Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Ο πατέρας του Χρήστου Ζαχόπουλου:Θανάσης.

Πέφτοντας στις ράγες του τρένου πριν από πενήντα χρόνια, βρήκε τραγικό θάνατο ο πατέρας του Χρήστου Ζαχόπουλου, Θανάσης. Στην προσφυγογειτονιά όπου έμεινε η οικογένεια, στην οδό Κλεισούρας, στο Κορδελιό στη Θεσσαλονίκη, ελάχιστοι έχουν απομείνει σήμερα από εκείνη την εποχή και οι θύμησες είναι αχνές.
Το μυστικό ήταν ότι ο ίδιος έβαλε τέρμα στη ζωή του, αλλά όπως γινόταν τότε προσπάθησαν να το κρατήσουν όσο ήταν δυνατόν κρυφό. Ο Χρήστος Ζαχόπουλος έμεινε ορφανός σε ηλικία μόλις τεσσάρων-πέντε χρόνων και η μητέρα του Κλεοπάτρα έγινε μάνα και πατέρας μαζί για να τον αναθρέψει, δουλεύοντας ως τραπεζοκόμος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Για πτώση στις γραμμές του τρένου μίλησε και ο 59χρονος επαγγελματίας και παλιός Κορδελιώτης Σούλης Βασιλειάδης, λέγοντας ότι αυτό ακούστηκε έντονα την εποχή εκείνη (1957). «Ακούστηκε ότι έπεσε στο τρένο και δεν αποκλείσθηκε να επρόκειτο για αυτοκτονία», ανέφερε προσπαθώντας να ανακαλέσει τις μνήμες. Αλλος κάτοικος θυμάται ότι τότε του «φόρτωσαν μια ατασθαλία στον ΣΕΚ πρώην ΟΣΕ, που τον οδήγησε στην αυτοκτονία» αλλά αργότερα, μετά τον θάνατό του, αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν υπεύθυνος. Ανθρωποι που βρίσκονταν κοντά στην οικογένεια του θύματος έκαναν επίσης λόγο για συμπτώματα κατάθλιψης που παρουσίαζε.............πηγή:Έθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.