Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Είναι ο Γεωργιάδης ο νέος αρχηγός του ΛΑΟΣ;

Είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης αυτός που θα επιχειρήσει να διαδεχτεί τον πρόεδρο Καρατζαφέρη και πόσες πιθανότητες έχει να πετύχει; Προς το παρόν είναι περιζήτητος στα πάνελ. Αυτό έχει μια πολιτική ερμηνεία και, είτε την ξέρει ο ίδιος είτε όχι, μέχρι στιγμής τον έχει ωφελήσει.
Η παρουσία του αποπνέει έναν συνδυασμό παντογνώστη, εθνικού θεματοφύλακα και γιάπη. Κινείται αυτάρεσκα, με αυτοπεποίθη
ση και επιθετικότητα, αλλά και απόλυτη άγνοια κινδύνου. Το ύφος που επιχειρεί να παραπέμψει σε κράμα Κώστα Πρέκα της δεκαετίας του 1960 και Τζέιμς Ντιν.
Ο Γεωργιάδης ήταν εξ αρχής παρών στο επικοινωνιακό μέτωπο της «υπόθεσης Ζαχόπουλου», καθώς από παλιά αυτοπροβάλλεται και ως άνθρωπος του σκληρού ελληνικού πολιτισμού. Ειδικότης κτηθείσα κατά τη θητεία του στο τηλεοπτικό κανάλι του Καρατζαφέρη - αυτό γέννησε έναν πολιτικό αρχηγό και ένα κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Τα τελευταία 24ωρα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μπήκε ακόμη περισσότερο μέσα στο κάδρο. Ενας από τους φερομένους να έχουν εμπλοκή τού αφήνει την προσωπική του επιστολική παρακαταθήκη. Υπάρχει μια εξήγηση γι’ αυτό. Και ξετυλίγει ένα κουβάρι που μάλλον κάνει τον αρχηγό - αφέντη Καρατζαφέρη να βγαίνει από τα ρούχα του: δύο βουλευτές του έχουν ιδιαίτερες αναφορές στον πατριάρχη της ακροδεξιάς υποκουλτούρας – και δρουν ερήμην του ιδίου.
Κατά τις εκτιμήσεις από παλιές καραβάνες της πολιτικής, το φαινόμενο Αδωνις Γεωργιάδης μόλις τώρα αρχίζει να διαμορφώνεται. Τέσσερις μήνες βουλευτής και είναι ήδη «ηγέτης». Αυτό αναδύεται είτε αγορεύει στα κανάλια είτε έχει το «Πλευράκι» δίπλα του - σα να το εκπαιδεύει.
Προς το παρόν είναι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο του συρμού που πήρε 19.590 σταυρούς στη Β’ Αθήνας. Και ως εκ τούτου η δημόσια παρουσία αυτού του φιλόδοξου 35άρη παραπέμπει σ’ αυτό που θα έλεγε ο Αμερικανός παραγωγός Σάμιουελ Γκόλντουιν:
«Η τηλεόραση ανέβασε την πολιτική σε νέα, χαμηλά επίπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.