Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Οι πολίτες εμπιστεύονται την Πυροσβεστική και τη Μετεωρολογική Υπηρεσία!

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Public Issue με θέμα "Η Ελλάδα και ο Κόσμος το 2008", που δημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Economist και της "Καθημερινής":
Η Πυροσβεστική και η Μετεωρολογική Υπηρεσία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην εμπιστοσύνη των πολιτών και ακολουθούν Στρατός, Στατιστική Υπηρεσία και Εκκλησία, ενώ η Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο μοναδικός πολιτικός θεσμός που εμπιστεύονται οι πολίτες.

Η Πυροσβεστική συγκεντρώνει 1500 βαθμούς και τα κόμματα μόλις 16!


Στον αντίποδα, οι πολίτες δείχνουν σχεδόν απαξίωση για τα πολιτικά κόμματα, το Χρηματιστήριο την κρατική διοικητική μηχανή, αλλά και για τους περισσότερους κλάδους τροφίμων, τις κατασκευαστικές εταιρίες, τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τις διαφημιστικές και τις τράπεζες.

Αντιθέτως, ψηλά στην εμπιστοσύνη των πολιτών βρίσκονται εταιρίες Πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, καθώς και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές.

Ακόμα, συντριπτικό προβάδισμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών μεταξύ των Μέσων Ενημέρωσης έχει το ραδιόφωνο, έναντι της τηλεόρασης αλλά και των εφημερίδων.

Καθημερινή

Το Βαρόμετρο της εμπιστοσύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.