Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Greekhelsinki: «Ανθελληνικά» μηνύματα στους λόγους του Μεγάλου Βασιλείου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου

Κατά την πρόσφατη δίκη του, ο Κώστας Πλεύρης επικαλείτο συνέχεια πραγματικά ή διαστρεβλωμένα αποσπάσματα από το Ταλμούδ για να υποστηρίξει τον κατ’ αυτόν «ρατσιστικό», «ανθελληνικό» και «αντιχριστιανικό» χαρακτήρα της εβραϊκής θρησκείας. Οι εισαγγελείς της έδρας έδειχναν να υιοθετούν τις θέσεις αυτές. Ο Εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ(Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι) Παναγιώτης Δημητράς κρατούσε στα χέρια του, κείμενο και διάβασε επιλεκτικά μερικά αποσπάσματα με «ρατσιστικό» και «ανθελληνικό» περιεχόμενο.
Mέγας Βασίλειος, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας (Ο Άγιος Βασίλης)
«Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ. Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄11) την σοφιστική του λόγου δύναμη η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων.» - Βασίλειος Καισαρείας, εις Προφήτην Ησαϊα 9.230.8

Ολόκληρο το κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.