Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Που είσαι Γκέμπελς να μας δεις !

politis-gr
Αν θα μπορούσε ο Γκέμπελς να δει τους σύγχρονους μαθητές του που επαγγέλλονται την δημοσιογραφία , σίγουρα θα καταλάβαινε ότι η θεωρία του είναι πλέον αναχρονιστική , ημιτελής και σίγουρα υπολείπεται της εξελιγμένης της μορφής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα του 2008 .
Πλέον η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Λάσπης , μέσω των off shores ανά τον κόσμο που τους τροφοδοτούν και τους χρηματοδοτούν , έχει συνεχή ανοδική πορεία στο χρηματιστήριο των ΜΜΕ .
Παρακολουθούσα εχθές το βράδυ τα δελτία ….ειδήσεων . Κεντρικοί παρουσιαστές ερωτούσαν τον βουλευτή της ΝΔ κ . Σίμο Κεδίκογλου , εάν είναι αυτός ο δεύτερος βουλευτής που ανέφερε στον ανακριτή ο αρχισυντάκτης της `ζούγκλας` και του ….`κίτρινου τύπου `.
Ο άνθρωπος απαντούσε με σαφήνεια προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας .
Δήλωνε : Σαφέστατα ΟΧΙ . Ένα χρόνο έχω να μιλήσω με τον κ . Τριανταφυλόπουλο .
Είμαι πολύ στενοχωρημένος που κάθε κουκουλοφόρος της παραπληροφόρησης και λασπολόγος εμπλέκει το όνομά μου σε αυτή την υπόθεση.
Μάλιστα κάλεσε οποιονδήποτε έχει αμφιβολίες, να γράψει ή να πει δημόσια ότι έχει ώστε να του δώσει κι εκείνου την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Η παρουσιάστρια συνεχίζει την συζήτηση : Χαίρομαι , γιατί οι δικές μας πληροφορίες από το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ μας λέγανε άλλα .
Μάλιστα . Ο ένας προκαλεί δημόσια οποιονδήποτε έχει κάτι να το πει ΕΠΩΝΥΜΑ , και η άλλη αναφέρεται αορίστως χωρίς να κατονομάζει κανένα , και αναπαράγει την κατευθυνόμενη λασπολογία .
Η εξελιγμένη μορφή του Γκεμπελισμού που λέγαμε στην αρχή .
Συστήνω στον κ. Κεδίκογλου να αρχίσει να περιφέρεται με T-shirt `` δεν είμαι εγώ ο δεύτερος `` μήπως τους πείσει για το αυτονόητο . Ότι δεν είναι ελέφαντας .
Πέραν της χιουμοριστικής πλευράς του θέματος προκύπτουν και πάρα πολλά σοβαρά ερωτήματα .
Γιατί γίνεται στόχος ο συγκεκριμένος βουλευτής ;; Ποιους ενόχλησε ;; Ποιος ο σκοπός της λάσπης εναντίον του ;;
Υπάρχουν ….Έλληνες δημοσιογράφοι που χρηματοδοτούνται και εάν … ναι , από ποιες πηγές και ποιος ο ρόλος τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.