Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

"MEGA Big Brother" στο 5ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω.

"BIG BROTHER¨ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ .
Την Κυριακή 16-12-2007, προβλήθηκε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού MEGA η ¨καταγγελία¨ μητέρας ενός νηπίου που φοιτά στο 5ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω για κακομεταχείριση του παιδιού της από τις νηπιαγωγούς. Μια ¨καταγγελία¨ που θεωρούμε ανυπόστατη και κακόβουλη και που βασίζεται στο ηχητικό υλικό μιας κασέτας ( στην οποία δεν ακούγεται κάτι ιδιαίτερο) που είναι προϊόν παράνομης ηχογράφησης για την οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκε από την συγκεκριμένη μητέρα το ανήλικο παιδί της ως φορητός ¨big brother¨.
Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία και που εγκαινιάζει νέα ήθη στην εκπαίδευση είναι η τηλεδίκη που έστησε το MEGA και ο ¨εισαγγελέας¨- δημοσιογράφος κ. Αναγνωστάκης υιοθετώντας ένα προϊόν παρανομίας σαν αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία που επιτάσσει τη διασταύρωση των στοιχείων. Έστησαν τη δίκη, έβγαλαν και το πόρισμα , δηλώσεις του κ. Αναγνωστάκη για εγκληματίες νηπιαγωγούς και τίτλους στην οθόνη του τύπου ¨νηπιαγωγείο κολαστήριο¨ και ¨νηπιαγωγός γκεστάπο¨.........Βλέπουμε δημοσιογράφους, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, να εγκωμιάζουν μια ηθικά και ποινικά κολάσιμη πράξη και να καλούν στην ουσία και τους άλλους γονείς να πράξουν ανάλογα βάζοντας στις τσάντες των παιδιών τους κασετόφωνα και κάμερες τινάζοντας τα θεμέλια της εκπαίδευσης στον αέρα. Θα τους προτείναμε να εισηγηθούν μετά τους δρόμους να μπουν κάμερες – χαφιέδες και στα σχολεία.
Θεωρούμε ότι υπάρχει τεράστιο ηθικό ζήτημα για το εν λόγω κανάλι αλλά και ποινικές ευθύνες και καλούμε να επέμβει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.........Λαγομιτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.