Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

Και δεύτερη απόφαση με βαριά πρόστιμα στις γαλακτοβιομηχανίες.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε βαριά πρόστιμα στο «καρτέλ του γάλακτος» και συγκεκριμένα σε τέσσερις γαλακτοβιομηχανίες και έξι αλυσίδες σούπερ μάρκετ για την πρακτική των «κάθετων συμπράξεων» που ακολουθούσαν. Γαλακτοβιομηχανίες, διανομείς και λιανεμπορικές εταιρείες, με σκοπό το επικερδέστερο «στήσιμο» των τιμών, καθόριζαν τις τιμές λιανικής πώλησης, περιορίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό σε επίπεδο καταναλωτή.
Ήδη έχουν αποδειχτεί οι οριζόντιες συμπράξεις επιχειρήσεων, δηλαδή σύσταση «καρτέλ» ανάμεσα στις γαλακτοβιομηχανίες, με στόχο μεταξύ άλλων τη συμπίεση των τιμών παραγωγού και γι’ αυτό είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε επτά γαλακτοκομικές επιχειρήσεις συνολικού ύψους 48,27 εκατ. ευρώ.
Με τη δεύτερη απόφαση επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 28,6 εκατ. Ευρώ, οπότε αθροιστικά οι χρηματικές κυρώσεις ανέρχονται σε περίπου 77 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά καλείται να πληρώσει η «τίμια» ΔΕΛΤΑ/Vivartia.
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι γαλακτοβιομηχανίες υπαγόρευαν στα σούπερ μάρκετ, τις τιμές λιανικής πώλησης και τα σούπερ μάρκετ τις αποδέχονταν.

Παραιτήθηκε ο Φιντέλ Κάστρο.

Ο ογδοντάχρονος ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, επιβεβαίωσε γραπτώς την Κουβανική Εθνοσυνέλευση πως δεν επιθυμεί να διατηρηθεί άλλο στην εξουσία. Έδωσε και επίσημα το πράσινο φως για τη διαδοχή του και κλείνει έτσι ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του 20ού αιώνα.
Ο Κάστρο δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως επί 17 μήνες. Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:"Η ζωή με άλλαξε".
Η Εθνοσυνέλευση μπορεί στο εξής να δρομολογήσει και τυπικά την αποχώρησή του από την ηγεσία της Κούβας.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ

Ενώ στη διεθνή επικαιρότητα κυριαρχεί η δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο, άνθρωποι που και εξαιτίας της έγιναν μετανάστες, βρέθηκαν στη χώρα μας για να γίνουν σκλάβοι. Γιατί 10 € μεροκάματο είναι λιγότερα κατά πολύ από το ημερήσιο χαρτζιλίκι ενός παιδιού μεσοαστικής οικογένειας. Οι συνθήκες στέγασης αυτών των μεταναστών είναι άθλιες όπως γράφει και ο «Ρ». Τη βγάζουν σε αποθήκες, στάνες και παλιά πτηνοτροφεία όπου πληρώνουν κιόλας ενοίκιο! Αν τύχει και σηκώσουν κεφάλι να είστε σίγουροι ότι θα βρεθεί τρόπος να αντικασταθούν από άλλους κακόμοιρους. Και φυσικά αυτό δεν αφορά τα καμποχώρια της Άρτας. Πρόχειρα θυμάμαι το δήμαρχο Ζαχάρως (ναι αυτόν με τις ρωσίδες) να απειλεί τους Αλβανούς εργάτες ότι θα φέρει Αιγύπτιους να μαζέψουν τις ελιές. Είναι τέτοιες οι δομές του αστικού κράτους που, αντί να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, θα την πληρώσουν οι εκμεταλλευόμενοι Πακιστανοί. Ωστόσο, όπου υπάρχει ΚΚΕς η αδικία έχει έναν υπολογίσιμο αντίπαλο. Και μιλώ για τη ΝΕ Άρτας του ΚΚΕ φυσικά.
Θλίβομαι για τη δολοφονία της Μπούτο. Όχι τόσο όμως ώστε να τη θεωρώ θεμέλιο της δημοκρατίας στο Πακιστάν. Στο Πακιστάν υπάρχει δικτατορία και η Μπούτο ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με τον αντίπαλό της Μουσάραφ. Με τις ευλογίες των Αμερικάνων φυσικά για να εξαθλιωθούν ακόμη περισσότεροι Πακιστανοί και να βρεθούν στην ανάγκη του κάθε λεβεντομαλάκα......αριστερό εξτρέμ

Μαύρα ταμεία της Siemens και μαύρα πολιτικά ταμεία.

Σοβαρότατες αποκαλύψεις κάνει σήμερα η Wall Street Journal για το σκάνδαλο Siemens – Μαυρίδη, βλ. εδώ . Σύμφωνα με ρεπορτάζ των David Crawford και Mike Esterl από τα μαύρα ταμεία της Siemens και τον Μαυρίδη χρηματοδοτήθηκαν ελληνικά πολιτικά κόμματα πριν από τις εκλογές του 2004. Μίζες έπεσαν και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια offshore εταιρεία του Μαυρίδη στον Παναμά ήταν στην πραγματικότητα «μαύρο ταμείο της Siemens. Ο Μαυρίδης ήταν το πρόσωπο-κλειδί της Siemens για δουλειές στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ αναφέρονται και τα εξής: « Ο κ. Μαυρίδης, που ήταν επικεφαλής των πωλήσεων της Siemens Telecom στην Ελλάδα, ερευνάται σε τουλάχιστον τρεις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Την Άνοιξη του 2003, σε μια τράπεζα που ελέγχεται από την βασιλική οικογένεια του Liechtenstein, παρατηρήθηκαν ασυνήθιστες μεταφορές χρηματικών ποσών στις οποίες εμπλέκεται μια μικρή offshore εταιρεία, ονόματι Martha Overseas, η οποία ελέγχεται από τον Πρόδρομο Μαυρίδη. Εκατομμύρια ευρώ έρεαν στο λογαριασμό της από μια άλλη offshore εταιρεία, που ελεγχόταν από διαφόρους εντεταλμένους της Siemens στο Μόναχο». Όταν λοιπόν οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν την περιέργεια των διωκτικών αρχών, αυτές νόμιζαν στην αρχή ότι επρόκειτο για δίκτυο χρηματοδότησης …τρομοκρατικών οργανώσεων. Στην πορεία όμως ανακάλυψαν «μια από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις εταιρικής δωροδοκίας της πρόσφατης ιστορίας». Θα επανέλθουμε στο μεγάλο αυτό θέμα αργότερα....................Αντί___blog

"MEGA Big Brother" στο 5ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω.

"BIG BROTHER¨ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ .
Την Κυριακή 16-12-2007, προβλήθηκε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού MEGA η ¨καταγγελία¨ μητέρας ενός νηπίου που φοιτά στο 5ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω για κακομεταχείριση του παιδιού της από τις νηπιαγωγούς. Μια ¨καταγγελία¨ που θεωρούμε ανυπόστατη και κακόβουλη και που βασίζεται στο ηχητικό υλικό μιας κασέτας ( στην οποία δεν ακούγεται κάτι ιδιαίτερο) που είναι προϊόν παράνομης ηχογράφησης για την οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκε από την συγκεκριμένη μητέρα το ανήλικο παιδί της ως φορητός ¨big brother¨.
Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία και που εγκαινιάζει νέα ήθη στην εκπαίδευση είναι η τηλεδίκη που έστησε το MEGA και ο ¨εισαγγελέας¨- δημοσιογράφος κ. Αναγνωστάκης υιοθετώντας ένα προϊόν παρανομίας σαν αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία που επιτάσσει τη διασταύρωση των στοιχείων. Έστησαν τη δίκη, έβγαλαν και το πόρισμα , δηλώσεις του κ. Αναγνωστάκη για εγκληματίες νηπιαγωγούς και τίτλους στην οθόνη του τύπου ¨νηπιαγωγείο κολαστήριο¨ και ¨νηπιαγωγός γκεστάπο¨.........Βλέπουμε δημοσιογράφους, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, να εγκωμιάζουν μια ηθικά και ποινικά κολάσιμη πράξη και να καλούν στην ουσία και τους άλλους γονείς να πράξουν ανάλογα βάζοντας στις τσάντες των παιδιών τους κασετόφωνα και κάμερες τινάζοντας τα θεμέλια της εκπαίδευσης στον αέρα. Θα τους προτείναμε να εισηγηθούν μετά τους δρόμους να μπουν κάμερες – χαφιέδες και στα σχολεία.
Θεωρούμε ότι υπάρχει τεράστιο ηθικό ζήτημα για το εν λόγω κανάλι αλλά και ποινικές ευθύνες και καλούμε να επέμβει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.........Λαγομιτζής

Ο « Ιός της Ελευθεροτυπίας»: Νεοταξική ανάπλαση

Στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί, με ισχυρές προσβάσεις στα ΜΜΕ, ένα πλατύ «αριστερό» νεοταξικό μόρφωμα: Μια στρατιά πρώην αριστερών, «ανανεωτών», «εκσυγχρονιστών» σοσιαλδημοκρατών και κάποιων «αριστεριστών» μαζί με τους ακραίους νεοφιλελεύθερους και ταυτοχρόνως, «γραικύλοι εξ επαγγέλματος και αθύρματα εξ επιλογής», σχηματίζουν ένα ευρύ φάσμα που εξωραΐζει τη βαρβαρότητα του πλανητικού ιμπεριαλισμού και παρέχει εμμέσως, ακόμα και ευθέως, «προοδευτικές» ιδεολογικές υπηρεσίες στη Νέα Τάξη. Βεβαίως δημιουργούν, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, απορίες οι παρά φύσιν ιδεολογικές επιμειξίες: Κορυφαίοι νεοφιλελεύθεροι μαζί με «μαχητές της Αριστεράς» και της «ακροαριστεράς». Αυτό που κυρίως εντυπωσιάζει είναι ότι αν και πολιτικά ετερόκλητοι εκπροσωπούν απροσχημάτιστα την ίδια μαχητική υπεράσπιση της Νέας Τάξης.Πρακτικά όλο αυτό το «αριστερό-νεοφιλελεύθερο» μόρφωμα εκφράστηκε «αφηνιασμένα» και φανατικά στην ιμπεριαλιστική θηριωδία κατά της Σερβίας. Εξωράισε και στήριξε το ΝΑΤΟϊκό εφιάλτη του πολέμου. Καθαγίασε το τερατώδες ιμπεριαλιστικό έγκλημα και τη βροντώδη υποκρισία του πλανητικού ιμπεριαλισμού. Αν εξετάσει κανείς τα «επιχειρήματα» αυτού του «προοδευτικού μορφώματος» θα διαπιστώσει όχι μόνο ότι αυτά μεροληπτούσαν υπέρ του ΝΑΤΟ, αλλά αντλούνταν ευθέως από το οπλοστάσιο του Κλίντον και του Μπλερ και αναπαρήγαγαν τη φαιά προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού.......................................

Εποικισμός και «αριστερή» υποκρισία.

Είναι τέτοια η πλύση εγκεφάλου που διενεργείται μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ, που τυχόν διάλογος πάνω στο θέμα του μεταναστευτικού προβλήματος καταλήγει σχεδόν πάντοτε σε δριμεία σύγκρουση, με τον «αντιρατσιστή» να εκτοξεύει κάθε είδους ύβρεις και αφορισμούς σε οποιονδήποτε έχοντα αντίθετη γνώμη, σε σημείο που ο αρνητής του «πολυπολιτισμικού παραδείσου» να ταυτίζεται στο μυαλό του μέσου θεατή, με ό,τι πιο βδελυρό και μισάνθρωπο έχει εμφανιστεί ποτέ.
Βλέπουμε, λοιπόν, κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί, με επιχειρήματα λογικά και τεκμηριωμένα, να παρουσιάσει τις αρνητικές συνέπειες της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης –ως μέσου στα χέρια της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης για την αποδόμηση και αποσύνθεση των εθνικών κοινωνιών- να φθάνει στο σημείο να στηλιτεύεται και να αφορίζεται ως «ρατσιστής» από τους ινστρούχτορες της «πολυφωνικής δημοκρατίας». Πρόκειται για ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού, το οποίο αναμφίβολα βολεύει τους «αντιρατσιστές», καθώς η συζήτηση για το μεταναστευτικό μετατοπίζεται εντέχνως από την σφαίρα του πραγματικού, στην αναζήτηση της ιδεολογικής προέλευσης του «αντιφρονούντος», ο οποίος σπεύδει σε δηλώσεις μετανοίας του τύπου: «δεν είμαι ρατσιστής, δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ακροδεξιός».
............................................................................................................................

Σαρκοζί, ο εγγονός ενός Έλληνα.

Ο Σαρκοζί, στην πρώτη του ομιλία στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας αυτοπροσδιορίζεται ως γιος ενός Ούγγρου και εγγονός ενός Έλληνα. Η αφήγηση της οικογενειακής ιστορίας του Γάλλου προέδρου μοιάζει με μυθιστόρημα. Ένα μυθιστόρημα που διατρέχει τέσσερις αιώνες με πρωταγωνιστές τον παππού του, το Θεσσαλονικιό γιατρό Μπενίκο Μαλλάχ, και τον πατέρα του, τον Μαγιάρο διαφημιστή Παλ Σαρκοζί (Pal Sarkozy de Nagy Bocsa).
Οι Μαλλάχ, οι πρόγονοί του, από την πλευρά της μητέρας του, ζούσαν από τον 16ο αιώνα στη Θεσσαλονίκη και υπήρξαν εξέχοντα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της μεγάλης αυτής σεφαραδίτικης μητρόπολης των Βαλκανίων. Ήταν ραβίνοι, κοσμηματοπώλες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Η οικογένεια Μαλλάχ ανέδειξε έναν γερουσιαστή, με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου, και έναν βουλευτή, με το κόμμα του Δημητρίου Γούναρη. Οι Σαρκοζί ήταν Μαγιάροι ευγενείς και πολεμιστές που αντιστάθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η ένωση αυτών των δύο κόσμων με φόντο το μεταπολεμικό Παρίσι του 1950 έδωσε πολλές δεκαετίες αργότερα έναν πρόεδρο στη Γαλλία. Αυτή η μακραίωνη και γοητευτική ιστορία περιγράφεται στις σελίδες του βιβλίου Εγώ, ο εγγονός ενός Έλληνα.

Στην πυρά ο Ζαχόπουλος από τον Μιχαλολιάκο.

Ο Μιχαλολιάκος, με αφορμή την υπόθε­ση Ζαχόπουλου, κατηγορεί αυτούς που, στο πλαί­σιο της κομματικής δι­εύρυνσης, των ανοι­κτών θυρών και του μεσαίου χώρου, εισήλ­θαν μετά βαΐων και κλάδων, στη Νέα Δημοκρατία, κατέλαβαν ακόμη και κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις, από όπου ικανοποιούν ιδιοτελείς σκοπούς.

Ο Μιχαλολιάκος υποστήριξε μιλώντας στον«9,84»:

«Είμαστε μία παρά­ταξη που σε θέματα διαφάνειας δε σηκώ­νουμε μύγα στο σπαθί μας. Αυτό είναι απόλυ­το. Με τους ανθρώ­πους που ντύνονται τη "γαλάζια" στολή του Νεοδημοκράτη για να λεηλατήσουν τον ελλη­νικό λαό, θα είμαστε ακόμη πιο αυστηροί. Γιατί προσβάλλουν και τον δημόσιο βίο, προ­σβάλλουν και αυτή την τιμημένη παράταξη.

Τα μεμονωμένα δεν συγκαλύπτονται. Αντι­μετωπίζονται με τη μέγιστη δυνατή αυστηρό­τητα, με τα μάτια στραμμένα στον πολί­τη και μάλιστα στον πολίτη τον αδύναμο.

Η Δικαιοσύνη έχει την ενθάρρυνση από τον πρωθυπουργό όχι μόνο να κάνει ελεύθε­ρα τη δουλειά της, αλ­λά να την κάνει σκληρά και αυστηρά».

Καταρρέουν οι καναλαρχικές σκευωρίες για τους αποχαρακτηρισμούς Ζαχόπουλου

Έχουν ήδη καταρρεύσει πάρα πολλά από τα ψέματα που λέγονται στα κανάλια της διαπλοκής, γύρω από το θέμα Ζαχόπουλου και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο(ΚΑΣ). Οι νταβατζήδες όμως δεν κάνουν ποτέ λάθος, άρα και το άρθρο αυτό ανήκει στη σφαίρα της Χαλιμάς.
Ο Ζαχόπουλος ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και άρα πρόεδρος του ΚΑΣ, όπως ακόμα βλέπετε στο site του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το ΚΑΣ όμως δεν είναι μια παιδική χαρά που την κάνει κουμάντο ένας προεδράκος, έστω και με διπλή ψήφο. Είναι μια σύνθεση από 34 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη , με πλήρη επιστημονική καταξίωση και επάρκεια και με δεδομένες τις διαφορετικές επιστημονικές μεθόδους που προσεγγίζουν τους χαρακτηρισμούς και αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων. Πράγμα που σημαίνει ότι οι επιστημονικές διαφορές μεταξύ τους είναι τεράστιες και άρα ο «έλεγχός» τους, όπως αφήνουν τα καλοπληρωμένα «πλην τίμια», τσαχπινιάρικα γιουσουφάκια των καναλιών να εννοηθεί, είναι αδύνατος. Έτσι όπως τα λένε τα κανάλια, ο Ζαχόπουλος μόνος του χαρακτήριζε, αποχαρακτήριζε, έχοντας γραμμένους τους επιστήμονες του ΚΑΣ ή είχε μετατρέψει σε άβουλα πιόνια, ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό γνωμοδοτικό συμβούλιο, που σχεδόν πάντοτε (απειροελάχιστες εξαιρέσεις), ο εκάστοτε ΥπΠο υπογράφει, τις γνωμοδοτήσεις του.
Έπειτα, αν πιάσουμε όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί σχετικά με τις δραστηριότητες Ζαχόπουλου, οδηγούμαστε στον οχετό της διαπλοκής και της καναλαρχίας. Ορίστε ορισμένες αποκαλύψεις που αναφέρθηκαν ως αποκλειστικότητες σε όλα τα κανάλια:
Η ανέγερση του οκταώροφου κτηρίου του γερμανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη(επί Λεωφόρου Νίκης)…..εδώ έδωσε τα ρέστα του, ο Ευαγγελάτος, υπονόησε κλοπή δημοσίου χρήματος, εκβιασμούς, υπεξαιρέσεις, υπερεξουσίες, υπερυπουργίες και εν γένει έδωσε την εντύπωση ότι ο Ζαχόπουλος διέβρωσε τα πάντα για να υπογραφεί η απόφαση για την ανέγερση του συγκεκριμένου κτηρίου:στην πραγματικότητα Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ 1999, ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Το ενοίκιο της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο πρώην Παλλάς είναι έργο Ζαχόπουλου και ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσό του 1 εκ. € μηνιαίως, εξυπηρετώντας γαλάζιους φίλους (εδώ βρισκόμαστε στην αποκορύφωση του δράματος που συνοδεύεται με τους ανάλογους ειρωνικούς και απαξιωτικούς μορφασμούς):στην πραγματικότητα ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 144.000€.
Η υποβάθμιση των αρχαίων της Πλατείας Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη, για την οποία κλαίει και παραμιλεί η κακομοίρα η Τρέμη του Τόμπολα. Έτσι μας κατάντησαν. Ιππότισα της «αρχαίας στρογγυλής Τραπέζης» μας, η Τρέμη. Φτου κακά. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΒΓΑΔΩΝ.
Αν ασχοληθούμε με όλα τα τεράστια ψέματα της παραπληροφόρησης, θα χρειαστούμε σελίδες και σε αυτό το θέμα. Αυτό που θα ήθελα να σας επισημάνω είναι η περίεργη αναμετάδοση των ίδιων «αποκαλύψεων» αλλά με διαφορετική δραματοποίηση και διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ύπαρξη «Κέντρου Ειδήσεων» στα γραφεία των διαπλεκομένων-νταβατζίδικων συμφερόντων που κατευθύνει τη «ροή των γεγονότων». Με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και η νομική υποστήριξη του θιγομένου, Ζαχόπουλος εδώ, να καθίσταται αδύνατη. Σε όλα τα κανάλια θα κάμεις μήνυση; Δε γίνεται! Πές μου γίνεται;
Φυσικά, ούτε λόγος για αποκατάσταση της αλήθειας.

Έρχονται οι "κυβερνογύφτοι"

Τα αμέσως επόμενα χρόνια οι εργαζόμενοι υψηλού μορφωτικού επιπέδου θα επιλέγουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μέσω Διαδικτύου, στις χώρες της Ανατολής και όχι της Δύσης, όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα.
Αυτή η αντίστροφη μετανάστευση της γνώσης θα δημιουργήσει τη νέα παγκόσμια τάξη των «cyber-gypsies», που δεν θα περιλαμβάνει μόνο Ασιάτες που μένουν στις δυτικές χώρες αλλά και Ευρωπαίους και Αμερικανούς, που θα αναζητήσουν την τύχη τους σε μέρη όπως η Κίνα. Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστη για επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα δυτικών χωρών λόγω απώλειας ταλαντούχων στελεχών για τα οποία σήμερα επαίρονται.....................

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Ο Πολυζωγόπουλος, διόρισε τη μισή του οικογένεια στη ΓΣΕΕ!

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ για το ΠΑΣΟΚ, να είναι βασικό στέλεχος του επιτελείου Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Ο γνωστός γλύφτης του Σημίτη το 1996, που σε μια νύχτα έγινε ο μεγαλύτερος υβριστής του και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος γλύφτης του Γιώργου Παπανδρέου. Το εν ελόγω μεγαλοστέλεχος-"μπουμπούκι" της Χαριλάου Τρικούπη διαθέτει όπως διαβάζω και στο http://apasxolisi.wordpress.com/ και άλλα... ταλέντα. Αφού παρότι πρόεδρος της ΓΣΕΕ και δη υπερασπιστής των συμφερόντων των ανέργων, διόρισε τη... μισή οικογένειά του, στη ΓΣΕΕ κατά τη διάρκεια της θητείας του! Δείτε τι αποκαλύπτει το blog για τον Πολυζωγόπουλο:
"«ΙΔΟΥ πόσες συνολικά προσλήψεις μελών της οικογένειας του ίδιου της συζύγου του και φιλικών του προσώπων , (τουλάχιστον αυτές που ξέρω εγώ γιατί η ΓΣΕΕ απασχολεί συνολικά πάνω από 200 άτομα !!) έχει κάνει ο κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος στη ΓΣΕΕ
1.Την αδερφή της Γυναίκας του από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας την μετέφερε στην ΓΣΕΕ και την έβαλε στο ταμείο της οργάνωσης!

2.Μετά η αδερφή της Γυναίκας του έφερε την Ξαδέρφη της …και μια ακόμα συγγενή της γυναίκας του σε παράρτημα της ΓΣΕΕ ( ΙNE ΓΣΕΕ)

3. Δυο ανίψια του στο ΚΕΠΕΑ !

4. Την Τότε αρραβωνιαστικιά ( μιλάω για την εποχή που εργαζόμουν ακόμα) του γιου του !

5. Το 2002 την κόρη αδελφικού του φίλου, όπως την παρουσίασε, και επιχείρησε να την παρεμβάλει στο Γραφείο Τύπου της ΓΣΕΕ ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων … και της ανέθεσε την Ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ την οποία εγώ είχα πρωτοστατήσει να δημιουργηθεί από το 1998 με αποτέλεσμα να είναι από τους πρώτους κοινωνικούς φορείς που είχε παρουσία στο διαδίκτυο . Και ενώ η ιστοσελίδα ήταν κατασκευασμένη από την πλέον έμπειρη τότε εταιρία την ΟΤΕΝΕΤ ανατέθηκε σε κάποιο ιδιώτη δεν ξέρω με ποιες διαδικασίες και με την συνεργασία της φιλικής αυτής πρόσληψης …και βέβαια παρουσιάζει αυτά τα αισθητικά και λειτουργικά χάλια…( κατά την άποψη μου )

6. Το 2004 εμφανίζεται από το πουθενά μια δεύτερη πρόσληψη επίσης κάποιας συνεργάτιδας του από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ και παρουσιάζεται ως δήθεν δημοσιογράφος …μου αφαιρείται το γραφείο που είχα δίπλα στον Γραμματέα τύπου για να εγκατασταθεί η εν λόγω συνεργάτιδα …»

Αυτός δηλαδή ο τύπος, ο Πολυζωγόπουλος, "χτίζει" το Νέο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη;................ΤοΆρθρο

Φοροφυγάς ο Θέμος Αναστασιάδης.

Για φοροδιαφυγή καταγγέλει το thefirstpost το Θέμο Αναστασιάδη, στις 6/12/2007:
" Του Αγίου Νικολάου σήμερα, του Οσίου Σάββα του ηγιασμένου χθές . Βοήθειά μας.
Δεν γνωρίζω τη σκοπιμότητα της αποστολής του e-mail –υπογράφεται από παλαίμαχο δημοσιογράφο της σχολής της αείμνηστης Ελένης Βλάχου- με το οποίο με παρακαλεί να υπενθυμίσω στον… αυτοδημιούργητο εκδότη με το καλλιτεχνικό-δημοσιογραφικό ψευδώνυμο Όφις ότι ο Σάββας Σπέντζας ζεί!!!
Αφεαυτής η data bank μου δεν δύναται να παράσχει πληροφορίες τέτοιας σύνθετης αναζήτησης και κυρίως δεν επαρκεί για αναδρομές στη δεκαετία του ’80. Παρόλα αυτά ας είναι καλά τα δεύτερα και τα τρίτα e-mails σύμφωνα με τα οποία ο Σάββας Σπέντζας –καθηγητής κάποτε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ειδήμων περί τα φορολογικά και μόνιμος συνεργάτης της «Κ»- στην εποχή του ήταν η… Σάσα Μπάστα του νεαρού τότε ρεπόρτερ Θ.Α. Μέχρι και συνέντευξη σε κυριακάτικο φύλλο του είχε κάνει με τον βαρύγδουπο –όπως με πληροφορούν- τίτλο: «Οι φοροφυγάδες στο απόσπασμα».
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι..."

Λέτε τελικά η υπόθεση των "ορφανών" 5.000.000 ευρώ να μην έχει κλείσει οριστικά, όπως διατείνονται κάποιοι που δηλώνουν ότι "ξέρουν" και να έχουμε νέες ,και αρκετά... δραματικές εξελίξεις με γνωστό "πρωταγωνιστή-ες";

ΥΓ:Επειδή και η δική μας databank "υστερεί" περί του ονόματος Σάβας Σπέντζας, εάν γνωρίζει κανείς κάτι... ευπρόσδεκτος...... ΤοΆρθρο

Τούρκικα παιχνίδια εντυπώσεων με τα Ίμια.

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ελληνικά καΐκια παραβίασαν 25 φορές τα τουρκικά χωρικά ύδατα στα Ίμια.

Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζει ότι:


"Τις τελευταίες ημέρες, σε περίοδο κορύφωσης των αλιευτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο, η τουρκική πλευρά επιχειρεί να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις προσφεύγοντας σε τελείως ανυπόστατες αιτιάσεις.


Η πραγματικότητα είναι ότι τουρκικές ενέργειες στην περιοχή των Ιμίων έχουν προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες μας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Τέτοιες ενέργειες καθώς και κάθε απόπειρα κατασκευής ψευδών εντυπώσεων δεν μπορούν να μεταβάλλουν τα αναλλοίωτα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, που βασίζονται στις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο".

Το Πασόκ επιστήμων ανακάλυψε τα «αίτια της αυτοκτονίας», αλλά δε μας τα λέει.

Το Πασόκ γνωρίζει τα κοινωνικά αίτια της αυτοκτονίας αλλά στερεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα τα φώτα της σοφίας του.

Το Πασόκ δεν πιστεύει με τίποτα ότι μπορεί ένας άνθρωπος να καταφύγει στην αυτοκτονία προκειμένου να μη βιώσει τη διαπόμπευσή του και το διασυρμό του από τα διάφορα γιουσουφάκια της παρλαπιποφόρησης.



Κακομοίρη Emile Durkheim τι έπαθες. Που να ξερες ότι έναν αιώνα μετά τη μελέτη σου για τα αίτια της αυτοκτονίας(Le Suicide)., ένα «μεγάλο δημοκρατικό κόμμα» και τα ελληνικά ΜΜΕ θα σε ξευτέλιζαν γιατί δυστυχώς οι θεωρίες σου δεν τους συμφέρουν. Ή μάλλον πρέπει να τις ράψουν στα δικά τους καραγκιοζιλίκια.



Η διεθνής επιστημονική κοινότητα πρέπει να απαιτήσει από το Πασόκ και τα greek media να παραδώσουν στους λαούς της Γης την κρυφή κοινωνιολογική σοφία που κατέχουν και να πάψουν να γεύονται, κατ’ αποκλειστικότητα, τους δι' επιφοιτήσεως, καρπούς αυτής της σοφίας.

Υπερυπουργός ο Ζαχόπουλος;

Οι ρόμπες της παραπληροφόρησης επιδίδονται σε έναν αγώνα απεριόριστης διαστρέβλωσης για να μας πείσουν ότι ο Ζαχόπουλος ήταν υπερυπουργός και μάλλον υπερπρωθυπουργός της Ελλάδας. Όλες οι κρυφές εξουσίες της χώρας περνούσαν από το ραδιούργο Αδάμ γκόμενο της Εύης.
Είχε τεράστια ισχύ, απόλυτη παντοδυναμία και παντός είδους υπερεξουσίες. Ήταν καραδεσπότης του ελληνικού πολιτισμού και εκπροσωπούσε όλο το αρχαίο κακό, διαχειριζόμενος εν λευκώ τα δις της Ευρώπης.
Αλλά….υπάρχει ένα τεράστιο αλλά:
1ον Δε μπορούσε να διορίσει τη γκόμενα στο δημόσιο, ενώ είχε διορίσει δεκάδες χιλιάδες γαλάζια παιδιά και
2ον Δεν είχε 200 χιλιάρικα να της δώσει, να βγάλει το σκασμό, ενώ είχε ξεφύγει τελείως στις μίζες και στο φαγοπότι του δημόσιου χρήματος!!!!!!

το 2ξίδιο κάνει πρόστυχες λαϊκές σκέψεις…δυστυχώς!

Τι είδε ο Καραμανλής!

Το ροζ dvd παρέδωσε στη δικαιοσύνη ο Γιάννης Αδριανός, διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, στις 21/12 (μια μέρα μετά την απόπειρα Ζαχόπουλου), που με τη σειρά του, την είχε παραλάβει από γνωστό δημοσιογράφο(ίσως, 5 μέρες πριν την απόπειρα). Οι παπαρδέλες περί του ποιος, πότε έδωσε το dvd είναι άνευ ουσίας, αφού αν αυτός ο δημοσιογράφος κληθεί από τον ανακριτή θα επικαλεστεί το δημοσιογραφικό απόρρητο και πάπαλα το ποιος και ποια, οπότε ο ίδιος ο Αδριανός πρέπει να επικαλεστεί το δημοσιογραφικό απόρρητο στην επικείμενη κατάθεσή του στον ανακριτή. Να τελειώνουμε.

Εδώ η σουρτούκω η Τρέμη και ο άρτσι μπούρτσι Θέμος επικαλέστηκαν τη λοβιτούρα του απόρρητου και δεν τους έτσουξε και αυτός που παρέδωσε το dvd….θα τα ξεράσει; Μπαρούφες.

Γεγονός είναι ότι το τεκμήριο του εκβιασμού είναι υπαρκτό πλέον και όχι νομική ζαβολιά του κάθε ματζουράνη. Αλλά το πουλημένο ελαφρολαϊκό παρλαπίπικο της δημοσιογραφίας προσπαθεί να βγάλει με το ζόρι αθώα την Ευούλα και τους ματσό δικηγόρους της. Δεν τους συμφέρει η πραγματικότητα του εκβιασμού, αλλά τα κλαπατσίμπαλα των αποχαρακτηρισμών, χωρίς να παραθέτουν κανένα απολύτως στοιχείο. Προσπαθούν να αθωώσουν το πράσινο χαβιάρι που ακουμπά η δικαιοσύνη και "μάλλον" συνδέεται με τους αποχαρακτηρισμούς ή άλλης μορφής εκβιασμούς. Αν και πάλι είναι πολύ δύσκολο να κατηγορήσεις ένα πολυμελές Αρχαιολογικό Κεντρικό Συμβούλιο για την επιστημονική του επάρκεια στο θέμα των αποχαρακτηρισμών που υπέγραφε. Γιατί είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν το έκανε ποτέ και κανένας Ζαχόπουλος, μόνος του.

Στο dvd, είναι καταγραμμένες με κινητό, «προσωπικές στιγμές» μεταξύ του king size γκόμενου Ζαχόπουλου και της κοκόνας, κλαψουρλούς Εύης. Η κυράτσα δε διακρίνεται καθαρά, αλλά στο εγκληματολογικό καταλήγουν ότι είναι αυτή. Οι προσωπικές στιγμές είναι μάλλον διανθισμένες και με διάλογο αποκλειστικά σεξουαλικού περιεχομένου.

Στην πιο σοκαριστική σκηνή, ο Ζαχόπουλος είναι δεμένος σα σκυλί από το λαιμό με S&M λαιμοδέτη και αντιστέκεται δήθεν στις ορέξεις της «Ευούλας της αθώας». Η φασαριόζικη περιφορά στο μαχαλά, εμπλουτίζεται με διάφορες ατάκες για μέλη της κυβέρνησης αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Καραμανλής, βλέποντας αυτό το σούργελο, τα πήρε στο κρανίο. Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι όποιος από τους δημόσιους λειτουργούς, υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια των αρμοδιοτήτων του, θα καεί από την καραμανλική οργή και θα πάει για βρούβες. Χωρίς κανένα δισταγμό.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Η Ηπειρώτισσα Κατερίνα Χαρβάτη στο "TOP 10" επιστημόνων για το 2007, σύμφωνα με το "ΤΙΜΕ".

Στο TOP 10 επιστημονικών ανακαλύψεων του 2007 κατέταξε το TIME Magazine μία διεθνή ομάδα γεωλόγων, αρχαιολόγων, βιολόγων και ανθρωπολόγων, στην οποία βασικό στέλεχος είναι η Ηπειρώτισσα Κατερίνα Χαρβάτη. Η έρευνα της επιστημονικής ομάδας, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Science», αποδεικνύει με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο σημερινός άνθρωπος έλκει τις ρίζες του από την Αφρική.

Η Κατερίνα Χαρβάτη είναι μόνιμη ερευνήτρια στο διεθνούς φήμης γερμανικό Ινστιτούτο Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο City University of New York.

Η 37χρονη Ελληνίδα είναι προσωπική επιλογή του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, καθηγητή Φρεντ Γκράιν από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος ζήτησε από την Χαρβάτη να αναλάβει τη μορφολογική ανάλυση του περίφημου κρανίου Hofmeyr. Η ίδια έχει στο ενεργητικό της πολλές έρευνες και δημοσιεύσεις στο αντικείμενο της Εξελικτικής Ανθρωπολογίας. Η Κατερίνα Χαρβάτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 από γονείς με καταγωγή την Ήπειρο. Το 1988 βρίσκεται στην Νομική Αθηνών, γρήγορα όμως διαπίστωσε ότι δεν τη δένει τίποτα με τα νομικά και τελικά μετακομίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και παίρνει το πρώτο της πτυχίο στην Βιολογική Ανθρωπολογία από το Columbia University, οπότε και ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα στον υπέροχο στίβο της βιολογίας.....filiati

Και ο Θέμος, δημοσιογραφικό απόρρητο, το λέμε τώρα!

Και ο Θέμος Αναστασιάδης, ως αναμένονταν, «καλύφθηκε» από το περίφημο δημοσιογραφικό απόρρητο. Τους Όλγα και Θέμο, δε βολεύει η αποκάλυψη της αλήθειας και συμμετέχουν στο ψέμα. Έτσι απλώς έδωσε τα άρθρα της εφημερίδας του στον ανακριτή. Τουτέστιν δε λέω κουβέντα παραπάνω, να μου πατάς τον κάλο.
Ζήτησε επίσης να εξαιρεθεί από μάρτυρας κατηγορίας ή εν γένει μάρτυρας γιατί, ΛΕΕΙ, οι δημοσιογράφοι είναι καλύτερα να αθωώνουν ανθρώπους παρά να υποδεικνύουν ενόχους……τώρα πλάκα μας κάνεις;


Άραγε αν του έκανε ο ανακριτής πρόταση για να είναι μάρτυρας εναντίον του Ζαχόπουλου, τι θα έκανε;

προς Δήμαρχον Πάρου κ. Βλαχογιάννη

Κ. Βλαχογιάννη
Σας ευχαριστούμε για την απάντησή σας στο δημοσίευμα που αφορά τις πλαστογραφίες εγγράφων επί Ραγκούση.
Πρέπει όμως να σας υπενθυμίσουμε, τον τρόπο που λειτουργούν οι τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε ότι αφορά χρήμα, υπογραφές και εξουσία, κυρίως στην επαρχία. Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι Δήμοι, Νομαρχίες, Αστυνομίες και Δικαστήρια, αλληλο-εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα καταπατώντας δικαιώματα και νόμιμες απαιτήσεις…εκ της «ασφαλούς τοπικής διαπλοκής». Οι επαρχιακές κοινωνίες πλήττονται πολύ περισσότερο από τα "μεγάλα άστυ" της Ελλάδας σε θέματα ευνοιοκρατίας, εξυπηρετήσεων, συγκαλύψεων, κεκτημένων και χατιριών και μάλιστα στα πάνω σημεία του κάθετου άξονα της κοινωνίας . Οι περισσότεροι ανταγωνίζονται για μεγαλύτερη εύνοια και περισσότερες διευκολύνσεις με ένα κουτοπόνηρο τρόπο. Ανταγωνίζονται να τη φέρουν όπως μπορούν ακόμα και στο γείτονα που κινείται εκτός κομματικής μαγκιάς. Δυστυχώς και η Πάρος «χτυπήθηκε αλύπητα» από τους φίλους και τα μέλη της «κομματικής γραμμής» και ξέρετε τι σημαίνει αυτό.
Φυσικά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου είναι ξεχωριστό Ν. Π. Δ.Δ. με αυτόνομη οικονομική διαχείριση και διοικείται από ανεξάρτητο Δ.Σ. μέλος του οποίου ποτέ δεν υπήρξε ούτε ο νυν και ούτε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Ραγκούσης. Από τη στιγμή όμως που στο Δ.Σ. απασχολούνται και υπάλληλοι του Δήμου γίνεται αντιληπτό ότι οι επιρροές υπάρχουν και δυστυχώς οι αλληλεξαρτήσεις που αναφέρω παραπάνω υφίστανται.
Η παραδοχή σας για τον υπάλληλο που αποδέχεται τις πλαστογραφίες, είναι απόδειξη για την ύπαρξη του σκανδάλου. Φυσικά και πρέπει να εξηγήσει στην Εισαγγελέα Σύρου τους λόγους των πράξεών του, αν και από ότι γνωρίζω οι λόγοι που επικαλείται είναι μάλλον παιδαριώδεις. Σιγά το φόρτο εργασίας που έχει ο συγκεκριμένος υπάλληλος. «Πιέζεται» να αναλάβει όλες τις ευθύνες μιας παγιωμένης αλλά και «εκμεταλλεύσιμης» τακτικής, που παρατηρείται σε πολλές υπηρεσίες στη χώρα μας, που μάλλον αποκαλείται διαφθορά. Παράλληλα αν αποδειχθεί κακοδιαχείριση όλα θα πέσουν στον υπάλληλο «της ομολογίας» και οι υπόλοιποι θα βγούν λάδι. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ψάξει το περιεχόμενο των υπογεγραμμένων εγγράφων και να αποφασίσει. Μπορεί η υπόθεση να έχει και βάθος και πλάτος…….μπορεί.


2ξίδιον

Απάντηση του Δημάρχου Πάρου στις καταγγελίες για πλαστογραφίες στο ΔΛΤ επί δημαρχίας Ραγκούση

Πάρος 26 Δεκεμβρίου 2007
Δημαρχείο Πάρου
Τ.Κ. 84400 Παροικία
τηλ.: 22840 28506
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σχετικά με τα αναφερόμενα στο site σας για την καταγγελία υπαλλήλου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου θα ήθελα για την αποκατάσταση της αλήθειας να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω:
1. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου είναι ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με αυτόνομη οικονομική διαχείριση και διοικείται από ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο μέλος του οποίου ποτέ δεν υπήρξε ούτε ο νυν και ούτε ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Ραγκούσης (σημερινός Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ).
2. Από την πρώτη στιγμή που έλαβα γνώση της καταγγελίας της υπαλλήλου σε συνεννόηση με τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Ραγκούση ειδοποίησα την αρμόδια εισαγγελέα στην οποία εγώ κατέθεσα σχετική αναφορά και διαβίβασα την εν λόγω καταγγελία. Οι ενέργειες αυτές έγιναν και με την σύμφωνη γνώμη του Πρόεδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου κ. Σκανδάλη καθώς και του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Πάρου.
3. Προχθές 24/12/2007 έφτασε στα χέρια μου και στα χέρια του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου επιστολή υπαλλήλου ο οποίος δηλώνει τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποίησε την υπογραφή Πρόεδρων, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και της συναδέλφου του. Αφού μας ζητά συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε μας διαβεβαιώνει ότι θα παράσχει στην αρμόδια Εισαγγελέα όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις. Την επιστολή αυτή θα αποστείλω αύριο στην αρμόδια Εισαγγελέα.
4. Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάρου από το 2003 είμαστε υπερήφανοι για την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας. Ο Δήμος μας έχει υπαχθεί στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, άρα όλες οι δαπάνες που πραγματοποιούνται είναι απολύτως νόμιμες. Επίσης ο Δήμος μας σύμφωνα με όλους τους δημοσιευμένους ισολογισμούς από το 2003 είναι ένας από τους ελάχιστους πλεονασματικούς Δήμους της χώρας και έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικότατο έργο χωρίς να καταφύγει στον παραμικρό δανεισμό.
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι τα αναφερόμενα στο blog σας απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα, γι’αυτό τώρα που γνωρίζετε την αλήθεια επιβάλλεται να ανακατασκευάσετε τα γραφόμμενά σας.
Ο Δήμαρχος Πάρου
Χρήστος Βλαχογιάννης

Η Όλγα Τρέμη δεν είπε τίποτα, επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο!

Η Όλγα Τρέμη, του νταβατζή Μπόμπολα, περιέγραψε ως μια έκθεση ιδεών τη συνάντησή της με την Ευούλα. Η 34χρονη την είχε επισκεφθεί με ένα δικηγόρο στο Mega, προκειμένου να της «δώσει» στοιχεία που αφορούσαν τον τέως γγ του υπουργείου Πολιτισμού. Και επεράσανε όμορφα, ήπιαν καφεδάκι, φιλήθηκαν στο μαγουλάκι και μετά άντε ξουτ από δω, παλιόπαιδα! Δείτε το βίντεο

Η Όλγα περιέγραψε στον ανακριτή το πνεύμα της συνάντησης, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες επικαλούμενη το δημοσιογραφικό απόρρητο. βλέπετε οι μέρες είναι γεμάτες πνεύματα, οπότε άλλο ένα "πνεύμα συνάντησης", δε βλάπτει.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, από τη συνάντηση που είχε με την κατηγορούμενη: «δεν αποκόμισα κανένα στοιχείο που να συνδέεται με το ποινικό μέρος της υπόθεσης»....άλλα μας λέει στο Mega χαρέμι, του Μπόμπολα η Τρέμη!

Όλγα Τρέμη - Βικιπαίδεια , ΧΑΖΟΒΙΟΛΕΣ με ΟΡΑΜΑ: Το φαινόμενο Όλγα Τρέμη ! , Η Στάη με τον πρώην της Τρέμη! Ουάου. Cull , Ο γάμος της Ολγας Τρέμη - Cosmo.gr

Στο κελί 23, μέσα στον Κορυδαλλό, μετρά ψέματα η Εύη

μπας και βρει, λίγο μυαλό.
Στα χέρια του ανακριτή η περίφημη ροζ κασέτα, που τελικά είναι DVD. Η ίδια η Ευούλα είχε αρνηθεί την ύπαρξή της…τελικά παίζει με τις μέρες και τα ψέματα. Μάλιστα εμφανίστηκαν θεωρίες του τύπου:εφόσον δεν υπάρχει υλικό εκβιασμού, τότε δεν υφίσταται εκβιασμός, άρα είναι θύμα η κυρία και ο Ζαχόπουλος προσπάθησε απλώς να κατασκευάσει άλλοθι!
Η κυρία εκβίαζε υποκινούμενη από τη σπείρα των δικηγόρων. Γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι καταδικασμένη. Έτσι και ξυπνήσει ο Ζαχόπουλος, τότε είναι που κάηκε τελείως γιατί αυτός, τώρα πια, δεν έχει κανένα λόγο να πει οποιοδήποτε ψέμα….θα πει όλη την αλήθεια και η κυρία θα μείνει ξεκρέμαστη, στο κελί 23, να μετρά γραμμές από ψέματα στους τοίχους της εγκληματικής της ηλιθιότητας….
Η Εύη ελέγχει τα ρεύματα της επικαιρότητας και κινείται ανάλογα.
Την κατάλληλη στιγμή θα καταλάβει ότι η σπείρα των δικηγόρων την «έκαψε», αρκεί τότε να μην είναι αργά γι’ αυτήν. Ψέμα το ψέμα, άνθρωπος δεν θα την πιστεύει! Πίσω όμως από τη σπείρα των δικηγόρων βρίσκονται βαρύγδουπα ονόματα της οικονομικής ζωής του τόπου. Εδώ η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει όλους όσους επωφελήθηκαν των «εκβιαστικών» αποχαρακτηρισμών και όσους ευνοήθηκαν από «εκβιαστικές διευκολύνσεις» Ζαχόπουλου.
Αν φτάσει μέχρι εκεί το μαχαίρι θα εκπλαγούμε. Αλλά μάλλον θα καταλήξει πάλι σε ένα μελοδραματικό σήριαλ στα δελτία των οχτώ για να μην φτάσουν οι έρευνες σε οικονομικούς παράγοντες!
Η Εύη λέει αλήθεια ότι δεν είχε «ερωτική σχέση» με τον Ζαχόπουλο.
Πραγματικά ποτέ δεν τον ερωτεύτηκε. Ήταν η γυναίκα παγίδα μιας τεράστιας σπείρας που είχε μέλη δικηγόρους, τεχνικούς, πολιτική και οικονομική στήριξη. Η Ευούλα έχωσε στην κρεβατοκάμαρα τον ξελιγωμένο προϊστάμενό της και από την κλειδαρότρυπα έβλεπε ολόκληρη σπείρα δικηγόρων. Στην πραγματικότητα και οι δύο ήταν θύματα μιας τεράστιας οικονομικής πλεκτάνης

Νεκρή η Μπεναζίρ Μπούτο

Νεκρή η Μπεναζίρ Μπούτο έπειτα από δολοφονική επίθεση που δέχτηκε στο αυτοκίνητό της μετά την ολοκλήρωση μεγάλης προεκλογικής πολιτικής συγκέντρωσης. Ο δράστης την πυροβόλησε τρεις φορές και τα πυρά την πέτυχαν στο λαιμό και το στήθος τη στιγμή που επιβιβαζόταν. Αφού την πυροβόλησε, ο ψυχρός εκτελεστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σπέρνοντας περισσότερο θάνατο.. Η Μπεναζίρ υπέκυψε στις 3:16 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

Η Μπεναζίρ ήταν η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν(η 6η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου) και η είδηση του θανάτου της έκανε αστραπιαία το γύρο του κόσμου. Στο νοσοκομείο του Ραβαλπίντι που μεταφέρθηκε επικράτησαν σκηνές χάους. Η Μπεναζίρ Μπούτο, αυτή την περίοδο έκανε ισχυρή αντιπολίτευση στον Περβέζ Μουσάραφ για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η χώρα και ζητούσε δίκαιες και ελεύθερες βουλευτικές εκλογές. Στην δολοφονία της είναι αναμεμιγμένοι οπαδοί του Μουσάραφ και ενδεχομένως να είχαν υποστήριξη από την Αλ Κάϊντα.

Η Μπούτο υπηρέτησε δύο θητείες στην πρωθυπουργία του Πακιστάν ανάμεσα στα έτη 1988 και 1996. Επέστρεψε στο Πακιστάν στις 18 Οκτωβρίου έπειτα από οκτώ χρόνια αυτοεξορίας. Η τελετή της υποδοχής της στο Καράτσι είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο καμικάζι που παρέσυρε στο θάνατο 140 ανθρώπους. Τότε η Μπεναζίρ Μπούτο είχε γλιτώσει...Τώρα εκφράζονται διεθνώς ανησυχίες για ξέσπασμα βίας μεταξύ των αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων σε μια χώρα που είναι μουσουλμανική και πυρηνική δύναμη…… Νεκρή η Μπεναζίρ Μπούτο , Ο ταραγμένος βίος της Μπεναζίρ Μπούτο , Videos: Μπεναζίρ Μπούτο - Cosmo.gr , ΣΚΑΪ Η Μπούτο στηρίζει τις ΗΠΑ , Περβέζ Μουσάραφ , Benazir Bhutto , Pakistan

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο Λιμενικό Πάρου δείχνει Ραγκούση.

Πλαστογραφημένες υπογραφές βρέθηκαν σε έγραφα του Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου και αφορούν την περίοδο δημαρχίας του Γιάννη Ραγκούση, βουλευτή Επικρατείας του Πασόκ και προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου.
Η Εισαγγελέας Σύρου, έπειτα από έγγραφη αναφορά, παρενέβη και κατάσχεσε όλα τα έγγραφα του Ταμείου από το 2003 μέχρι σήμερα.
Ο Ραγκούσης και η παρέα του στην Πάρο: Χρήστος Βλαχογιάννης(νυν Δήμαρχος) και Κώστας Σκανδάλης(πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου) ρίχνουν τις σκανδαλώδεις πλαστογραφίες στον άτιμο το «φόρτο εργασίας»!
Το κύκλωμα της πλαστογραφίας είναι η κορυφή ενός τοπικού παγόβουνου διαφθοράς. Στο νησί οργιάζουν οι φήμες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, κατασπατάληση πόρων, οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση.
Στα σκάνδαλα εμπλέκονται υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του Δήμου που δηλώνουν……«έντιμοι».
Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Κώστας Σκανδάλης υπεραμύνεται της Δημαρχίας Ραγκούση, δηλώνοντας πως "ό,τι έγινε, έγινε λόγω φόρτου εργασίας".
Δεν μπορούσαν οι άνθρωποι του Δήμου να περιμένουν τους υπεύθυνους να υπογράψουν και υπέγραφαν μόνοι τους.
Και για να μιλήσω σαν Πασόκ:"Η υπόθεση πλαστογραφίας στην Πάρο έχει πολλαπλές πολιτικές παραμέτρους και είναι εξαιρετικής φύσης υπόθεση, που συγκλονίζει την Πάρο."
Άραγε τι πιστεύει για τις πλαστογραφίες του «διορισμένου» βουλευτή Επικρατείας Πασόκ, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ή τα υποστηρικτικά τους ΜΜΕ;
Μήπως αυτός είναι ο λόγος που έχει προσφάτως εξαφανιστεί απ' το προσκήνιο ο πρώην Δήμαρχος Πάρου;

Δημοτική Υπάλληλος κατήγγειλε μεγάλο σκάνδαλο πλαστογραφίας στην Πάρο.

Σκαστό σκάνδαλο της εποχής Ραγκούση στο νησί.

Δείχνουν ευνοούμενους του Ραγκούση οι πλαστογραφίες της Πάρου.

Η υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου και γραμματέας του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου Κυριακή Αλιπράντη διαπίστωσε ότι σε πάρα πολλές απο­φάσεις και πρωτόκολλα παραλαβής που συνοδεύονται από οικο­νομικά εντάλματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή της. Επίσης, διαπίστωσε ότι έχουν περάσει στα εντελλόμενα αποφάσεις του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ., οι οποίες δεν συζητήθηκαν ποτέ στις συνεδριάσεις.

Βουίζει η Πάρος με το σκάνδαλο πλαστογραφίας.

Υπάρχουν ενδείξεις για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση..

Ο Γιώργος Μυλωνάς παραδέχτηκε την ύπαρξη της κασέτας.

Ένας από τους αποδέκτες των επιστολών που άφησε ο Ζαχόπουλος είναι και ο φίλος του και σκηνοθέτης Γιώργος Μυλωνάς.
Σήμερα στην κατάθεσή του παραδέχτηκε την ύπαρξη της σχέσης Ζαχόπουλου-Τζέκου και της περίφημης κασέτας.(.....που είν' η κασέτα;)

Ο Μυλωνάς επιβεβαίωσε τον εκβιασμό που υπέστη ο φίλος του αλλά και την ύπαρξη και άλλων στο "κόλπο".
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον ύποπτο ρόλο "δύο δικηγόρων".
Πληροφορίες υπάρχουν όμως για μία ακόμα γυναίκα και για ένα "τεχνικό ΜΜΕ" ο οποίος και "κανόνισε" τα της παγίδευσης και καταγραφής.

Ο τεχνικός δούλευε για λογαριασμό γνωστότατου δημοσιογράφου.

Προς «εντιμότατον» Γιώργον Χρ. Παπα(χ)ρήστον

Προς «εντιμότατον» Γιώργον Χρ. Παπα(χ)ρήστον (gpapachristos@dolnet.gr)

Όποτε μας κάνετε μαθήματα ηθικής, τσιράκια της διαπλοκής και μας στέλνετε ραβασάκια «κάθαρσης» σας καλούμε να κοιτάξετε στα μάτια τα αφεντικά σας και να ψάξετε τα βρώμικα μυστικά που κρύβουν οι «αυλές» των εντολοδόχων σας. Αν νομίζετε ότι οι «παράγκες», τα φρούρια και τα μέγαρα που έφτιαξαν, τα έκαμαν με τον ιδρώτα τους, είστε γελασμένοι. Σηκώστε τους πανάκριβες μπερντέδες των γραφείων σας, να μπει μέσα λίγο φως. Μαθήματα ηθικής από ανήθικους και ξεπουλημένους, πάει πολύ. Καθαρίστε πρώτα τους βρώμικους στάβλους σας και μετά ας πάμε στα παπα(χ)ρίστικα.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Το Αμέρικα δεν ανέχεται την "ανυπακοή" του Καραμανλή. Έρχεται "βρώμικο 89" no2.

Στο μάτι της Αμερικής, της Τουρκίας, των νταβατζήδων και του αμερικανόδουλου Γιωργάκη βρίσκεται ο Κώστας Καραμανλής. Μία ώρα και είκοσι λεπτά έπινε καφέ με τον Πούτιν και φυσικά δεν έπαιζαν τις κουμπάρες. Επί τάπητος τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και υπεγράφησαν συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας κυρίως στον ενεργειακό τομέα και στους εξοπλισμούς. Business που ισχυροποιoύν τις μακαραίωνες σχέσεις της χώρας μας με την Αρκούδα του Πλανήτη. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός όμως υπερβαίνει τα εσκαμμένα και εμφανίζεται «ανυπάκουος» στις εντολές του διεθνούς τζετ των συμφερόντων παρεμβαίνοντας στον αμείλικτο αμερικανορωσικό ενεργειακό πόλεμο. Κινείται όμως στο πλαίσιο της νεανικής του ανησυχίας όπως αυτή αποτυπώνεται στο διδακτορικό του για την εξωτερική πολιτική του Ελευθέριου Βενιζέλου. Τολμά να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Ακυρώνει την Τουρκία ως αποκλειστικό ενεργειακό διαμετακομιστικό κόμβο αμερικανικών συμφερόντων, επεκτείνοντας την ελληνορωσική συμφωνία μέχρι το 2040 με διπλασιασμό των ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Η κοινή θρησκεία λειτουργούσε πάντα ενισχυτικά στις ελληνορωσικές σχέσεις. Η Ρωσία εξυπηρετεί χίλια χρόνια τώρα την ‘κρυφή ελπίδα’ του Γένους. Ακόμα και όταν η Ρωσία «πρόδωσε’ τις προσδοκίες μας, που βάφτηκαν με σφαγές και αίμα, ακόμα και τότε, πιστεύαμε ότι κατά βάθος η Ρωσία ήταν θύμα διεθνών διπλωματικών πιέσεων και δεν μπορούσε «τη συγκεκριμένη στιγμή» να παραβιάσει τις φόρμες των Μεγάλων Δυνάμεων. Αφεντικό όμως της Φιλικής Εταιρίας ήταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης πρίγκιπας και φίλος του Τσάρου και αξιωματικός στον στρατό του. Ήδη στις συνομιλίες του με τον Καραμανλή, ο Πούτιν ειρωνεύτηκε τους Ευρωπαίους που επιφυλάσσονται και δεν κατανοούν την ελληνορωσική συνεργασία.

Ο Καραμανλής τόλμησε να μπει στο μάτι της μαμάς-Αμερικής και των πανίσχυρων νταβατζήδων. Αλλοίωσε κατεστημένες νοοτροπίες των πανίσχυρων καναλαρχών μια και αυτοί κρύβονταν πίσω και από τους εξοπλισμούς. Τόλμησε. Πήρε το παιχνίδι πάνω του. Επανέφερε την εθνική αντίληψη για τις διεθνείς σχέσεις σε πλουραλιστική τροχιά. Πραγματοποιεί σχέδια ανεκπλήρωτα και του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ρόλος του Προέδρου Παπούλια δεν είναι αμελητέος σε αυτή τη στροφή της εξωτερικής μας πολιτικής, σαφώς αντισημιτικής και αντιγεωργοπαπανδρεϊκής. Ο πολυδιάστατος και πολυκεντρικός χαρακτήρας της εξωτερικής μας πολιτικής έρχεται σε αντίθεση με την ασήμαντη θέση που εξασφάλιζε στην Ελλάδα το παγκόσμιο σχέδιο των Αμερικανικών συμφερόντων. Οι Αμερικανοί «φίλοι» μας είναι σφοδρά ενοχλημένοι γι’ αυτό και επικροτούν τα σχέδια αποσταθεροποίησης του Καραμανλή από τον Άπληστο Κύκλο των Νταβατζήδων. Η συνέχεια θα είναι μακρά. Κάτι σαν την ηλίθια περίπτωση των ομολόγων που έσκασε ακριβώς μετά τη συμφωνία «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης». Τώρα οι συμφωνίες είναι ακόμα μεγαλύτερες και άρα οι Νταβατζήδες θα είναι ακόμα πιο λυσσαλέοι. Έτοιμοι για το «Βρώμικο 89», no2. Γιατί στη φιλοσοφία των «νέων μέσων» δεν έχει σημασία να αποδεικνύεις αυτά που λες, αλλά να τα λες. Σύμφωνα με τη θεωρία της «μεθοδευμένης σκανδαλολογίας»:οι υποψίες σκανδάλων έχουν πιο ηχηρά αποτελέσματα από τα ίδια τα σκάνδαλα.

ενδιαφέρουσα επ' αυτού και η άποψη:

ΟΛΟΙ εναντίον του Καραμανλή

στο Ρεσάλτο.

Ανέκδοτος Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Προκόπης είναι καλός φίλος του "δημοσίου" υπαλλήλου. Την Παρασκευή που μας πέρασε το απέδειξε. Απένειμε τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ στο χώρο της δημόσιας διοίκησης. Δυστυχώς υπάρχουν και ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. Στις ατέλειωτες ώρες καθισιού και συλλογισμού για εξεύρεση νέων τρόπων εκβιασμού, διαφθοράς και πιο φουσκωμένα φακελάκια εθίζονται και σε πολλά άλλα ταλέντα. Κάτι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι. Όλο τάπες τάπες στη φάρμα του Jack Daniel' s δε λέει. Μπάφιασαν.
Η "κριτική επιτροπή" του Παυλόπουλου εξέτασε όλα τα ταλέντα τα οποία και βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση. Πρώτο βραβείο δόθηκε στην "κριτική επιτροπή" του υπουργείου που κατάφερε να βρει ταλαντούχους και εργατικούς υποψήφιους στις ατέλειωτες και ανέμελες αίθουσες της ελληνικής γραφειοκρατίας.
Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.