Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Υπάρχει κόντρα Βγενόπουλου και Κυβέρνησης;

Υπόγεια κόντρα κυβέρνησης και Marfin, με αιχμή το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό του Ομίλου στον ΟΤΕ, έχει ξεσπάσει.
Η ανακοίνωση της MIG ότι κατέχει πλέον το 13,049% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού έγινε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και όχι στην Αθήνα προκαλώντας εύλογη ανησυχία στην κυβέρνηση.

Το πραγματικό ποσοστό του Ομίλου Βγενόπουλου εκτιμάται ότι έχει ήδη ξεπεράσει το 15%.
Η δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις... επεκτατικές τάσεις της MIG είχε εκφραστεί και στο παρελθόν από τον τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε προειδοποιήσει πως «όποιοι κάνουν επιθετικές κινήσεις, θα μας βρουν απέναντί τους».
Ο Βγενόπουλος φυσικά δεν τρομάζει από απειλές "τυχάρπαστων" πρωθυπουργών και υπουργών. Τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, ως συνήθως. Όσο για τα φερέφωνα του Πασόκ στοχοποιούν όλο και περισσότερο τον Αλογοσκούφη για να αποδυναμώσουν τον ορίζοντα των κινήσεών του. Όλως τυχαίως! Στην πραγματικότητα ο Γιωργάκης επιθυμεί νέα κέντρα εξουσίας πιο φιλικά στο περιβάλλον του και πιο συντονισμένα στο δικό του πολιτικό στίγμα. Αν βγει τώρα και πει μια κουβέντα παραπάνω, όλα μέσα στο παιχνίδι εξουσίας και χρήματος είναι. Σίγουρα ο δρόμος για την Επανάσταση που ετοιμάζει το Πασόκ περνά και μέσα από τις βίλες Βγενόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.