Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Οι «αντάρτες» των πεζοδρομίων.


Δύο ομάδες ακτιβιστών μάχονται για το δικαίωμα των πεζών να περπατούν χωρίς εμπόδια.

Τον περασμένο Μάρτιο ένας 30χρονος γραφίστας και η φίλη του, ο κ. Τ. Πουλιάσης και η κυρία Χριστίνα Γκίνη, περπατούσαν στα Εξάρχεια. Ξαφνικά βρήκαν μπροστά τους ένα τζιπ να τους κλείνει τον δρόμο. Ο κ. Πουλιάσης, αντί να κάνει τον κύκλο για να βρει μια δίοδο, έστω και σε μέγεθος σχισμής ανάμεσα στα σταθμευμένα οχήματα, για να βγει στον δρόμο - όπως κάνουν οι περισσότεροι σε τέτοιες περιστάσεις -, αποτόλμησε για πρώτη φορά στη ζωή του να συνεχίσει ευθεία. Και για να το πετύχει αναγκαστικά πήδησε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου προκαλώντας του ένα μικρό βαθούλωμα. Ο συναγερμός του αυτοκινήτου ενεργοποιήθηκε και ο ιδιοκτήτης του εμφανίστηκε μαινόμενος και κάλεσε την Αστυνομία.

Αν και σε οποιαδήποτε χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου ο οδηγός που στάθμευσε παράνομα θα βρισκόταν με μια κλήση στο χέρι και το όχημά του σε κάποια μάντρα της Τροχαίας, εν τούτοις ο κ. Πουλιάσης και η κυρία Γκίνη συνελήφθησαν και έφθασαν σήμερα να αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η περιπέτεια του νεαρού γραφίστα έχει κινητοποιήσει όλες τις ομάδες που δραστηριοποιούνται γύρω από τα δικαιώματα των πεζών, καθ' ότι η υπόθεση θεωρείται το μεγάλο στοίχημα που, αν κερδηθεί, θα προσθέσει πολλά βέλη στη νομική τους φαρέτρα. Συν τοις άλλοις, το θέμα απασχόλησε και τον διεθνή Τύπο, ακόμη και τους «New York Times».


anonymous thinker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.