Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Η Ηπειρώτισσα Κατερίνα Χαρβάτη στο "TOP 10" επιστημόνων για το 2007, σύμφωνα με το "ΤΙΜΕ".

Στο TOP 10 επιστημονικών ανακαλύψεων του 2007 κατέταξε το TIME Magazine μία διεθνή ομάδα γεωλόγων, αρχαιολόγων, βιολόγων και ανθρωπολόγων, στην οποία βασικό στέλεχος είναι η Ηπειρώτισσα Κατερίνα Χαρβάτη. Η έρευνα της επιστημονικής ομάδας, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Science», αποδεικνύει με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο σημερινός άνθρωπος έλκει τις ρίζες του από την Αφρική.

Η Κατερίνα Χαρβάτη είναι μόνιμη ερευνήτρια στο διεθνούς φήμης γερμανικό Ινστιτούτο Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο City University of New York.

Η 37χρονη Ελληνίδα είναι προσωπική επιλογή του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, καθηγητή Φρεντ Γκράιν από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος ζήτησε από την Χαρβάτη να αναλάβει τη μορφολογική ανάλυση του περίφημου κρανίου Hofmeyr. Η ίδια έχει στο ενεργητικό της πολλές έρευνες και δημοσιεύσεις στο αντικείμενο της Εξελικτικής Ανθρωπολογίας. Η Κατερίνα Χαρβάτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 από γονείς με καταγωγή την Ήπειρο. Το 1988 βρίσκεται στην Νομική Αθηνών, γρήγορα όμως διαπίστωσε ότι δεν τη δένει τίποτα με τα νομικά και τελικά μετακομίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και παίρνει το πρώτο της πτυχίο στην Βιολογική Ανθρωπολογία από το Columbia University, οπότε και ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα στον υπέροχο στίβο της βιολογίας.....filiati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.