Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Ο χαβαλές των καταλήψεων.

ΣΤΑ δικά μας μαθητικά χρόνια κάναμε διαδηλώσεις για το Κυπριακό ή το πολύ – πολύ όταν είχαμε έλλειψη δασκάλων ή βιβλίων...
...Δεν είχαμε ιδέα για "καταλήψεις" και ούτε που θα μπορούσε να το διανοηθεί κανείς...
ΣΗΜΕΡΑ οι καταλήψεις σχολείων και σχολών έγιναν ο δημοφιλέστερος χαβαλές! Η κατάληψη για την κατάληψη!..
Και το φαινόμενο αυτό πήρε τις σημερινές του διαστάσεις διότι δεν υπάρχουν κυρώσεις ή συνέπειες και διότι δεν αντιδρούν ούτε το κράτος ούτε οι γονείς...
***
ΠΑΙΡΝΩ πολλά τηλεφωνήματα κάθε μέρα από κάποιους γονείς αλλά και από μαθητές...
– Εισέβαλαν στο σχολείο μας, στο Γυμνάσιο, τρεις αληταράδες, που δεν έχουν καμιά σχέση με μαθητές και έκαναν κατάληψη – μού τηλεφώνησε μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου.
Επειτα φώναξαν και τρεις – τέσσερις περιθωριακούς και αναρχικούς από το σχολείο μας και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει.
Πολλοί από τους μαθητές βολεύονται με την κοπάνα». Το ίδιο και αρκετοί καθηγητές... (ιδίως οι… προοδευτικοί»), που μπορεί το σχολείο να είναι κλειστό, αλλά εκείνοι πληρώνονται κανονικά!..
***
ΟΤΑΝ κάποτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (ή επειδή βαριούνται!..) τελειώνει η κατάληψη, η εικόνα του σχολείου είναι τραγική:
Σπασμένα θρανία, κατεστραμμένοι φοριαμοί, λεηλατημένα τα γραφεία των καθηγητών, καταστροφή!..
Και όμως… Ούτε υποχρεώνονται οι υπεύθυνοι και οι γονείς τους να πληρώσουν τις καταστροφές, ούτε καταλογίζεται ποινική δίωξη σε κανέναν!..
***
ΗΔΗ, τη στιγμή που γράφω το παρόν άρθρο οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 500!!! Και αυξάνονται καθημερινά...
ΧΩΡΙΣ το κράτος, η πολιτεία, η κυβέρνηση, να παίρνουν δραστικά μέτρα που θα έχουν και την αποδοχή ολόκληρης της κοινής γνώμης...
***
ΚΑΙ για να είμαστε δίκαιοι: Οχι ότι δεν υπάρχουν και δίκαια αιτήματα μαθητών και κηδεμόνων τους...
Αλλά δεν τους βλέπουμε να κάνουν καταλήψεις για έλλειψη δασκάλων ή αιθουσών ή για έλλειψη βιβλίων...
Αντίθετα τα αιτήματα τα οποία προβάλλουν είναι να επιτραπεί στα δεκατριάχρονα τζόβενα να καπνίζουν ή διότι δεν έχουν, λέει, χαρτί υγείας οι τουαλέτες τους!!!
ΩΣ πού θα φθάσει όμως αυτός ο επιζήμιος χαβαλές, που διαλύει την Παιδεία;.....................Ο Δ.Ρίζος Αποκαλύπτει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.