Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Νεκρή η Μπεναζίρ Μπούτο

Νεκρή η Μπεναζίρ Μπούτο έπειτα από δολοφονική επίθεση που δέχτηκε στο αυτοκίνητό της μετά την ολοκλήρωση μεγάλης προεκλογικής πολιτικής συγκέντρωσης. Ο δράστης την πυροβόλησε τρεις φορές και τα πυρά την πέτυχαν στο λαιμό και το στήθος τη στιγμή που επιβιβαζόταν. Αφού την πυροβόλησε, ο ψυχρός εκτελεστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σπέρνοντας περισσότερο θάνατο.. Η Μπεναζίρ υπέκυψε στις 3:16 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

Η Μπεναζίρ ήταν η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν(η 6η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου) και η είδηση του θανάτου της έκανε αστραπιαία το γύρο του κόσμου. Στο νοσοκομείο του Ραβαλπίντι που μεταφέρθηκε επικράτησαν σκηνές χάους. Η Μπεναζίρ Μπούτο, αυτή την περίοδο έκανε ισχυρή αντιπολίτευση στον Περβέζ Μουσάραφ για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η χώρα και ζητούσε δίκαιες και ελεύθερες βουλευτικές εκλογές. Στην δολοφονία της είναι αναμεμιγμένοι οπαδοί του Μουσάραφ και ενδεχομένως να είχαν υποστήριξη από την Αλ Κάϊντα.

Η Μπούτο υπηρέτησε δύο θητείες στην πρωθυπουργία του Πακιστάν ανάμεσα στα έτη 1988 και 1996. Επέστρεψε στο Πακιστάν στις 18 Οκτωβρίου έπειτα από οκτώ χρόνια αυτοεξορίας. Η τελετή της υποδοχής της στο Καράτσι είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο καμικάζι που παρέσυρε στο θάνατο 140 ανθρώπους. Τότε η Μπεναζίρ Μπούτο είχε γλιτώσει...Τώρα εκφράζονται διεθνώς ανησυχίες για ξέσπασμα βίας μεταξύ των αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων σε μια χώρα που είναι μουσουλμανική και πυρηνική δύναμη…… Νεκρή η Μπεναζίρ Μπούτο , Ο ταραγμένος βίος της Μπεναζίρ Μπούτο , Videos: Μπεναζίρ Μπούτο - Cosmo.gr , ΣΚΑΪ Η Μπούτο στηρίζει τις ΗΠΑ , Περβέζ Μουσάραφ , Benazir Bhutto , Pakistan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.