Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έντονος αναβρασμός επικρατεί όχι μόνο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και στην κυβέρνηση.


Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι ενδεικτικά, καθώς «μάχη» έγινε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τα «κλειστά επαγγέλματα» όχι ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια να αποσυρθεί άρον άρον η τροπολογία για τις δικηγορικές εταιρείες.

Λίγο νωρίτερα και μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Ντόλιος απέσυρε την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους εκδίδοντας μάλιστα και δήλωση «μετάνοιας».

Λίγες μέρες πριν, και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση αναγκάστηκε, υπό το βάρος θύελλας επικρίσεων, κυρίως από τα ΜΜΕ, να εκδώσει μεταμεσονύχτια ανακοίνωση εξαπολύοντας κατηγορίες και εγκαλώντας στην τάξη την τρόικα για τη δήλωση της πώλησης ακίνητης περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στο υπουργείο Ναυτιλίας, οι σχέσεις υπουργού – Γενικού Γραμματέα είναι σε αδιέξοδο, με τον πρώτο να ζητά παραίτηση του δεύτερου, ο οποίος δε φεύγει «εκτός και αν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό».

Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου ξεκινά περιοδείες στη Θράκη και το εξωτερικό, ενώ όσο και να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πράγματα, ο αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι άνευ προηγουμένου.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι εκλογές δε θα είναι σενάριο, αλλά θα φαντάζουν ως η μόνη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.