Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΛΑΖΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ

Για ακόμη μια φορά ο κ. Λαζόπουλος δείχνει εμπάθεια στο ΚΚΕ. Σιγά το νέο θα μου πείτε. "Κάποιος πρέπει να πει στην Αλέκα ότι ο κομμουνισμός κατέρρευσε". Έλα ρε μεγάλε κι από πού βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Μα από το γεγονός ότι μασούσε τσίχλα στην κηδεία του Χριστόδουλου (κάνοντας μοντάζ το κατάφερε κι αυτό)
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στον Λαζόπουλο, άλλοτε κολακευτικά και άλλοτε επικριτικά. Κάποιος όμως πρέπει να πει στον Λάκη ότι το 8,2% των ψηφοφόρων που ψήφισε ΚΚΕ αποδέχεται (έμπρακτα) τις θέσεις του και άρα αυτό που διάφοροι αποκαλούν απομονωτισμό. Επίσης κάποιος να του πει του ανθρώπου ότι το ΚΚΕ από το 1996 έχει πρόγραμμα, θέσεις για το πώς μπορεί να κυβερνηθεί η Ελλάδα. Το αγνοεί; Δεν είναι κακή η άγνοια, κακή είναι η απόλυτη άρνηση της πραγματικότητας.
Θεωρώ ότι ο Λαζόπουλος υπηρετεί μια θέση περί "ενιαίας αριστεράς" που επιφυλάσσει για τον ΣΥΝ τον ηγετικό ρόλο. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού είναι η ταπείνωση, όχι απλά η πολιτική ήττα, του ΚΚΕ. Έτσι θα εξασφαλιστεί η ιστορική συνέχεια του νέου πολιτικού σχήματος, αλλά και η απόκτηση ερεισμάτων στους εργάτες, τους μικρομεσαίους αγρότες και τους συμμάχους τους.
Το ερώτημα είναι αν πλήττεται το ΚΚΕ από τη θέση αυτή. Πιστεύω πως αντίθετα ατσαλώνεται. Μέρα με τη μέρα γίνεται φανερό ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη φωνή που αντιστέκεται σε αντιλαϊκά σχέδια σε ασφαλιστικό, εργασιακά, παιδεία, υγεία που εκπορεύονται από την ΕΕ. Οι μάσκες θα αρχίσουν να πέφτουν και η ΕΕ θα πάψει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι, θα γίνει γνωστό ότι υπάρχουν πέντε κόμματα και δύο πολιτικές. Ή υπέρ ή κατά, τα άλλα είναι μπαρμπούτσαλα.
Και μια επισήμανση. Η Αλέκα δεν είναι το ΚΚΕ. Ηγείται της ΚΟ του ΚΚΕ στη βουλή, ενώ ο πλήρης της τίτλος είναι ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και όχι ΓΓ του ΚΚΕ. Επικρίνοντας το ΚΚΕ επικρίνουν τα μέλη του, τους φίλους και τους οπαδούς του.
Και για τις δημοσκοπήσεις κάτι: Νέα δημοσκόπηση φέρνει το ΚΚΕ μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι έγινε ρε παιδιά; Μπρος πίσω θα μας πηγαίνετε; Αποφασίστε επιτέλους...__________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.