Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Σε 15 εταιρείες-offshore και μη-ερευνούν τις κινήσεις του Θέμου.

Greece_Salonika

Δεκαπέντε(!) είναι οι εταιρείες - offshore στην πλειονότητά τους - στις οποίες είναι μέτοχος ή είχε συναλλαγές ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, όλες βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
Όπως διαπιστώνουν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας, στους λογαριασμούς αυτών
των εταιρειών εμφανίζονται κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών- πέρα από τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην ΒΝΡ Ρaribas - και αρκετές από τις εταιρείες εμφανίζονται να έχουν «κοινό πορτοφόλι» με τον κ. Αναστασιάδη: Δάνεια ή άλλου είδους ενισχύσεις προς αυτές αποπληρώνονταν από εκείνον.


Παράλληλα, πηγές από την ΥΠΕΕ υποστηρίζουν ότι «θα υπάρξουν εκπλήξεις» στην υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο, σε δύο λογαριασμούς του στη γαλλική τράπεζα ο Θ. Αναστασιάδης. Όπως ανέφεραν, «προκύπτει ενεργός συμμετοχή και άλλων προσώπων, τόσο όσον αφορά την προέλευση των χρημάτων όσο και για τη διαχείρισή τους και τους τελικούς αποδέκτες τους». «Τα πρόσωπα αυτά, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνές μας, έχουν διαπράξει σοβαρά φορολογικά αδικήματα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου», υποστηρίζουν στελέχη της ΥΠΕΕ, που χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως «καθαρή περίπτωση ξεπλύματος μαύρου χρήματος».
Το πόρισμα της ΥΠΕΕ για την κατάθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και για το πού κατέληξαν τα 5,2 εκατομμύρια που εκταμιεύθηκαν τμηματικά από τη γαλλική τράπεζα, αναμένεται περίπου σε δύο εβδομάδες. Αυτό που επίσης διερευνάται είναι αν οι υπεράκτιες εταιρείες έπαιζαν ρόλο αποδέκτη χρηματικών ποσών που διακινούσε ο κ. Αναστασιάδης ή ήταν απλώς τροφοδότες λογαριασμοί για άλλες δραστηριότητες.
Πηγές από την ΥΠΕΕ υποστήριζαν ότι τα ποσά που έχουν διακινηθεί, αναζητούν τόσο η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων όσο και η Αρχή για την Καταπολέμηση του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος. Οι δύο υπηρεσίες πλέον διεξάγουν παράλληλες έρευνες για το ίδιο αντικείμενο, χωρίς να υπάρχει μεταξύ τους άμεση συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.