Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

ο Άγιος και Μέγα-Σταύρος στο Μάπες Show.

Το τρίτο παιδί μιας μεσοαστικής οικογένειας, ο Σταύρος, γεννήθηκε το 1945, τυχερό παιδί την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Στηρίχτηκε μόνος του στα πόδια του. 0 πατέρας του καταγόταν από τη Μεσσηνία. Πήγε στο 40ο δημοτικό και στο 1ο γυμνάσιο της Πλάκας. Ανιψιός του Κ. Λουλέ, βουλευτή και ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, υπήρξε στα νιάτα του μαχητικό στέλεχος του ελληνοσοβιετικού συνδέσμου. Μόλις τελείωσε το γυμνάσιο πέρασε στην Αρχιτεκτονική, αλλά την εγκατέλειψε γρήγορα για χάρη της δημοσιογραφίας. Η έλλειψη πανεπιστημιακής παιδείας του δημιουργούσε προβλήματα στην ανέλιξη του. Η φήμη ότι αποφοίτησε από πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας διαψεύστηκε από το περιοδικό "ΑΝΤΙ", χωρίς κανείς να αντικρούσει το δημοσίευμα.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Ο Σταύρος Ψυχάρης, όπως λένε αυτοί που θέλουν να τον δουν να εκπαραθυρώνεται από το συγκρότημα, ήξερε πάντα να ελίσσεται άριστα και να χειρίζεται πρόσωπα και PsyxarSTκαταστάσεις ανάλογα με την περίπτωση. Βασική αρχή, άλλωστε, στο δεκάλογο κάθε επιτυχημένου καριερίστα.Έτσι έγινε και την εποχή της δικτατορίας. Λίγο καιρό πριν από το πραξικόπημα εργαζόταν στο γραφείο Τύπου της ΕΡΕ μαζί με το Δημήτρη Ρίζο και το Γιώργο Γεμενάκη. Μερικοί λένε πως άδικα κατηγορήθηκε ότι συμπαθούσε τη χούντα, και άλλοι μιλάνε για στενές σχέσεις με θερμόαιμους αξιωματικούς της εφταετίας, ιδιαίτερα μ' ένα "χοντρό λοχαγό" απ' τον οποίο άντλησε στοιχεία κι έγραψε το βιβλίο "Τα παρασκήνια της αλλαγής".

Ο νεαρός Σταύρος έκαμε τρείς κουμπάρους που τον βοήθησαν στη ραγδαία αναρρίχησή του. Τον Σταματόπουλο, υπουργό της χούντας, τον Λαμπράκη και τον Κόκκαλη. Τους δύο τελευταίους τους συμφιλίωσε και τους έκανε συνεργάτες κοινών οικονομικών συμφερόντων...

Λέγεται ότι ο Σταύρος Ψυχάρης ξεκίνησε την αναρρίχησή του, την εποχή της εφταετίας. Στο μπαρ "Ριτζ" στην οδό Βουκουρεστίου γνώρισε τον μετέπειτα κουμπάρο του, πραξικοπηματία αρθρογράφο της "Βραδυνής" Βύρωνα Σταματόπουλο και άλλους σημαντικούς παράγοντες της Δικτατορίας. Όταν μεγάλωσε και αύξησε την περιούσια του, ανέβηκε λίγο πιο πάνω, στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, όπου τώρα πια διαθέτει τρία διαμερίσματα, όπως λένε με έμφαση όσοι γνωρίζουν. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι είναι δώρα του Λαμπράκη και του Κόκκαλη. Οι ίδιες φήμες λένε ότι ο Λαμπράκης του έχει δωρίσει κι ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, όπου μένει ο γιος του Ψυχάρη. Με τα χρήματα πάντως που αποκτά αγοράζει και ανακαινίζει το σπίτι της Μελίνας Μερκούρη, στην οδό Αναγνωστοπούλου, .........συνεχίζεται. οι "Μάπες σόου" σχολιάζουν ...........Liberopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.