Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Εργοδότης στην Ιταλία έζησε για ένα μήνα όπως οι εργάτες του!

Αύξηση 200 ευρώ στους υπαλλήλους του χορήγησε ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας ζυμαρικών Καμποφιλόνε“, Εντζο Ρόσι, μετά την εμπειρία του να απαρνηθεί τα προνόμια του επιχειρηματία για ένα μήνα και να ζήσει με το μισθό τους.
Ο 42χρονος Ιταλός διαπίστωσε ότι μετά βίας τα λεφτά του μισθού αρκούσαν για να πληρώσει λογαριασμούς, δάνεια, καθώς και να ικανοποιήσει τις άλλες υποχρεώσεις μιας τυπικής οικογένειας στην περιοχή του Άσκολι. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Repubblica‘, ξεκίνησε το πείραμα με 1.000 ευρώ στην τσέπη, προσθέτοντας στο ποσό άλλα τόσα λεφτά από τον υποτιθέμενο μισθό της συζύγου του, αλλά στις 20 του μήνα έμεινε με λίγα ευρώ παρά την προσπάθεια να περιορίσει τα έξοδα στο ελάχιστο.
Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ήταν να αυξήσει το μισθό των υπαλλήλων κατά 200 ευρώ, συνειδητοποιώντας πέρα από τα άλλα ότι ένας εργαζόμενος που δεν έχει λεφτά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποδώσει στη δουλειά του, αφού στο “κεφάλι του τριγυρνούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.