Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Ο Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα

η Λιάνα Κανέλλη στην Κυριακάτικη «Ε»:
προτιμά τον Φ. Κουβέλη στο τιμόνι του ΣΥΝ. Για την περίπτωση Τσίπρα δανείζεται δυο εφηβικές "τάσεις" του συρμού για να τον στολίσει κατάλληλα. Επικαλούμενη τους συναισθηματικούς και μελαγχολικούς «emo» και τους αισιόδοξους και μοντέρνους «trendy», σχολιάζει: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή για ένα emo κόμμα».
Όσο για τις περίφημες συνεργασίες συμπληρώνει ότι χωρίς απλή αναλογική «είναι ή αποσπασματικές ή "στο απόσπασμα"», ενώ για το ενδεχόμενο αλλαγής γραμματέα στο ΚΚΕ ξεκαθαρίζει: «Η θέση αυτή δεν σημαίνει "πρώτο τραπέζι πίστα"». Γιατί «το ΚΚΕ είναι μεγάλο κόμμα, δεν είναι megalicious...».
Για μια πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΝ τονίζει:
- Αν το ασανσέρ για να ανέβει «ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» είναι η χρηστή διαχείριση του καπιταλισμού, το ΚΚΕ προτιμάει την κατεδάφιση του οικοδομήματος. Ούτε σκοτίζεται να πουλάει ως σουβενίρ τα απομεινάρια του εποικοδομήματος. Να λείπει το βύσσινο! Λαϊκή εξουσία χωρίς να βάλεις χέρι στα μέσα παραγωγής είναι στρας στο σάβανο των λαϊκών αγώνων...
*Πώς κρίνετε την πιθανολογούμενη υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΝ;
- Στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», ο Φρόντο δεν κέρδισε μόνος του. Αλλωστε, το δαχτυλίδι ο Σμίγκολ το αποκαλούσε το «Πολύτιμό μου». Προσωπικά τη βρίσκω μια πολύ trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα.
*Και την υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη; Πώς την αντιμετωπίζετε;
- Βαθύτατα δημοκρατική και πολιτισμένη. Θεωρώ ότι στην παρούσα στιγμή των χαμηλών προσδοκιών και της ιζηματικής απογοήτευσης, η αξιοπρέπεια παραμένει είδος εν ανεπαρκεία και ζητούμενο. Του εύχομαι καλή τύχη, χωρίς τα μιντιακά προνόμια.
Βρήκε το μπελά του ο Τσίπρας κι' ακόμα δεν είδε τίποτα!

Ο Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.