Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Ντοκουμέντο: Διαγραφή Βενιζέλου από την ΕΔΗΚ


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εξ απανέκαθεν «απείθαρχος» σε πολιτικές και κομματικές δομές. Ήταν μια ζωή επεισοδιακός και αντιφατικός μαθητής: από τη μία ο σπασίκλας της τάξης που συνεχώς διάβαζε και κατέδιδε τους συμμαθητές του στην κυρία και από την άλλη ο "υπονομευτής" των οργάνων που ο ίδιος ήταν μέλος.
Πάντα τον έτρωγαν τα ρούχα του, που συνήθως ήταν στενά μια και οι γονείς του δεν προλάβαιναν να του αγοράζουν καινούρια. Παρουσιάζουμε ένα ντοκουμέντο του 1976:
την απόφαση διαγραφής του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη νεολαία της ΕΔΗΚ. Είχε προηγηθεί ο μεγάλος χαμός με τον μυστηριώδη θάνατο του Αλέξανδρου Παναγούλη. O μεγάλος οραματιστής έφυγε γρήγορα από τη ζωή ακόμα όμως και σήμερα πλανώνται ερωτήματα σχετικά με τον θάνατό του. Ποιός οργάνωσε το ατύχημά του: οι μυστικοί της Ελλάδας, ξένες υπηρεσίες ή ΜΗΠΩΣ(το πιο πιθανό) "σύντροφοί του" που είχαν και άμεσα ρευστοποιήσιμα συμφέροντα με το θάνατο του αγωνιστή Παναγούλη; Στην αναμπουμπούλα οι λύκοι που διψάνε για εξουσία χαίρονται.......ακόμα και αν οι λύκοι αυτοί είναι "σοσιαληστικοί"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.