Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

προς Δήμαρχον Πάρου κ. Βλαχογιάννη

Κ. Βλαχογιάννη
Σας ευχαριστούμε για την απάντησή σας στο δημοσίευμα που αφορά τις πλαστογραφίες εγγράφων επί Ραγκούση.
Πρέπει όμως να σας υπενθυμίσουμε, τον τρόπο που λειτουργούν οι τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε ότι αφορά χρήμα, υπογραφές και εξουσία, κυρίως στην επαρχία. Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι Δήμοι, Νομαρχίες, Αστυνομίες και Δικαστήρια, αλληλο-εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα καταπατώντας δικαιώματα και νόμιμες απαιτήσεις…εκ της «ασφαλούς τοπικής διαπλοκής». Οι επαρχιακές κοινωνίες πλήττονται πολύ περισσότερο από τα "μεγάλα άστυ" της Ελλάδας σε θέματα ευνοιοκρατίας, εξυπηρετήσεων, συγκαλύψεων, κεκτημένων και χατιριών και μάλιστα στα πάνω σημεία του κάθετου άξονα της κοινωνίας . Οι περισσότεροι ανταγωνίζονται για μεγαλύτερη εύνοια και περισσότερες διευκολύνσεις με ένα κουτοπόνηρο τρόπο. Ανταγωνίζονται να τη φέρουν όπως μπορούν ακόμα και στο γείτονα που κινείται εκτός κομματικής μαγκιάς. Δυστυχώς και η Πάρος «χτυπήθηκε αλύπητα» από τους φίλους και τα μέλη της «κομματικής γραμμής» και ξέρετε τι σημαίνει αυτό.
Φυσικά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου είναι ξεχωριστό Ν. Π. Δ.Δ. με αυτόνομη οικονομική διαχείριση και διοικείται από ανεξάρτητο Δ.Σ. μέλος του οποίου ποτέ δεν υπήρξε ούτε ο νυν και ούτε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Ραγκούσης. Από τη στιγμή όμως που στο Δ.Σ. απασχολούνται και υπάλληλοι του Δήμου γίνεται αντιληπτό ότι οι επιρροές υπάρχουν και δυστυχώς οι αλληλεξαρτήσεις που αναφέρω παραπάνω υφίστανται.
Η παραδοχή σας για τον υπάλληλο που αποδέχεται τις πλαστογραφίες, είναι απόδειξη για την ύπαρξη του σκανδάλου. Φυσικά και πρέπει να εξηγήσει στην Εισαγγελέα Σύρου τους λόγους των πράξεών του, αν και από ότι γνωρίζω οι λόγοι που επικαλείται είναι μάλλον παιδαριώδεις. Σιγά το φόρτο εργασίας που έχει ο συγκεκριμένος υπάλληλος. «Πιέζεται» να αναλάβει όλες τις ευθύνες μιας παγιωμένης αλλά και «εκμεταλλεύσιμης» τακτικής, που παρατηρείται σε πολλές υπηρεσίες στη χώρα μας, που μάλλον αποκαλείται διαφθορά. Παράλληλα αν αποδειχθεί κακοδιαχείριση όλα θα πέσουν στον υπάλληλο «της ομολογίας» και οι υπόλοιποι θα βγούν λάδι. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ψάξει το περιεχόμενο των υπογεγραμμένων εγγράφων και να αποφασίσει. Μπορεί η υπόθεση να έχει και βάθος και πλάτος…….μπορεί.


2ξίδιον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.