Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Πρώτος ο Μπάρακας στην ΑΪόβα!

Ο γερουσιαστής Μπάρακ Ομπάμα είναι ο μεγάλος νικητής στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, με ποσοστό 37,58%, στην πρώτη μάχη των προκριμματικών εκλογών, στην Αϊόβα. Η νίκη αυτή θεωρείτε βαρυσήμαντη γιατί η Αϊόβα χαρακτηρίζεται ως μια "σκληρή" συντηρητική Πολιτεία. Τρίτη και καταϊδρωμένη η Χίλαρι Κλίντον, πίσω από τον Τζον Έντουαρντς.
Στην πλευρά των Ρεπουμπλικανών, ο Μάικ Χάκαμπι, πρώην ιερέας σε εκκλησία βαπτιστών και στη συνέχεια κυβερνήτης του Αρκάνσο, κέρδισε τις εκλογές στην συντηρητική πολιτεία, αφήνοντας πίσω του τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ, παρ' όλο που ο τελευταίος έκανε μία πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία.

200 χιλιάδες ψηφοφόροι συμμετείχαν στις προκριματικές της Αϊόβα. Η συνέχεια θα δοθεί στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ στις 8 Ιανουαρίου.
Ο 46χρονος Ομπάμα, έτσι και εκλεγεί, θα είναι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ. Κεντρικό του σύνθημα είναι το "Change" και "Need for Change". Οι πρώτες αναλύσεις των αποτελεσμάτων δείχνουν ότι διαθέτει μεγάλη επιρροή στους νέους, ενώ ξεπέρασε και το ποσοστό της Χίλαρι Κλίντον μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων.
Πάρτους τα σώβρακα Μπάρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.