Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2008

Όχι στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ μέσω εξεταστικής επιτροπής

Σε μέγα πολιτικό ζήτημα εξελίσσετε η υπόθεση της SIEMENS. Και επισημαίνω ότι είναι μόνο πολιτικό και όχι ποινικό, που κάποιοι μη γνωρίζοντας γράφουν , αφού σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών , νομοθεσία επί εποχής Σημίτη ,αυτά έχουν παραγραφεί .
Εκείνο όμως που μας ενδιαφέρει πρωτίστως ως πολίτες είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια .Και αυτή θα προέλθει ΜΟΝΟ μέσω των δικαστικών αρχών .
Οι Ελληνικές δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι τα στοιχεία από το εξωτερικό έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και μετέβη εισαγγελέας στο Μόναχο για να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.
Δεδομένου λοιπόν ότι η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη , η σύσταση εξεταστικής επιτροπής μόνο την συγκάλυψη μπορεί να επιφέρει , μπλοκάρωντας την δικαστική έρευνα .

Όπως ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας όταν οι πολιτικοί θέλουν να ``θάψουν ``κάτι , το πάνε στην εξεταστική που δεν έχει βγάλει ΠΟΤΕ συμπέρασμα .
Άλλωστε αυτή είναι και η κύρια αιτία που δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε με το χρηματιστήριο , με τους εξοπλισμούς , και τόσες άλλες υποθέσεις που ανέλαβε να εξιχνιάσει το κοινοβούλιο μέσω των εξεταστικών επιτροπών .
Αρκεί να θυμηθεί κανείς μόνο την πιο ``κραχτή`` περίπτωση για να βγάλει τα συμπεράσματα του .Την Εξεταστική Επιτροπή που συστήθηκε για την υπόθεση Οτσαλάν χωρίς να αποδώσει ουσιώδεις ευθύνες προς τον οποιοδήποτε .

Είναι λοιπόν σημαντικό να ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης και να μην μπλοκαριστεί τώρα με τη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Κάποιοι παραγνωρίζουν ότι στο Ελληνικό Δημοκρατικό Πολίτευμα, όπως και σε όλα τα άλλα Δημοκρατικά πολιτεύματα, η Δικαστική Εξουσία είναι ανεξάρτητη από τις άλλες δύο, την Νομοθετική και την Εκτελεστική, και πρέπει και αυτή να κάνει το έργο της.
Και εν πάση περιπτώσει ας απαντήσουν γιατί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την εμπλοκή της Δικαιοσύνης και θέλουν να την ``μπλοκάρουν`` με την Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Ας αφήσουν λοιπόν τις δικαστικές αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια .
Την υπόθεση εξετάζουν οι αρμόδιες Γερμανικές εισαγγελικές αρχές με παραλήπτη τις δικές μας δικαστικές αρχές .
Και να είστε σίγουροι ότι οι Γερμανοί δεν …..παίζουν.
Θυμίζω ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ανά τον κόσμο έχουν αποκαλυφθεί από δικαστικές αρχές και κανένα από ….δήθεν εξεταστικές επιτροπές .
Nα ανησυχούν μόνο όποιοι έχουν …..λερωμένη την φωλιά τους.
politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.