Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΨΥΧΑΡΕΙΟΝ ΟΡΟΣ

Η τοποθέτηση το 1996 του Σταύρου Ψυχάρη, ως μεγάλου "καρδινάλιου" του "εθνικού συγκροτήματος της Χρήστου Λαδά", στο Άγιον Όρος συμπίπτει με την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων ποσού 4,935 δισεκατομμυρίων δραχμών, για την AgOrPSYXαποκατάσταση και ανάδειξη των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Πρόκειται ασφαλώς για μία σύμπτωση, υποστηρίζουν ορισμένοι, που όμως πυροδοτεί τεράστιες αντιδράσεις, σε συνδυασμό με την ιστορία του Σταύρου Ψυχάρη και την πολιτισμική πολιτιστική δραστηριότητα του Χρήστου Λαμπράκη. Στα δισεκατομμύρια αυτά θα πρέπει να προστεθούν άλλα περίπου δέκα δισεκατομμύρια, για την προβολή του έργου της αποκατάστασης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στα έργα που θα γίνουν στο Άγιον Όρος. Μέσω του χρηματοδοτικού μηχανισμού ΕΖΕΣ έργα προϋπολογισμού 2,13 7 δισεκατομμυρίων δραχμών, για τις ιερές μονές Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Σίμωνος, ενώ μέσω της συλλογικής απόφασης διατέθηκαν μόνο το 1996, συνολικές πιστώσεις 891 εκατομμυρίων δραχμών από το ΥΠΕΧΟΔΕ. Στο χορό όμως των δισεκατομμυρίων πέρασε και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το οποίο διέθεσε άλλα 550 εκατομμύρια, γι΄ απευθείας χρηματοδότηση του Κέντρου Αγιορείτικης Κληρονομιάς.

ΦΩΤΟ πάνω: Με τιμές αρχηγού κράτους!!! Ιδού ο νυμφίος έρχεται...

Amalia

ΦΩΤΟ: Ο Χρήστος Λαμπράκης στην Επίδαυρο, εν μέσω δημοσιογράφων του ΔΟΛ και το νεαρό φιλόδοξο Ψυχάρη (κάτω δεξιά) που ατενίζει νέους ορίζοντες στη καριέρα του. Ο γιός απλού μέλους του ΚΚΕ, αλλάζει στρατόπεδα και εν μέσω πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, συμμετέχει παρασκηνιακά στο κατεστημένο που τον αναδεικνύει σε μέγα κεφαλαιοκράτη κινητής και ακίνητης περιουσίας... Κατά τ' άλλα αγαπημένο θέμα και των δύο είναι "οι αποστάτες". Οι ίδιοι όμως αποτελούν κλασικό παράδειγμα αποστατικής και αριβίστικης πολιτικής.

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.