Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Σε κατάσταση ασταθούς ισορροπίας ο Παπανδρέου!

……..Τι κρύβει η παλινδρόμηση στη φρασεολογία που πλήρωσε ακριβά ως τώρα ο Παπανδρέου; Αντιστοιχεί αυτό το ύφος στο μετεκλογικό «έμαθα, είδα, άλλαξα»;
Στον κύκλο των συνεργατών του Γιώργου υπάρχει διαχρονικά η αδυναμία για ορθή πολιτική ανάλυση. Π.χ. δεν αντιλήφθηκαν ότι η δημοσιονομική απογραφή ήταν στρατηγικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης. Προέβαλαν την υπόθεση των υποκλοπών σαν το ελληνικό Γουότεργκεïτ. Εξέλαβαν το άνοιγμα της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία ως σκάνδαλο. Και χρησιμοποίησαν την Εμπορική ως πρόσχημα για να διώξουν τον Γιάννο.
Αυτή την ώρα ο Παπανδρέου βρίσκεται σε κατάσταση ασταθούς ισορροπίας. Με τον άξονα Σημίτη-Βενιζέλου έχει τελειώσει. Ο Χρυσοχοΐδης και η Διαμαντοπούλου τού έχουν βάλει προθεσμία. Η Βάσω, ο Λαλιώτης, ο Τζουμάκας, ο Ευθυμίου, ο Σκανδαλίδης δεν τον εμπιστεύονται. Οι δημοσκοπήσεις είναι πάντα εναντίον του.
……..Και οι νεκραναστημένοι οπαδοί της 11ης Νοεμβρίου επέστρεψαν στα «κοιμητήριά» τους. Η μόνη εσωκομματική συνιστώσα που μένει δίπλα του -ιδιοτελώς- είναι η ομάδα Παπουτσή, που εκπροσωπεί το παλαιό και παρακμιακό ΠΑΣΟΚ, κάποιοι της… Ενωσης Κέντρου κι ο Πετσάλνικος!
Η σκληρή αργκό που επιστρέφει στη ρητορική του αποτελειώνει το προφίλ του. Δείχνει ότι στο περιβάλλον του υπάρχει πια πολιτική ακρισία. Σε εποχή αποδυνάμωσης του δικομματισμού, ο Καραμανλής είναι εξ αντικειμένου στρατηγικός σύμμαχος. Κάθονται στο ίδιο κλαδί και απειλούνται από όσους έχουν εγκατασταθεί στο μαλακό υπογάστριο των δύο κόμματων. Ωστόσο, ανεβάζει αβασάνιστα τους τόνους εναντίον του. Ισως γιατί, όπως λένε στην Αμερική: «Η λανθασμένη επιλογή συνήθως φαίνεται πιο λογική».


…………………………………………………………………………………………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.