Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Απάντηση του Δημάρχου Πάρου στις καταγγελίες για πλαστογραφίες στο ΔΛΤ επί δημαρχίας Ραγκούση

Πάρος 26 Δεκεμβρίου 2007
Δημαρχείο Πάρου
Τ.Κ. 84400 Παροικία
τηλ.: 22840 28506
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σχετικά με τα αναφερόμενα στο site σας για την καταγγελία υπαλλήλου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου θα ήθελα για την αποκατάσταση της αλήθειας να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω:
1. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου είναι ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με αυτόνομη οικονομική διαχείριση και διοικείται από ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο μέλος του οποίου ποτέ δεν υπήρξε ούτε ο νυν και ούτε ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Ραγκούσης (σημερινός Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ).
2. Από την πρώτη στιγμή που έλαβα γνώση της καταγγελίας της υπαλλήλου σε συνεννόηση με τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Ραγκούση ειδοποίησα την αρμόδια εισαγγελέα στην οποία εγώ κατέθεσα σχετική αναφορά και διαβίβασα την εν λόγω καταγγελία. Οι ενέργειες αυτές έγιναν και με την σύμφωνη γνώμη του Πρόεδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου κ. Σκανδάλη καθώς και του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Πάρου.
3. Προχθές 24/12/2007 έφτασε στα χέρια μου και στα χέρια του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου επιστολή υπαλλήλου ο οποίος δηλώνει τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποίησε την υπογραφή Πρόεδρων, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και της συναδέλφου του. Αφού μας ζητά συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε μας διαβεβαιώνει ότι θα παράσχει στην αρμόδια Εισαγγελέα όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις. Την επιστολή αυτή θα αποστείλω αύριο στην αρμόδια Εισαγγελέα.
4. Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Πάρου από το 2003 είμαστε υπερήφανοι για την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας. Ο Δήμος μας έχει υπαχθεί στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, άρα όλες οι δαπάνες που πραγματοποιούνται είναι απολύτως νόμιμες. Επίσης ο Δήμος μας σύμφωνα με όλους τους δημοσιευμένους ισολογισμούς από το 2003 είναι ένας από τους ελάχιστους πλεονασματικούς Δήμους της χώρας και έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικότατο έργο χωρίς να καταφύγει στον παραμικρό δανεισμό.
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι τα αναφερόμενα στο blog σας απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα, γι’αυτό τώρα που γνωρίζετε την αλήθεια επιβάλλεται να ανακατασκευάσετε τα γραφόμμενά σας.
Ο Δήμαρχος Πάρου
Χρήστος Βλαχογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.