Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Ο Ζαχόπουλος ρουφούσε την Ευούλα, το Πασόκ ρουφούσε εκατομμύρια € από τη Μάρθα.

το μεγαλύτερο μιζοσκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας.

Τρελό χρήμα απορρόφησαν πολλά λαμόγια από τη Μάρθα (Martha Overseas) την ωραία offshore εταιρεία, με έδρα τον Πανα­μά, του Πρόδρομου Μαυρίδη (αρχιλαμόγιο της SIEMENS-GREECE).
Οι ελεγκτές της LGT (τράπεζας της βασιλικής οικογένειας του Λιχτενστάιν), παρατήρησαν το Νοέμβριο του 2003, ότι έμπαιναν στο λογαριασμό της Μάρθας, εκατομμύρια € από την offshore «Eagle Invest & Finance SA» με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και ιδιοκτήτη τον Reinhard Seikaczek, υψηλόβαθμο αρχιλαμόγιο της Siemens στη Γερμανία.

Αυτό που τους άφησε άφωνους ήταν ότι τα εκατομμύρια «μηδενίζονταν» σε δευτερόλεπτα. Κάποιοι τα τραβούσαν μόλις έμπαιναν. Τέτοια λύσσα! Μάλιστα είναι καταγεγραμμένο ότι σε 3 εβδομάδες «απορροφήθηκαν» 5 εκ. €. από ελληνικούς λογαριασμούς. Αμέσως οι ελεγκτές το χαρακτήρισαν ως υπόθεση δωροδοκίας. Το μοιραίο λάθος ήταν ότι η η Siemens φάνηκε ότι διακίνησε κεφάλαια με offshore λογαριασμούς χω­ρίς εμφανείς δεσμούς με τα κεντρικά της εταιρείας.

Τελικά το Νοέμβρη του 2004, η LGT κατήγγειλε τις περίεργες δοσοληψίες στις τοπικές Αρχές του Λιχτενενστάιν, οι οποίες είχαν μπλοκάρει 7,6 εκ. €, δευτερόλεπτα πριν τα ρουφήξουν ελληνικοί λογαριασμοί και βέβαιοι ότι το χρήμα προέρχονταν από την Siemens. Ειδοποιήθηκαν οι Γερμανικές Αρχές, οι Ελβετικές και τον Ιανουάριο του 2005, το γραφείο εσωτερικού ελέγχου της Siemens. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας ανέφερε την υπόθεση του Λιχτενστάιν στην Enrrponn εσωτερικού ελέγχου της Siemens, τον Ιανουάριο του 2005, σύμφωνα με σχετικό δικαστικό έγγραφο. Μέχρι εκείνο το σημείο, κορυφαία στελέχη υποψιάζονταν ήδη τις παρά­νομες δραστηριότητες, όπως φαίνεται από καταθέσεις πρώην μεγαλοστελεχών, στο Γερμανό ανακριτή.

Ο Robert Wallner, εισαγγελέας του Λιχτενστάιν, ζήτησε να εξε­τάσει ένα μέλος από τα κεντρικά της Siemens στα τέλη του 2004 αλλά το αίτημά του απερρίφθη. Η Siemens επίσης πρότεινε να εγκαταλειφθεί η έ­ρευνα καθώς η εταιρεία.......δεν υπέστη υλικές ζημιές από τις "ύποπτες" συναλλαγές.

Τον Μάρτη του 2005, οι Ελβετικές Αρχές ξεκίνησαν δική τους έρευνα μετά την κατάθεση έκ­θεσης από την Dresdner Bank της Γερμανίας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αποκαλύπτοντας περισσότερες περιπτώσεις ύποπτων συναλλαγών που περνούσαν μέσα από την Ελβετία και κατέληγαν στη Μάρθα του Μαυρίδη. Τον Αύγουστο του 2005 και η Ελβετία πάγωσε 25,5 εκατ. € που εμφανίζονταν να έχουν τοποθετηθεί στη Μάρθα, από την Siemens.

Το Δεκέμβρη του 2005, n Dresdner ανέφερε στην Siemens δεκάδες συναλλαγών προς τον Μαυρίδη, μεταξύ του 2001 και τον Αύγουστο του 2005, συναλλαγές που ξεπερνούσαν τα 37εκ. €. Τα χρήματα εισέρεαν σε προσωπικούς του λο­γαριασμούς από τράπεζες και μικρές εταιρείες κυρίως της Ελβετίας, Ιταλίας, Λονδίνου, Χονγκ-Κονγκ και Ντουμπάι. Τα χρήματα επίσης έφευ­γαν από λογαριασμούς σε offshore εταιρείες με ονόματα όπως Ursula Marketing Corp. και Prince Pacific LTD. Περίπου την ίδια περίοδο οι γερμανικές Αρχές, μέσα σε ένα κύμα αποκαλύψεων (στην Ελλάδα δεν ακούστηκε απολύτως τίποτα!) και με ανακριτικό υλικό από την Ελβετία και το Λιχτενστάιν ξεκίνησαν και επίσημα τις δικές τους έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.