Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

Καταρρέουν οι καναλαρχικές σκευωρίες για τους αποχαρακτηρισμούς Ζαχόπουλου

Έχουν ήδη καταρρεύσει πάρα πολλά από τα ψέματα που λέγονται στα κανάλια της διαπλοκής, γύρω από το θέμα Ζαχόπουλου και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο(ΚΑΣ). Οι νταβατζήδες όμως δεν κάνουν ποτέ λάθος, άρα και το άρθρο αυτό ανήκει στη σφαίρα της Χαλιμάς.
Ο Ζαχόπουλος ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και άρα πρόεδρος του ΚΑΣ, όπως ακόμα βλέπετε στο site του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το ΚΑΣ όμως δεν είναι μια παιδική χαρά που την κάνει κουμάντο ένας προεδράκος, έστω και με διπλή ψήφο. Είναι μια σύνθεση από 34 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη , με πλήρη επιστημονική καταξίωση και επάρκεια και με δεδομένες τις διαφορετικές επιστημονικές μεθόδους που προσεγγίζουν τους χαρακτηρισμούς και αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων. Πράγμα που σημαίνει ότι οι επιστημονικές διαφορές μεταξύ τους είναι τεράστιες και άρα ο «έλεγχός» τους, όπως αφήνουν τα καλοπληρωμένα «πλην τίμια», τσαχπινιάρικα γιουσουφάκια των καναλιών να εννοηθεί, είναι αδύνατος. Έτσι όπως τα λένε τα κανάλια, ο Ζαχόπουλος μόνος του χαρακτήριζε, αποχαρακτήριζε, έχοντας γραμμένους τους επιστήμονες του ΚΑΣ ή είχε μετατρέψει σε άβουλα πιόνια, ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό γνωμοδοτικό συμβούλιο, που σχεδόν πάντοτε (απειροελάχιστες εξαιρέσεις), ο εκάστοτε ΥπΠο υπογράφει, τις γνωμοδοτήσεις του.
Έπειτα, αν πιάσουμε όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί σχετικά με τις δραστηριότητες Ζαχόπουλου, οδηγούμαστε στον οχετό της διαπλοκής και της καναλαρχίας. Ορίστε ορισμένες αποκαλύψεις που αναφέρθηκαν ως αποκλειστικότητες σε όλα τα κανάλια:
Η ανέγερση του οκταώροφου κτηρίου του γερμανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη(επί Λεωφόρου Νίκης)…..εδώ έδωσε τα ρέστα του, ο Ευαγγελάτος, υπονόησε κλοπή δημοσίου χρήματος, εκβιασμούς, υπεξαιρέσεις, υπερεξουσίες, υπερυπουργίες και εν γένει έδωσε την εντύπωση ότι ο Ζαχόπουλος διέβρωσε τα πάντα για να υπογραφεί η απόφαση για την ανέγερση του συγκεκριμένου κτηρίου:στην πραγματικότητα Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ 1999, ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Το ενοίκιο της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο πρώην Παλλάς είναι έργο Ζαχόπουλου και ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσό του 1 εκ. € μηνιαίως, εξυπηρετώντας γαλάζιους φίλους (εδώ βρισκόμαστε στην αποκορύφωση του δράματος που συνοδεύεται με τους ανάλογους ειρωνικούς και απαξιωτικούς μορφασμούς):στην πραγματικότητα ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 144.000€.
Η υποβάθμιση των αρχαίων της Πλατείας Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη, για την οποία κλαίει και παραμιλεί η κακομοίρα η Τρέμη του Τόμπολα. Έτσι μας κατάντησαν. Ιππότισα της «αρχαίας στρογγυλής Τραπέζης» μας, η Τρέμη. Φτου κακά. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΒΓΑΔΩΝ.
Αν ασχοληθούμε με όλα τα τεράστια ψέματα της παραπληροφόρησης, θα χρειαστούμε σελίδες και σε αυτό το θέμα. Αυτό που θα ήθελα να σας επισημάνω είναι η περίεργη αναμετάδοση των ίδιων «αποκαλύψεων» αλλά με διαφορετική δραματοποίηση και διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ύπαρξη «Κέντρου Ειδήσεων» στα γραφεία των διαπλεκομένων-νταβατζίδικων συμφερόντων που κατευθύνει τη «ροή των γεγονότων». Με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και η νομική υποστήριξη του θιγομένου, Ζαχόπουλος εδώ, να καθίσταται αδύνατη. Σε όλα τα κανάλια θα κάμεις μήνυση; Δε γίνεται! Πές μου γίνεται;
Φυσικά, ούτε λόγος για αποκατάσταση της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.