λένε οι παπανδρεϊκοί) κάτι που αποδεικνύει ότι το διαζύγιο είναι προδιαγεγραμμένο. Ως γνωστόν ο Ε. Βενιζέλος δεν πρόκειται να παραιτηθεί ή να αποχωρήσει, θα προσπαθήσει όμως να προκαλέσει την διαγραφή του αν και όπως φαίνεται η ίδρυση του ομίλου θα είναι αρκετή γιαυτό. Επιβεβαιώνονται λοιπόν οι πληροφορίες που έλεγαν ότι ο όμιλος θα έχει ιδρυθεί πριν το συνέδριο. Πλούσια φημολογία υπάρχει επίσης σχετικά με το πως θα λέγεται το υπό-ίδρυση κόμμα του Ε. Βενιζέλου με πιο πιθανό το "Νέα Ελλάδα" (ο όμιλος προβληματισμού θα ονομάζεται "Δήμος Πολιτών" όπως έχουμε γράψει και παλιότερα). Πρέπει τέλος να θεωρείται δεδομένο ότι οι εκδότες και επιχειρηματίες που είχαν στηρίξει Βενιζέλο στην εσωκομματική μάχη του ΠΑΣΟΚ, θα στηρίξουν και το νέο εγχείρημα (τον όμιλο και μετά το κόμμα).

Λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης από τον ΣΚΑΪ.

Παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν με τη διανομή των νέων λαμπτήρων, ο ΣΚΑΪ κατάφερε για ακόμα μία φορά να περάσει το μήνυμα περιβαλλοντικής αφύπνισης, ενώ οι πολίτες απέδειξαν ότι όταν θέλουν, μπορούν. Το ερχόμενο Σάββατο η δεύτερη φάση διανομής των λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί, όταν μέσα σε λίγα λεπτά τα δύο βαν του ΣΚΑΪ που είχαν στηθεί στο Σύνταγμα κατακλύστηκαν από κόσμο που έσπευσε να πληροφορηθεί για τους λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Μάλιστα, σε κάποια στιγμή της ημέρας οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τη διανομή στο Σύνταγμα για περίπου μία ώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα του κόσμου.
Η πρώτη φάση της εκστρατείας, που περιλάμβανε ενημέρωση, αλλά και δωρεάν διανομή περίπου 25,000 λαμπτήρων σε συνεργασία με την εταιρία Philips, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας αισιοδοξία ότι κάτι αλλάζει στην περιβαλλοντική ευαισθησία του Έλληνα.
"Ο κόσμος ήρθε ακόμα και εάν στριμώχθηκε" δήλωσε ο διευθυντής του ΣΚΑΪ 100,3 Άρης Πορτοσάλτε, προσθέτοντας: "Το μήνυμα εστάλη. Αναλαμβάνουμε δράση και δε μένουμε στη θεωρία".
Την ικανοποίησή του για την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Φυσικής και Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός, ενώ ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης μίλησε για ντόμινο εξελίξεων και κύμα ενδιαφέροντος, εκφράζοντας την ελπίδα η πολιτεία να λάβει το μήνυμα.
Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, το επόμενο βήμα είναι να απαγορευτεί εντελώς η χρήση των συμβατικών λαμπτήρων. "Ήδη τρεις ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν δεσμευτεί γι' αυτό", κατέληξε.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, εξήρε την προσπάθεια του ΣΚΑΪ και της Philips και ανακοίνωσε ότι ο δήμος έχει προγραμματίσει την αντικατάσταση 4.000 λαμπτήρων μέσα στο 2008 και άλλων τόσων το 2009.
Η δεύτερη φάση διανομής άλλων 25.000 λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου σε Αγία Παρασκευή (Αγίου Ιωάννου), Κορυδαλλό (πλατεία Ελευθερίας), Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη), Ηλιούπολη (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), Αιγάλεω, Πάτρα (πεζόδρομος Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος) και Αλιβέρι.
ΣΚΑΪ tv και στο διαδίκτυο από το SKAI.gr.

προς αδιάφθορον κ. Καρχιμάκη…..

κ. Καρχιμάκη,

ο αδερφός σας, έχει καταπατήσει παραλία της Σητείας, οργιάζει χωρίς να υπολογίζει κανέναν και απειλεί το Λιμεναρχείο «να μην περάσει ούτε απ’ έξω» γιατί θα έχουν να κάμουν με τον αδερφό του, δηλαδή εσάς......

Θα τους ρημάξετε «λέει» όταν θα πέσει ο Καραμανλής και θα αναλάβετε εσείς την διακυβέρνηση της χώρας!

"Κανένας δεν κουνιέται στους Καρχιμάκηδες".

Παρακαλώ, εξηγείστε μας, τι κάνει και τι εννοεί, ο αδερφός σας.

Με αγάπη

σας φιλώ σταυρωτά,

οπαδός της κοσμοθεωρίας σας.

Τα σχέδια «ιταλοποίησης» της Ελλάδας.....

.........πρόκειται να καταποντισθούν για άλλη μια φορά.
Η εκλογική νίκη της ΝΔ και η εσωκομματική επικράτηση του Παπανδρέου συνέτριψε τα εκ πρώτης όψεως βασικά σχέδια των αθέατων εξωθεσμικών και σκοτεινών κέντρων της πολιτικής μας ζωής, που δεν λογοδοτούν πουθενά και όποιος τολμήσει να ζητήσει κάποιο έλεγχο λοιδορείτε ως γραφικός από τα γνωστά καλοπληρωμένα γιουσουφάκια. Τα κέντρα αυτά που περνούσαν μια χαρά επί «Σημιτισμού», θορυβημένα από την αποτυχία τους στην επιβολή της «τηλεοπτικής δημοκρατίας» βρήκαν διέξοδο στην «κρίση», στη «θολούρα» και στην «απαξίωση» της πολιτικής και των πολιτικών.
Με τη λήξη των χρυσοφόρων Ολυμπιακών Αγώνων, «ανακάλυψαν» κρίση παντού. Μέσα στην οικογένεια, στην κοινωνία, και μέσα στα κόμματα. Νόμιζες ότι μόνο τα ΜΜΕ δεν αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε κρίση, ενώ στην πραγματικότητα η «πραγματική κρίση βρίσκεται μέσα στον τρόπο λειτουργίας των ανεξέλεγκτων ΜΜΕ.
Η παράταση παντού της κρίσης και η τηλεοπτική επικράτησή της (διαρκής ανάδειξη) και μάλιστα σε συνήθως σηριαλική(κατασκευασμένη) παρουσίαση, με την πονηρή υπόνοια ότι πάντα υπάρχει και κάτι που δεν το έχουν ακόμα παρουσιάσει, ενισχύει τα σχέδια κατακερματισμού του δικομματικού συστήματος και άρα τον έλεγχο της πολιτικής από το παρασκήνιο μέσω «φυτεμένων» νεοσχημάτων που θα είναι υπηρέτες των συμφερόντων και θα αποδυναμώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης απέδωσαν γιατί να μην αποδώσουν και τα γιουσουφάκια της Βουλής στα προσωπικά οφέλη των παρακρατικών οικονομικών παράκεντρων; Η επιχείρηση όμως αποδίδει μόνο αν ισχύει το διαπλεκόμενο «σενάριο 89»:δηλαδή ξεκινά το σκάνδαλο το «Έθνος», παίρνει την «θεωρητική» σκυτάλη η «Ελευθεροτυπία», αποδεικνύουν τα «Νέα» και ξανά από την αρχή. Τώρα το σενάριο χάλασε γιατί στην αρένα υπάρχουν και νέοι τρελοπαίχτες που τρελαίνονται για εκατομμύρια, δεν υπολογίζουν τίποτα και δεν παίζουν στο ταμπλό της προκατασκευασμένης κρίσης αλλά παρουσιάζουν δικές τους πιθανές εκδοχές, οπότε ανατρέπεται το σκηνικό της «τηλεοπτικής δημοκρατίας» εκ των έσω και με εξοντωτικό αλληλοσπαραγμό. Το κοινό δέχεται εκπληκτικά χαστούκια κρίσεως που ρίχνουν φως στα άδυτα των «κατασκευασμένων κρίσεων». Το γνωστό club «νταβατζήδες 89» διέρχεται κρίση γιατί και αυτό υπόκειται στην φθορά των εξελίξεων. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Οι εξελίξεις πάντα φέρνουν στο προσκήνιο νέους παίκτες περισσότερο επεκτατικούς και πράγματι αδηφάγους.
Το σχέδιο διάσπασης των κομμάτων που οδηγεί σε αδύναμα-ελεγχόμενα κόμματα και «ιταλοποίησης» της ελληνικής πολιτικής που οδηγεί σε δυσλειτουργία της όποιας Κυβέρνησης, προκαλεί προς το παρόν ευφορία στους κόλπους των ισχυρών κέντρων. Οι εκλογές όμως θα αποδείξουν ότι θα ηττηθούν και πάλι γιατί απλούστατα εδώ «δεν είναι Ιταλία» και προπάντων η Ιταλία δεν περιτριγυρίζεται από ένα ρευστό βαλκανικό τοπίο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Ο παράγοντας «βαλκανοποίηση» είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της «ιταλοποίησης». Το σχέδιο μιας αποδυναμωμένης Ελλάδας αποσυντίθεται μέσα από το «σχέδιο» των ρευστών Βαλκανίων. Ο πολυκομματισμός έχει ήδη ηττηθεί γιατί είναι προφανές ότι μοναδικός σκοπός των σχεδιαστών του, είναι η επιβολή των συμφερόντων μιας κλειστής οικονομικής κάστας μέσω της αποδυναμωμένης κεντρικής πολιτικής σκηνής. Τα αποδυναμωμένα όμως κόμματα καταλήγουν να εμφανίζονται ως εχθρός των κοινωνικών συμφερόντων. Αυτό σημαίνει ότι απλούστατα τα «γνωστά-σκοτεινά» κέντρα την έχουν πατήσει εκ των προτέρων.
2ξ2

Η τουρκική τράπεζα "Ziraat Bank"....

.........ανοίγει δύο υποκαταστήματα στην Ελλάδα.
Ανοίγουν τις προσεχείς ημέρες στην Ελλάδα τα 2 πρώτα υποκαταστήματα της μεγαλύτερης Τούρκικης τράπεζας (Ziraat Bank) που είναι προσανατολισμένη στην αγροτική οικονομία-αλλά όχι μόνο. Η τράπεζα που έχει πάρει άδεια λειτουργίας από το περασμένο καλοκαίρι θα ξεκινήσει από την Αθήνα και την Κομοτηνή αλλά σκοπεύει να επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων της σύντομα.

Σακούλες φιλικές προς το περιβάλλον σε Σούπερ Μάρκετ

Πηγή: Flash
Στις 6 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και εκπροσώπους Super Market για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στα όρια του Δήμου, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που διεξήχθη τη Δευτέρα υπό την προεδρία του Νικήτα Κακλαμάνη και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης Δ. Σκιαδά και εκπροσώπων των Super Market Α-Β Βασιλόπουλος, Carrefour, Αφοί Βερόπουλοι, Σκλαβενίτης, DIA, METRO, Atlantic, Γαλαξίας, Bazaar.
Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της σταδιακής αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας με σακούλες κατασκευασμένες από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου με στόχο είναι να επιτευχθεί η πλήρης κατάργηση της πλαστικής σακούλας μέσα στο καλοκαίρι.
Τέλος, κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής για τη συντονισμένη και επισταμένη παρακολούθηση της υλοποίησης του μέτρου.
Σχόλιο vasper: Αντιγράψτε το και βάλτε το στο blog σας. Να πείσουμε μαζί όλους τους δήμους και όλες τις αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ να κάνουν το ίδιο πράγμα... Να φτάσει μέχρι και τα ψιλικατζίδικα και τους πάγκους της λαϊκής.

Πρωτοβουλία Πασόκ για Zapatero.

Στήριξη στην πρωτοβουλία Zapatero για τη συμμαχία των πολιτισμών.
Υπογράψτε τη διακήρυξη
Η αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στους λαούς της Γης είναι δυνατή. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και η ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Το δίκαιο – και όχι η ισχύς – πρέπει να αποτελεί τη βάση της διεθνούς τάξης πραγμάτων. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη, μέσω του διαπολιτισμικού διαλόγου, της συνεργασίας και της ουσιαστικής συναίνεσης ανάμεσα σε πολίτες με ίσα δικαιώματα.
Ταυτιζόμαστε με τις προσπάθειες για τη γεφύρωση των σχέσεων ανάμεσα στους λαούς που αποτελούν το παγκόσμιο χωριό, δημιουργώντας μια συλλογική βούληση, η οποία, μέσω του διαλόγου και του σεβασμού, θα μας οδηγήσει σ' έναν ειρηνικό κόσμο, πιο δίκαιο, που σέβεται τη διαφορετικότητα, κατανοώντας την ως αξία ενός διαπολιτισμικού και πολυσύνθετου κόσμου, όπου όλοι και όλες έχουμε θέση.
Η πρόταση του ΟΗΕ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, συνθέτει την ανάγκη για μια δίκαιη παγκοσμιοποίηση βασισμένη στις αξίες της Ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που να γκρεμίζει τους τοίχους που εμποδίζουν την επικοινωνία και να απαντά στην απειλή που δημιουργεί το υπάρχον χάσμα ανάμεσα στον ισλαμικό και τον δυτικό κόσμο. Η ομάδα στήριξης της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού της Ισπανίας και ηγέτη του Ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος José Luis Zapatero για τη Συμμαχία των Πολιτισμών δημιουργείται με σκοπό τη διάχυση των παραπάνω αρχών προς όφελος της κοινωνικής δικαιοσύνης και της παγκόσμιας ειρήνης.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Ο Σκουπιδιάρης έστησε πανό για τα Σκουπίδια!

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ΣΕΑ είναι οργάνωση

Λοβέρδος προς Βενιζέλο!

"Εγώ δεν φεύγω. Θα μείνω στο ΠΑΣΟΚ γιατί θέλω να γίνω κυβέρνηση", φέρεται να είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν ο εκ Θεσσαλονίκης συνταγματολόγος του έκανε νύξη περί αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσης νέου κόμματος.Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακόμη κι αν θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε ρήξη δυσκολεύεται να βρει πρόθυμους και ριψοκίνδυνους πολιτικούς συντρόφους καθώς με το πέρασμα του χρόνου καθίσταται σε όλους φανερή η χρησιμότητα του κομματικού μηχανισμού και η σοφία της γνωστής ρήσης Αβέρωφ για τα μαντριά και τους λύκους.

Ερώτημα για τον Δον Κιχώτη της Δημοσιογραφίας Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Απευθύνομαι προς τον Κ Τριανταφυλλόπουλο τον άσπιλο, τον ακηλίδωτο ,τον καθαρό, τον αμόλυντο , τον ανόθευτο , τον αγνό , τον Δον Κιχώτη της δημοσιογραφίας. αφού στέγνωσες με τον τρόπο του και με την βοήθεια του κολλητού σου «Αθέατου» τον Βουλευτή ,εχθές στην εκπομπή γιατί δεν έδωσες το όνομα του εκδότη που μεσολάβησε για τα βρείτε με τον Θέμο;
Βλέποντας εσένα και τον Κουϊκ γελάω από την μια αλλά είστε για τα κλάματα από την άλλη διότι στρουθοκαμηλίζετε λέγοντας ότι δεν μπορείτε να πείτε το όνομα του βουλευτή διότι τηρείτε το δημοσιογραφικό απόρρητο ,αλλά παίζεται στις εκπομπές σας με τέτοιο τρόπο τα ρεπορτάζ ώστε ένας χαζός μπορεί να καταλάβει τι κάνει «νιαου νιαου στα κεραμίδια»
Το όνομα του εκδότη γαργάρα εεε αλλά του βουλευτή το ξεμπροστιάσετε …..
Εάν Κ. Τριανταφυλλόπουλε θέλεις να είσαι ο καθαρός ο ανόθευτος πρέπει να τα βγάζεις όλα στην φόρα και όχι μισόλογα αλλά βλέπω εσύ τηρείς κατά περίπτωση το
«κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»
Λυπάμαι πολύ για την κατάντια αυτή που έχει περιέλθει το δημοσιογραφικό λειτούργημα που υπηρετείτε ,να είστε πλέον σίγουροι ότι θα σας πουλήσουν και οι «πηγές» σας και στο μέλλον θα κυνηγάτε με το «καλαμάκι» την είδηση …..

Νυκτερινός Επισκέπτης

Ο Ρουφιάνος και ο "Αθέατος"

Νυκτερινός Επισκέπτης

Το νερό της Θήβας!

βοιωτία

Τραγική η κατάσταση με τη μόλυνση στη νοτιανατολική Βοιωτία

Δείτε εδώ
Το νερό της Θήβας. Η τραγωδία συνεχίζεται

Ωστε ήταν σκληρή η viotia; Ωστε ήταν υπερβολική η viotia;
Δείτε λοιπόν στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ, σήμερα στις 21:00 την αποκάλυψη της ανεπάρκειας των αιρετών της αυτοδιοίκησης στη Βοιωτία. Πέντε μήνες από την ανίχνευση του καρκονογόνου εξασθενούς χρωμίου στο νερό η κατάσταση γίνεται όλο και εφιαλτικότερη για τους δύσμοιρους κατοίκους. Τι έχει να πει ο νομάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς; Οι δήμαρχοι; Οι βουλευτές; Οι πολιτευτές;


Δείτε μερικά από τα άρθρα μας.
Η ευθιξία δεν κατοικεί πια στη Θήβα
Τα Ζωνιανά της Βοιωτίας (ΤΜ)
Οινόφυτα, ο Σουφλιάς και ο Ιερώνυμος
H viotia για τα Οινόφυτα
Ποιος κλείνει τα στόματα στον Ασωπό;
Τι συμβαίνει, κ. Θεοδωρόπουλε;

Η θλιβερή ανακοίνωση των δημοσιογράφων

sofistis

Tο όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να μαλώσει σκληρά και αμείλικτα τα παλιόπαιδα δημοσιογράφους πού αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους, πού βρίζονται και πού ηχογραφούν ο ένας τον άλλον.. Άσε δε το χειρότερο πού μερικοί πτύουν κιόλας επί του οδοστρώματος και σκαλίζουν τη μύτη τους διασύροντας τοιουτοτρόπως το σώμα των 4.500 δημοσιογράφων και πλήττουν καίρια το κύρος και την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος..

Αυτά βρήκε να πει το όργανον της δεοντολογίας.. Σε αυτά εντόπισε την βαθειά κρίση της ενημέρωσης και τη σαπίλα της σύγχρονης δημοσιογραφίας το όργανον.. Αλλά και τι άλλο μπορεί να πει το όργανον όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κος Πάνος Σόμπολος νομιμοποιεί με την παρουσία του και τις υπηρεσίες του το ΜΕΓΚΑ σκάνδαλο των ΜΜΕ και δεν παραιτείται απ το κανάλι; Εν τέλει το ψάρι βρωμάει από ..τα όργανα!

Εν ολίγοις δηλαδή λέει το όργανον διά μέσου αυτών πού δεν λέει: Με αυτά πού κάνετε παλιόπαιδα χάνετε την αξιοπιστία σας! Και χωρίς αξιοπιστία πώς θα συνεχίσετε το «λειτούργημα» σας; Να συνεχίσετε δηλαδή κοσμίως και με σοβαρότητα όχι να ενημερώνετε, αλλά να χρησιμοποιείτε την ενημέρωση.. Για να ελέγχετε δήθεν την εξουσία και εσείς να αποτελείτε την μόνη παντελώς ανεξέλεγκτη εξουσία.. Να την χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για την κοινωνική σας αναρρίχηση και «επιτυχία», να εξυπηρετείτε μικρά και μεγάλα συμφέροντα, να εξαπατάτε την κοινή γνώμη, να μετατρέπετε τις ειδήσεις σε σώου και καθημερινά μονοθεματικά σενάρια σύγχυσης και αποπροσανατολισμού, να υποκαθιστάτε τους θεσμούς και να γίνεστε πολιτικοί, δάσκαλοι, εισαγγελείς και δικαστές, να ασκείτε παντός είδους εκβιασμούς, να ανεβοκατεβάζετε μικρές και μεγάλες εξουσίες, να πουλάτε τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία, να καταδικάζετε ότι δεν πουλάει στο περιθώριο και την ανυπαρξία, να εξοβελίζετε την δημιουργικότητα, την τέχνη και την πνευματικότητα και να γεμίζετε τα σπίτια του κόσμου με ποταμούς ασημαντότητας και σάχλας πού ξερνάτε απ τα τηλεπαράθυρα..

Αλλά αυτά δεν τα ξέρει το όργανον και δεν τα άκουσε ποτέ! Νά πάρει μέτρα η ΕΣΗΕΑ για την βαθειά κρίση της δημοσιογραφίας; Αστεία πράγματα.. Και ας μην σπεύσει κανείς να διαμαρτυρηθεί ότι δεν είναι έτσι όλοι οι δημοσιογράφοι.. Στον ένα ή τον άλλο βαθμό, δεν έχει σημασία, έτσι είναι οι περισσότεροι! Οι κανόνες έχουν πια ανατραπεί. Οι εξαιρέσεις ορισμένων σπουδαίων δημοσιογράφων, ειδικότερα στον έντυπο λόγο, τονίζουν τον κανόνα της γενικής αθλιότητας της σύγχρονης δημοσιογραφίας στη χώρα..

Για του λόγου το αληθές παραθέτω την ανακοίνωση του οργάνου επισημαίνοντας το τι καταδικάζει..

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ανακοίνωση (24 Ιανουαρίου 2008)

Ελληνοαμερικάνους προσπαθεί να ``αλιεύσει `` η CIA.

..........................................
Mη φαντάζεστε τίποτα σκοτεινά και υπόγεια σενάρια για την ``αλίευση`` τους.
Καταρχάς σήμερα η προδοσία ονομάζεται πρόσληψη , και η πάλε ποτέ ``αλίευση `` ονομάζεται αγγελία . Ναι ! Αγγελίες μέσω των εφημερίδων , των περιοδικών ή του διαδικτύου . Τόσο απλά .
Θα αναρωτιέστε που γίνονται όλα αυτά ; Μα που αλλού , στη σύμμαχο μας τις ΗΠΑ . Παραθέτω φωτό δίπλα από ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα για του λόγου το αληθές .
``Η σταδιοδρομία αυτή, μπορεί να σας ανοίξει νέους δρόμους`` αναφέρει με ελληνικούς χαρακτήρες ( κάντε διπλό αριστερό κλικ στη φωτό).
Και συνεχίζει παρακάτω στα αγγλικά : Ζητούνται δάσκαλοι-εκπαιδευτές ξένης γλώσσας... Η γνώση της μητρικής γλώσσας απαραίτητη. Σημαντική η γνώση ιστορίας, εμπορίου, οικονομίας, πολιτικής της χώρας (Ελλάδας)... Τα προσόντα σας αυτά θα βοηθήσουν τους σπουδαστές να επικοινωνούν άνετα με τους ανθρώπους, εργαζόμενοι στο εξωτερικό. Ως αντάλλαγμα, θα έχεις ανταγωνιστικό μισθό κι επιδόματα προσλήψεων …. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να περάσουν μ' επιτυχία εξετάσεις ιατρικές και ψυχολογικές, τεστ αληθείας και διεξοδική έρευνα μητρώου. Πρέπει να περάσεις και τεστ άριστης γνώσης της μητρικής γλώσσας. Αμερικανική υπηκοότητα απαραίτητη... Για περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της CIA .
Μάλιστα , και επειδή ως γνωστό είμαι αρκετά περίεργος …….την επισκέπτομαι .
Έχουμε και λέμε λοιπόν περιληπτικά . Μισθός: $50.703 - $86.801 συν bonus από $4.875 έως $9.750 Θέση εργασίας Ουάσιγκτον, και αντικείμενο εργασίας να μάθουν τους μαθητές ( πράκτορες ) την ελληνική γλώσσα , την κουλτούρα , την ιστορία κλπ .
Οι αποδοχές είναι πολύ καλές για τους κατάλληλους ......και όσοι ή όσες βρίσκουν ``συνεργάτες `` θα έχουν και επιπλέον επιδόματα .
Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλουν οι πράκτορες να πάνε σε κάποια πανεπιστήμιο με έδρα την Ελληνική γλώσσα και φιλολογία , γιατί απλά δεν θα τους εξυπηρετούσε σε τίποτα .
Θέλουν να μάθουν την καθομιλουμένη γλώσσα και την αργκό γιατί μόνο έτσι θα μπορούν να παρακολουθούν τις συνδιαλέξεις μας και να κυκλοφορούν ανάμεσα μας χωρίς να τους καταλαβαίνουμε .
Μόνο έτσι θα μπορούν να βρίσκουν και ….``συνεργάτες ``.
Και γιατί ζητάνε να έχουν οπωσδήποτε την Αμερικάνικη υπηκοότητα θα με ρωτήσει κάποιος .
Γιατί απλούστατα οι Αμερικανοί, ελληνικής καταγωγής, όταν έγιναν υπήκοοι των ΗΠΑ, ορκίστηκαν, όχι μόνο να σέβονται και να προστατεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους της νέας πατρίδας τους, αλλά το σημαντικότερο, ορκίστηκαν, ν' ``απαρνηθούν `` την χώρα από την οποία προέρχονται``.
Αυτά από εμένα . Αρκετές πληροφορίες σας έδωσα .
.......................................................
Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.