Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

ενημέρωσις "TV-Radio Davas"

Ασφαλιστικό και λογική
Προσέξτε "βόμβα" Μαγγίνα:
Νέα «βόμβα» Μαγγίνα στη Βουλή, αυτή τη φορά για την πρόωρη συνταξιοδότηση των γυναικών.
«Δεν συμβάλει η πρόωρη έξοδος από την εργασία μιας μητέρας με παιδί που διανύει το 15ο ή 16ο έτος της ηλικίας του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Απασχόλησης.
Πηγή: Flash.gr
Επειδή αυτά είναι στην πρώτη σελίδα για να κάνουν εντύπωση, και να προϊδεάσουν ανθρώπους που σπάνια διαβάζουν όλο το άρθρο, ορίστε και η εικόνα:
Προσέξτε όμως τι λέει μέσα:

Ε. Προστασία της Μητρότητας.
Η Ελλάδα, αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα, γεγονός που καθιστά επιτακτική τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας.
Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα από πλευράς κοινωνικής ασφάλισης, τα οποία, ωστόσο, δεν είναι γενικά, αλλά αποσπασματικά και ως εκ τούτου, δεν συμβάλλουν αποτελεσματικά στην τόνωση του θεσμού της οικογένειας και τη διευκόλυνση των μητέρων που ταυτόχρονα εργάζονται.
Ούτε βεβαίως συμβάλλει η πρόωρη έξοδος από την εργασία μιας μητέρας, της οποίας το παιδί διανύει το 15ο - 16ο ή 17ο έτος της ηλικίας του, περίοδος που την έχει πολύ λιγότερο ανάγκη από τα πρώτα βρεφικά χρόνια, όπως άλλωστε υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Πρακτική.
Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική σημασία της μητρότητας και το ρόλο της εργαζόμενης μητέρας στην ελληνική κοινωνία, εξετάζει:
1. Καθιέρωση του δικαιώματος αναγνώρισης πλασματικού χρόνου για κάθε παιδί, σε όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς Μισθωτών, Αυτοαπασχολούμενων και τον ΟΓΑ.
2. Αύξηση του αναγνωριζόμενου πλασματικού χρόνου.
Ο χρόνος που πλέον θα αναγνωρίζεται, θα ανέρχεται κατ� ανώτατο όριο σε 5 έτη (1 για το πρώτο παιδί και 2 για κάθε επόμενο παιδί και μέχρι το τρίτο). Ο χρόνος αυτός θα είναι επιπλέον του χρόνου γονικής άδειας ανατροφής παιδιών.
3. Ουσιαστική αξιοποίηση του αναγνωριζόμενου χρόνου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται εκτός από τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.
4. Δραστική μείωση των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένες μητέρες, κατά το πρώτο έτος μετά τη γέννηση του κάθε παιδιού και μέχρι το τρίτο. Εξυπακούεται, βέβαια, ότι η εν λόγω μείωση θα αφορά κάθε γέννηση που θα χωρήσει με την ψήφιση του νέου νόμου
Πηγή: Flash.gr
Για να φτάσεις όμως εκεί να διαβάσεις όλα τα παραπάνω πρέπει να ακολουθήσεις δύο συνδέσμους.
Η λογική τι λέει;
Ότι όχι μόνο δεν είναι βόμβα αυτό αλλά είναι βελτίωση του συστήματος.
Αλλά όταν έχεις ανθρώπους που νοιάζονται μόνο για την βολή τους διαστρεβλώνουν τα πάντα και παραπληροφορούν.
Λογική δεν υπάρχει πλέον στον συνδικαλισμό και στην αντιπολίτευση;
Vassilis - Vasper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.