Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ

Ενώ στη διεθνή επικαιρότητα κυριαρχεί η δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο, άνθρωποι που και εξαιτίας της έγιναν μετανάστες, βρέθηκαν στη χώρα μας για να γίνουν σκλάβοι. Γιατί 10 € μεροκάματο είναι λιγότερα κατά πολύ από το ημερήσιο χαρτζιλίκι ενός παιδιού μεσοαστικής οικογένειας. Οι συνθήκες στέγασης αυτών των μεταναστών είναι άθλιες όπως γράφει και ο «Ρ». Τη βγάζουν σε αποθήκες, στάνες και παλιά πτηνοτροφεία όπου πληρώνουν κιόλας ενοίκιο! Αν τύχει και σηκώσουν κεφάλι να είστε σίγουροι ότι θα βρεθεί τρόπος να αντικασταθούν από άλλους κακόμοιρους. Και φυσικά αυτό δεν αφορά τα καμποχώρια της Άρτας. Πρόχειρα θυμάμαι το δήμαρχο Ζαχάρως (ναι αυτόν με τις ρωσίδες) να απειλεί τους Αλβανούς εργάτες ότι θα φέρει Αιγύπτιους να μαζέψουν τις ελιές. Είναι τέτοιες οι δομές του αστικού κράτους που, αντί να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, θα την πληρώσουν οι εκμεταλλευόμενοι Πακιστανοί. Ωστόσο, όπου υπάρχει ΚΚΕς η αδικία έχει έναν υπολογίσιμο αντίπαλο. Και μιλώ για τη ΝΕ Άρτας του ΚΚΕ φυσικά.
Θλίβομαι για τη δολοφονία της Μπούτο. Όχι τόσο όμως ώστε να τη θεωρώ θεμέλιο της δημοκρατίας στο Πακιστάν. Στο Πακιστάν υπάρχει δικτατορία και η Μπούτο ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με τον αντίπαλό της Μουσάραφ. Με τις ευλογίες των Αμερικάνων φυσικά για να εξαθλιωθούν ακόμη περισσότεροι Πακιστανοί και να βρεθούν στην ανάγκη του κάθε λεβεντομαλάκα......αριστερό εξτρέμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.