Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Αγαπητή μου Εύη......

Εκ πρώτης όψεως, αν σκεφτείς ότι από το μεροκάματο δεν πλούτισε ποτέ κανείς, σωστά έπραξες και αποφάσισες να κοιμάσαι με κοιλαροπαππούδες που διαθέτουν και χρήμα και εξουσία.
Η σκέψη σου πως βγαίνοντας στο δρόμο, διαδηλώνοντας με τους άλλους εργαζόμενους, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς,αμοιβής,ασφάλισης και γενικά καλύτερης διαβίωσης, δεν αφορούν εσένα και τις φιλοδοξίες σου, κρίνεται σεβαστή, αφού αφορά καθαρά τις προσωπικές επιλογές σου.
Δεν χειρίστηκες όμως σωστά την υπόθεση, γιατί ναι μεν είχες την εξωτερική εμφάνιση για να ξετρελάνεις κάποιον λιγούρη άρχοντοσαλιάρη, δεν διέθετες όμως-όπως φάνηκε -και τα εσωτερικά προσόντα που είναι απαραίτητα για να έχει αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα.
Έπρεπε καταρχήν να υπολογίσεις ότι πεταλουδίτσες που σκέφτονται και ενεργούν όπως εσύ υπάρχουν άπειρες, οπότε ο ¨ανταγωνισμός¨ είναι σκληρός...
Είναι πιθανό να σκέφτηκες πως και η Μιμή, απλή αεροσυνοδός ήταν, αλλά κατάφερε και σαγήνευσε τον Αντρέα, κάνοντάς την από το κορίτσι της γειτονιάς, πρώτη κυρία της χώρας!
Δεν σκέφτηκες όμως πως πριν από τη Μιμή ο Αντρέας θα είχε πάει με άλλες (τουλάχιστον)χίλιες σαν εκείνη και πως έτυχε να είναι αυτή η τυχερή ανάμεσα στις τόσες που προηγήθηκαν.
Και βέβαια εκτός από τύχη, Εύη,χρειάζεται να έχεις κι αυτό το ¨κάτι¨ που όπως όλα δείχνουν η Δήμητρα το διέθετε ενώ εσύ όχι. Πέρα από αυτό,στη συνέχεια ενήργησες εντελώς ¨κατινίστικα¨ και με μεθόδους υποκόσμου του χειρίστου είδους, κάτι που σίγουρα στη θέση σου η Μιμή δεν θα τόκανε αλλά θα τραβούσε για εξεύρεση άλλου ¨θύματος¨.....
Αν δεν είχες προβεί στον ωμό και ηλίθιο εκβιασμό, θα είχες κερδίσει ίσως τη συμπάθεια μερίδας του κόσμου (όχι τη δική μου), που θέλει να βλέπει όλους όσους ασκούν μια μορφή εξουσίας, να είναι και εκμεταλλευτές ¨ανυπεράσπιστων εργαζόμενων κοριτσιών¨.
Το έχασες όμως κι αυτό, μαζί με τα όνειρά σου για γρήγορο ανέβασμα στα σκαλοπάτια της εξουσίας και του χρήματος.
Με λίγα λόγια έπαιξες ,έχασες και θα πληρώσεις, γιατί οι χαμένοι πάντα πληρώνουν-ενίοτε και με φυλάκιση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.