Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Η πορεία των ερευνών για τα 5,2 εκατ. του Θέμου Αναστασιάδη στην BNP Paribas

Διασυνδέσεις του λογαριασμού του Θέμου Αναστασιάδη, στον οποίο κατατέθηκαν τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ, με πέντε υπεράκτιες εταιρείες προκύπτουν από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Σπύρος Κλαδάς κατέθεσε σήμερα στη Δικαιοσύνη και απέρριψε, με στοιχεία, την κατηγορία για κωλυσιεργία, επικαλούμενος τον φόρτο εργασίας που έχει η Υπηρεσία, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλες έρευνες για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, τα Ζωνιανά και παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις στην Κρήτη. Για τη λαθρεμπορία καυσίμων, μάλιστα, ο έλεγχος φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί και η αποκάλυψη του κυκλώματος αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση.
Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για προσπάθειες συνεννόησης εκ μέρους του επικεφαλής της ΥπΕΕ, προκειμένου να σταματήσει ο έλεγχος, ο Κλαδάς επεσήμανε ότι η πορεία του ελέγχου δεν συναρτάται με την υπόθεση Ζαχόπουλου και ότι είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε ήταν αδύνατο να τεθεί στο αρχείο.
Τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ συνδέονται με πέντε υπεράκτιες εταιρείες. Πρόκειται για τις εταιρείες Sea Chief Company Ltd, Franel Trading Ltd, Blu Dream Shipping Company, Eurosouth Ltd και Turnberry Ltd που από την έρευνα προκύπτει να έχουν σχέση με τον κ. Αναστασιάδη. Στην Sea Chief Company Ltd, ο Αναστασιάδης φέρεται να είναι εξουσιοδοτημένος χρήστης του λογαριασμού της. Εν τω μεταξύ, μαύρη" τρύπα 6,8 εκατομμυρίων ευρώ - και όχι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ- βρίσκουν οι ελεγκτές του πρώην ΣΔΟΕ στο λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη. Και αυτό γιατί στις αρχές Ιουλίου ο δημοσιογράφος μεταβίβασε με έμβασμά του το ποσό του ενός εκατ. ευρώ σε οφ σορ εταιρία συμφερόντων του, με έδρα τις Βερμούδες, ενώ ένα μήνα νωρίτερα με άλλο έμβασμά του είχε μεταβιβάσει 300.000 ευρώ σε άλλη εταιρία συμφερόντων του, με έδρα πιθανώς το Λονδίνο.
Hδη από τις 2 Νοεμβρίου ζητήθηκε από την τράπεζα BNP Paribas το άνοιγμα όλων των λογαριασμών του Αναστασιάδη αλλά και της πρώτης υπεράκτιας εταιρείας, που τηρείται στην ίδια τράπεζα. Επιπλέον, έχει ζητηθεί στις 10 και 11 Ιανουαρίου από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών η κίνηση των λογαριασμών τόσο του δημοσιογράφου όσο και των εν λόγω υπεράκτιων εταιρειών σε όλες τις ελληνικές τράπεζες (κατά πληροφορίες τέσσερις).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός των στοιχείων που έχουν συλλεγεί από τράπεζες, εφορίες, ισολογισμούς της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», έχει γίνει έρευνα και σε συμβάσεις δανείων, αλλά και στη ΔΟΥ πλοίων Πειραιά για το καθεστώς κατοχής πλοίων από τον Αναστασιάδη.
Το μοιραίο λάθος του Θέμου Αναστασιάδη ήταν το γεγονός ότι σε μεταγενέστερο χρόνο ο δημοσιογράφος ανέλαβε μεγάλα ποσά στη γαλλική τράπεζα BNP Paribas και με παράλληλες μεταβιβάσεις σε εταιρίες συμφερόντων του -μέσω φυσικών προσώπων που οι αρχές χαρακτηρίζουν ως "παρένθετα" και μέσω αυτών σε οφ σορ εταιρίες τρίτων προσώπων με έδρα φορολογικούς "παραδείσους"-, πραγματοποιούνταν μεταβιβάσεις ποσών σε φυσικά πρόσωπα.
Μάλιστα, οι ελεγκτές υποστηρίζουν ότι ένα από τα φυσικά πρόσωπα εμφανίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του δημοσιογράφου. Μήπως εννοούν τον ίδιο το Μάκη; Μήπως όταν ο Μακάκης κατάλαβε ότι την "πάτησαν" έστησε παγίδες και τους γνωστούς μηχανισμούς "παρακολούθησης" για να ξεμπλέξει και να τα φορτώσει όλα στον άλλο απατεώνα το Θέμο;
Έτσι και πατήσει το ΥΠΕΕ το κουμπάκι
μήπως και βρεθεί ο Μάκης
στη στενή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.