Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Μαλέσιος:"ο αγαθός επαρχιώτης που ήρθε στην Αθήνα και περπάτησε ξυπόλητος στ’ αγκάθια"

Γιώργος Λακόπουλος
Στον τόπο του εγκλήματος δεν επιστρέφει μόνο ο δολοφόνος. Καμιά φορά επιστρέφει και το θύμα. Σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που η πολιτική καριέρα του Βαγγέλη Μαλέσιου έληξε άδοξα επιστρέφει και δείχνει -για το C4I- δύο υπουργούς, όχι δύο υπουργεία.
Ο Μαλέσιος ήταν ο πιο αθώος από τους «λοχαγούς» -την αντιπαπανδρεϊκή φράξια που θριάμβευσε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, υποστηρίζοντας Σημίτη και ξερό ψωμί. Ο Καστανίδης και ο Ρέππας είναι σήμερα μεγαλοστελέχη.
Ο αγαθός πνευμονολόγος από τα Γιάννενα χτυπάει κάρτα στο ΕΣΥ. Μετά το θρίαμβο Σημίτη στο έκτακτο συνέδριο του 2001, ο Χρυσοχοΐδης, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, μετά την υπόθεση Οτσαλάν, επρόκειτο να εξαρθρώσει την τρομοκρατία και ζήτησε να τοποθετηθεί υφυπουργός στην Κατεχάκη για να τον συνδράμει.
Ο ίδιος πρότεινε τον -εξωκοινοβουλευτικό- Νίκο Αθανασάκη. Ο πρωθυπουργός τού έστειλε τον μόνο από τους «λοχαγούς» που δεν είχε ακόμη ανταμειφτεί για τη συνεισφορά του.
Σχεδόν ανυποψίαστος ο Μαλέσιος διέγραψε την κλασική διαδρομή του επαρχιώτη που έρχεται στην Αθήνα και περπατάει ξυπόλητος στ’ αγκάθια. Τον τύλιξαν σε μια υπόθεση και η πολιτική καριέρα του έκλεισε με το βάρος της κατηγορίας για δωρεάν διαμονή σε διαμέρισμα εμπλεκομένου στις προμήθειες του υπουργείου του.
Οσοι μπορούσαν τότε να μιλήσουν δεν το έκαναν. Σήμερα παίρνει εκδίκηση. Εχει με το μέρος του τον τρόπο της ζωής του -μακριά από την γκλαμουριά και το πολύ χρήμα άλλων. Τα γεγονότα πριν από πέντε χρόνια ήταν εναντίον του. Αλλά, όπως λέει ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Ράιτ, «Η αλήθεια είναι πιο σημαντική από τα γεγονότα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.