Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Το σύστημα Πασόκ, τρέμει το ενδεχόμενο νέων εκλογών.

Κυκλοφορούν σενάρια πρόωρων εκλογών που έχουν φέρει αναστάτωση στους διαδρόμους των μεγαλοσυμφερόντων αλλά και έχουν κάμει άνω κάτω το Πασόκ. Το σύστημα Πασόκ, αυτονομημένο και μη, δείχνει να έχει χάσει την ψυχραιμία του! Μάλιστα συνήθη παπαγαλάκια διαδίδουν ότι δε νομιμοποιείται συνταγματικά η κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές πριν τον Σεπτέμβριο!

Όλα τα νταβατζίδικα ΜΜΕ, παρά του ότι ο ίδιος ο Κουκοδήμος δηλώνει την στήριξή του στην κυβέρνηση, επισημαίνουν το «αριθμητικό πλήγμα» που υπέστη η ΝΔ, περίπου πέντε μήνες μετά τις εκλογές. Σε λίγες διαπιστώσεις, τεράστια μηνύματα! Ουσιαστικά βλέπουν σε περίπτωση εκλογών τη νέα ήττα των επιδιώξεών τους που τώρα τελευταία τίποτα δεν τους κάθεται, παρά τα κατασκευασμένα και ενορχηστρωμένα πλήγματα που δέχεται η κυβέρνηση. Πως γίνεται να πλήτεται από ήττες το πανίσχυρο στρατόπεδο των μιντιακών μεγαλοσυμφερόντων! Δεν μπορούν αυτοί οι θερμοκέφαλοι του αυτονομημένου συστήματος Πασόκ να καταλάβουν ότι η στρατηγική τους έχει ηττηθεί κατά κράτος και ότι το «εφιαλτικό σενάριο» της περιόδου 1990-93 μπορεί να επαναληφθεί μόνο ως φάρσα και αυτή τη φορά με ηττημένους τους κατασκευαστές σεναρίων αποσταθεροποίησης. Όσοι κινούν τα νήματα της αποσταθεροποίησης έχουν απέναντί τους το λαό, ακόμα και τους ψηφοφόρους του Πασόκ. Όσοι κρύβονται πίσω από βρώμικους «πολύ-τάλαντους» δημοσιογράφους για να ανακόψουν διεθνείς συμφωνίες της χώρας ή να σταματήσουν δρομολογημένα έργα και μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να προσέχουν γιατί ενίοτε υπάρχει και η οδός των εκλογών, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με την οδό των συμφερόντων τους.

Όταν ο Ρουσόπουλος βγαίνει και λέει ότι «η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτη στην υλοποίηση του έργου της, για το οποίο έλαβε πρόσφατα ισχυρή λαϊκή εντολή» σημαίνει ότι από πίσω «ενίοτε» σκέφτονται και το σενάριο για εκλογές το Μάρτη.

Τα συνηθισμένα κατασκευαστικά κέντρα λάσπης διαστρεβλώνουν εντελώς την πραγματικότητα επιδιώκοντας μεταστροφή της κοινής γνώμης που όμως δεν την βλέπουν να έρχεται γιατί απλούστατα η κοινή γνώμη συγκρούεται με την απληστία των ΜΜΕ. Τα ίδια τα κανάλια έπεσαν στην παγίδα συμφερόντων που είχαν στήσει στην κυβέρνηση σε πρώτη φάση με ενδοδημοσιογραφικό αλληλοσπαραγμό και σε δεύτερη φάση με την πιθανότητα εκλογών, σενάριο που τους φέρνει αντιμέτωπους με άλλη μια ήττα. Γι’ αυτό τώρα θα αποτύχει ένα νέο 89. Δεν υπολόγισαν οι «δημοκρατικές» εφημερίδες «Έθνος», «Νέα» και «Ελευθεροτυπία» και τα κανάλια τους ότι έχει επέλθει και η δική τους φυσιολογική φθορά αλλά και ότι στο παιχνίδι έχουν εισέλθει νέοι παίχτες που επίσης επιζητούν μια θέση στον σκοτεινό ήλιο των εκβιασμών και της «σεναριολογίας». «Διαδίδεται» σήμερα ότι στα συρτάρια του Μαξίμου υπάρχει και το σενάριο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού με δεδομένο και το δέλεαρ του νέου εκλογικού νόμου που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες από τη Βουλή αλλά και επεσήμαιναν ότι δεν έχει πλέον ο Καραμανλής άλλο τρόπο να ξεφύγει από το νοσηρό κλίμα.

Πρέπει βέβαια να καυτηριάσουμε και τη «δημοκρατική» μαγκιά του Πασόκ με τους εκλογικούς του νόμους να αναστατώνουν το πολιτικό σκηνικό όταν προβλέπουν ότι θα περάσουν στην αντιπολίτευση. Εκεί που έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους είναι το γεγονός ότι δεν υπολόγισαν, αυτές οι πρακτικές να γίνουν μπούμερανγκ και για το Πασόκ γιατί πολύ έπαιξαν με την πολιτική ανωμαλία στη χώρα που τελικά συμφέρει αποκλειστικά και μόνο τα τεράστια αδηφάγα καναλαρχικά συμφέροντα. Είναι ευκαιρία να εμπεδώσει μέσα από αλλεπάλληλες ήττες τα καθήκοντα ενός κόμματος εξουσίας που δεν πρέπει ποτέ να ταυτίζονται με μικροκομματικές σκοπιμότητες που αναστατώνουν τη χώρα, διαταράσσουν την ομαλότητα και παρέχουν στους νταβατζήδες δυνατότητες παρέμβασης και εκβιασμού των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.