Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

Κανάλια και αντιπολίτευση αποσιώπησαν τη "Συμφωνία της Μόσχας" και εισήλθαν στη Ζαχοπουλειάδα!

Του Γιάννη Θεοδώρου...δημοσιευμένο στο press-gr
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι πάρα πολλοί bloggers αξιολογούν εντελώς αντίστροφα τα γεγονότα και τις ειδήσεις , από την αξιολόγηση των ΜΜΕ, πολύ περισσότερο των ιδιωτικών. Κατά την γνώμη μου για αυτό και ασχολούμεθα με το blog. Σίγουρα δεν θα αξιολογούσαμε ως κορυφαία γεγονότα ούτε τη αποτρόπαια κτηνωδία στο Ίλιον, ούτε τη διαμάχη μεταξύ Μακάκα και Φούστη, ούτε το ερωτικό δράμα της νύφης των Τιράνων, κυρίας Ρούλας Βροχοπούλου, τολμώ να πω ούτε τις αποκαλύψεις για τις παρανομίες του κ. Μαγγίνα. Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο μοναδικός ανώτερος κρατικός λειτουργός, που συνελήφθη κλέπτων οπώρας και μάλιστα τη μεγαλύτερη κλοπή να την έχει κάνει σε χρόνο πολύ παρελθόντα και εκτός εξουσίας. Το μόνο πρωτοφανές, αλλά και θετικό, στην υπόθεση αυτή είναι το πρόστιμο των 160.000 ευρω, σε ενεργεία βουλευτή τέως υπουργό.Έτσι μένουν το ασφαλιστικό, η υπόθεση Ζαχόπουλου, (πράγματι ανήκουστη για τα δικά μας τεκταινόμενα, πρώτη φορά χαρακίρι πολιτικού), και η συμφωνία της Μόσχας...Επειδή στο ασφαλιστικό που πράγματι είναι μείζον θέμα, στον μήνα που πέρασε είχαμε μεν τις κινητοποιήσεις, αλλά δεν έχουμε ούτε καν σχέδιο νόμου, δηλαδή έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, θεωρώ ότι το γεγονός του μήνα είναι αυτά που συμφώνησαν ο Καραμάνλης με τον Πούτιν στις δύο συναντήσεις της Μόσχας ,για λόγους που θα αναπτύξω παρακάτω, θέτοντας το όλο θέμα στην κρίση των bloggers.
1ον. Με τις συμφωνίες για τη λειτουργία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και του αγωγού φυσικού αερίου South Stream , που οριστικοποιήθηκαν, η χώρα μας μεταβάλλεται σε στρατηγικό δίαυλο παροχής ενέργειας για ολόκληρη την Ευρώπη. Eδω πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουν εργασθεί σκληρά και αποτελεσματικα ο Σιούφας και ο γραμματέας του ο Στεφάνου. Μακάρι να ακολουθήσει τα αχνάρια τους η νέα ηγεσία του ΥΠΑΝ.
2ον. Η ανάπτυξη και η διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας Ρωσίας-Ελλάδος ( 400 άρματα μάχης, με απευθείας διακρατική συμφωνία, έξω οι ενδιάμεσοι νταβατζήδες) προσδίδει στη χώρα μας μείζονα πολιτικο-διπλωματικά πλεονεκτήματα, ως η χώρα (μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ) που διατηρεί τις στενότερες σχέσεις με τη δεύτερη υπερδύναμη.
3ον. Τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας χαράσσεται και ασκείται, πράγματι με γνώμονα το εθνικό συμφέρον , χάριν του οποίου υπερκεράσθηκαν και η απαρέσκεια της Ε.Ε. και οι αντιδράσεις των ΗΠΑ για την ελληνορωσική συνεργασία σε άμυνα και ενέργεια.Εντάξει με την υποβάθμιση των συμφωνιών από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, δεν είναι και σε θέση να παρουσιάσουν και να αναλύσουν πολύπλευρα τόσο σοβαρά θέματα. Σε αυτούς δώσε μακάκα, φούστη, το string της Παπαρίζου, πώς η μάνα προαγωγός κρατούσε ψηλά τα πόδια της άτυχης παιδούλας που ήταν και παιδί της, για να διευκολύνει τον σάτυρο παπά, και πάρε τους τη ψυχή.Αλλά εντύπωση προκαλεί η παντελής απουσία σχολιασμού και αξιολόγησης από πλευράς αντιπολίτευσης, αξιωματικής και ελάσσονος.
Η αλήθεια είναι τι να πει ο ΓΑΠ; Αυτό το περίφημο η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, σιγά σιγά γίνεται τώρα πραγματικότητα. Οι αιτιάσεις της αριστεράς περί τυφλής υποταγής στους υπερατλαντικούς πάνε πολύ περίπατο.Το θέμα όμως δεν είναι το φαίνεσθαι, αλλά το ρίσκο αυτής της πολιτικής.
Ελάτε φίλοι bloggers να κάνουμε τη δουλειά των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης,
καταθέτοντας την άποψη μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.