Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

save pervez!

Δύο λεπτά από τον χρόνο μας μπορεί να σώσει την ζωή αυτού του παιδιού.

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η καταδίκη σε απαγχονισμό του αφγανού νεαρού φοιτητή δημοσιογραφίας Σαγιέντ Περβέζ Κάμπακς με την κατηγορία της βλασφημίας.
Την απόφαση του αφγανικού δικαστηρίου καλείται να ακυρώσει ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος κατακλύζεται από αιτήσεις για την απελευθέρωση του νεαρού φοιτητή.
Ο 23χρονος φοιτητής καταδικάστηκε επειδή τύπωσε από το διαδίκτυο μια έκθεση που υποστηρίζει ότι όσοι καταπιέζουν τις γυναίκες στις ισλαμικές κοινωνίες επικαλούμενοι το Κοράνι παρερμηνεύουν το λόγο του Μωάμεθ. Σκόπευε δε να διανείμει την έκθεση σε συμφοιτητές και καθηγητές του.
Οργανώσεις δημοσιογράφων και προάσπισης ατομικών ελευθεριών έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί στην αφγανική κυβέρνηση, όπως επίσης και ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Καμπούλ, ενώ πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην πρωτεύουσα.

Η βρετανική εφημερίδα Ιντιπέντεντ που ηγείται της διεθνούς εκστρατείας για την απελευθέρωση του 23χρονου, φιλοξενεί στο δικτυακό της τόπο αίτηση, την οποία μέχρι σήμερα το πρωί έχουν υπογράψει πάνω από 77.000 αναγνώστες.
http://www.independent.co.uk/petition

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Βρετανία έχει επίσης εκφράσει την αντίθεσή της στην απόφαση του ισλαμικού δικαστηρίου.

.
Πηγή skai.gr και politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.