Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Δύο...άκυρα σενάρια των ημερών για Τσίπρα και Γιάννα.

1) H Γ. Αγγελοπούλου (κυρίως λόγω της κριτικής του ΕΤ στην κυβέρνηση) αλλάζει γραμμή βλέποντας ότι ο δικομματισμός δεν προχωρά και κινείται για την ίδρυση κόμματος με επιλεγμένες προσωπικότητες από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και με αρχηγό την ίδια που ακόμη και αν είναι δύσκολο να εκλεγεί πρώτο, θα παίξει σίγουρα ρόλο σε κυβέρνηση συνεργασίας αφού η αυτοδυναμία αποκλείεται. Προς επίρρωση του σεναρίου μάλιστα έρχονται οι πληροφορίες περί δημοσκόπησης που διενεργείται από την πλευρά Αγγελοπούλου και στην οποία μετράται και η δημοτικότητα της Γιάννας.

2) Ο έχων το προφίλ του "ασυμβίβαστου" Αλέκος Αλαβάνος παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΝ με σκοπό να βγει αρχηγός ο "cool Αλέξης" Τσίπρας ο οποίος θα προχωρήσει σε εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ (που δεν παίρνει με τίποτα τα πάνω του) με στόχο την μεν εκλογή του ΠΑΣΟΚ (κάτι που ικανοποιεί τους εκδότες που υποτίθεται απεργάσθηκαν το σενάριο) αλλά και την συμμετοχή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (με 3-4 υπουργεία στα πρότυπα της παλιότερης συνεργασίας SPD-Πρασίνων στη Γερμανία).

Και τα δύο σενάρια είναι ανυπόστατα και οι όποιες πληροφορίες εντελώς λανθασμένες (αν όχι εκ του πονηρού...). Η Γιάννα, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν έχει καμία επιδίωξη άμεσης εμπλοκής στην πολιτική ενώ ο Τσίπρας είναι γνήσιο παιδί της σχολής Αλαβάνου, θα προτιμήσει να παραιτηθεί από πρόεδρος παρά να συνεργαστεί ποτέ με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.