Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Οι προτεραιότητες του Κωστή Χατζηδάκη για το 2008.

...........Στις μεταφορές ο πρώτος στόχος είναι να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας μας, να την αναδείξουμε σε κύριο διαμετακομιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Μπορούμε, αρκεί να δημιουργήσουμε σωστές και σύγχρονες υποδομές. Δίνουμε έμφαση, λοιπόν, στην ολοκλήρωση των έργων σε 12 αεροδρόμια της χώρας και παράλληλα ξεκινούμε τη διαδικασία για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης. Θέλουμε, επίσης, σύγχρονα εμπορευματικά κέντρα, όπως είναι αυτό στο Θριάσιο Πεδίο που προχωρεί σε συνδυασμό με το νέο σιδηροδρομικό σταθμό στο νέο Ικόνιο.
Για τους πολίτες, από την άλλη μεριά, θέλουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε μια πιο ανθρώπινη πόλη. Γι’αυτό και βασικός στόχος για τη νέα χρονιά είναι η αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να πείσουμε τους πολίτες να τα χρησιμοποιούν ακόμα περισσότερο, κάνοντας την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και προστατεύοντας, παράλληλα, το περιβάλλον. Έτσι, μέσα στη νέα χρονιά, ξεκινά η διαδικασία εισαγωγής της τηλεματικής στα τρόλλεϋ και τα λεωφορεία, επεκτείνονται κατά 13 χλμ οι λεωφορειολωρίδες, προχωρεί ο διαγωνισμός για το αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου, τοποθετούνται σταδιακά ηλεκτρονικές αναγγελίες και ενημερωτικά προγράμματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Για τους ξενύχτηδες, θα παραταθεί πειραματικά το Φεβρουάριο και το Μάρτιο το ωράριο του ηλεκτρικού και του μετρό ως τις 2 τα ξημερώματα την Παρασκευή και το Σάββατο. Όσο για τις τηλεπικοινωνίες, στόχος είναι να καρπωθούν όλοι οι πολίτες τα οφέλη που προκύπτουν από της νέες τεχνολογίες.
Γι’αυτό και σχεδιάστηκε η εθνική στρατηγική επικοινωνιών, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα, ώστε να μη χάσει η Ελλάδα τη μεγαλύτερη, ίσως, ευκαιρία να βρεθεί στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων.
Μέσα στο 2008, στόχος είναι, επίσης, να δοθεί μια βιώσιμη και συνάμα ανθρώπινη λύση στο ζήτημα της Ολυμπιακής. Οι πέντε δεσμεύσεις-διατήρηση του ονόματος και του σήματος, μέριμνα για τους εργαζόμενους, απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών, αποτροπή μονοπωλίων, τέλος στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος-παραμένουν ακέραιες..............ημερολόγιο ιδεών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.