Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την επέκταση του ωραρίου στο Μετρό.

Η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του Μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων είναι κοινωνικά χρήσιμη και αναγκαία.
Ο τρόπος, όμως, που επιχειρούν να την προωθήσουν η κυβέρνηση της ΝΔ και η εταιρία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία της επιχείρησης, στρέφεται κατά των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η επέκταση του ωραρίου χωρίς πρόσληψη νέου προσωπικού, ενώ ήδη υπάρχουν μεγάλα κενά θα οδηγήσει στην εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων, ενώ θα υπονομεύσει την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών.Υπόλογες είναι η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των δύο εταιρειών και για την άσκηση δίωξης των απεργών, με την πάγια καταγγελία της στάσης εργασίας ως παράνομης και καταχρηστικής.
Η νεολαία και οι εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου πρέπει να απομονώσουν τις φωνές εκείνες που, ενώ αθωώνουν την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των μεταφορών, υβρίζουν τους εργαζόμενους ως βολεμένους και δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας!
Το ΚΚΕ καλεί τη νεολαία και το λαό του Λεκανοπεδίου να συντονίσουν τις διεκδικήσεις και την πάλη τους με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, απαιτώντας επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των συγκοινωνιών και πύκνωση των δρομολογίων, χωρίς να παραταθεί το ωράριο εργασίας των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς.
Να γίνουν νέες προσλήψεις επαρκείς σε αριθμό, σταθερής και μόνιμης εργασίας. Δωρεάν μετακίνηση το πρωί για τους εργαζόμενους, μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τις άλλες ώρες και δωρεάν για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και ΑμΕΑ. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό και για να λειτουργούν αποκλειστικά προς όφελος του λαού πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιες και ενταγμένες σε ενιαίο φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.