Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Ο Παπανδρέου στοιχίζεται επιτέλους πίσω από τους καναλάρχες!

Με γρήγορους ρυθμούς ο Παπανδρέου βρίσκει το βηματισμό του και στοιχίζεται με τα πανίσχυρα μιντιακά συμφέροντα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, να γίνει διαφορετικά. Οι σύμβουλοι του Παπανδρέου και των καναλαρχών έχουν διαπιστώσει ότι η διαφθορά και η κρίση «γεννήθηκαν» στην Ελλάδα, μόλις το 2004 με την εκλογική νίκη της ΝΔ. Συμμετέχουν σε ένα θέατρο σκιών και παραλόγου, νομίζοντας ότι έτσι απαλλάσσουν τους κανακάρηδες του πασοκικού σοσιαλισμού από τις τεράστιες ευθύνες τους στην ηθική και κοινωνική κρίση που βιώνει η Ελλάδα. Με έναν Παπανδρέου, μια καναλαρχική ολιγαρχία και ένα Πασόκ να μη φέρει στο ελάχιστο ευθύνες για την κατάντια των υπουργών τους που τα έπαιρναν χοντρά από εμπόρους όπλων και μεγαλοεπιχειρήσεις, αλλά και συνδικαλιστών τους που εκτός από τους πολλαπλούς μισθούς δεν έλεγαν όχι και στις μίζες της διαπλοκής και των επιχειρήσεων που εμπλέκονταν στα Ολυμπιακά έργα. Βέβαια οι ίδιοι άνθρωποι που έδιναν τις μίζες, οι ίδιοι είναι και ιδιοκτήτες ή διαφημιστικοί χρηματοδότες των ΜΜΕ.
Τα φαινόμενα «σήψης και διαφθοράς» και η πολιτική και ηθική κρίση είναι αποτέλεσμα αλόγιστης χρήσης της εξουσίας την εικοσαετία Πασόκ και της συνακόλουθης συγκάληψης και ατιμωρησίας που παρείχε το σύστημα Πασόκ στους διαπλεκόμενους και εμπλεκόμενους. Από αυτούς που έμαθαν να τα παίρνουν χωρίς κόπο και από αυτούς που διορίζονταν παράνομα και καταχρηστικά με μοναδικό κριτήριο την «πράσινη» κάρτα του πασοκικού παρακράτους. Όταν δηλώνεις ότι δε φέρεις καμιά ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος τότε στην πραγματικότητα κοιτάς αποκλειστικά και μόνο το κομματικό όφελος και έχεις υποκύψει στα μικροκομματικά στεγανά και στα μιντιακά μεγαλοσυμφέροντα.
Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που δεν της αξίζει, υπονοούν οι καθημερινές επιθέσεις των καναλιών και στη συνέχεια το επικυρώνει και το φωνάζει δυνατά ο Γιωργάκης. Αξίζουμε πολύ καλύτερα, δηλαδή μια κυβέρνηση Πασόκ που θα εξασφαλίζει και πάλι τα κέρδη της οικονομικής ολιγαρχίας και τα συμφέροντα της διαπλοκής. Ένα Πασόκ που πάντα υπηρετούσε τα οικονομικά κέντρα και τα βολεμένα κυκλώματα των κομματικών παραγόντων. Επιστροφή δηλαδή στις ρίζες της διαφθοράς και στην πλήρη αδιαφάνεια.
Ως συνήθως κρίνει ο Γιωργάκης πρόχειρα και εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Δυστυχώς ο Παπανδρέου βρίσκει το βηματισμό του και πίσω από τους νταβατζήδες αλλά και στη λαϊκιστική ρητορική. «Ανακάλυψε» την εξεταστική επιτροπή για το θέμα της SIEMENS, για το μαύρο χρήμα που ρουφούσαν τα στελέχη του. Ειλικρινά μπορεί να μας πει το Πασόκ ποιες εξεταστικές επιτροπές οδήγησαν σε κάποια συμπεράσματα ή απέδωσαν ευθύνες. Οι εξεταστικές επιτροπές είναι διαδικασία πολιτική που δεν έχει καμιά σχέση με την απόδοση δικαιοσύνης και απλώς αποδεικνύουν περίτρανα τις πολιτικές διαφορές των κομμάτων σε συγκεκριμένα προβλήματα. Οι εξεταστικές απλούστατα διερευνούν πολιτικά ένα θέμα και συγκαλύπτουν την ουσία. Θυμάται κανείς δίκαιη απόδοση ευθυνών από κάποια εξεταστική; Ας πούμε η περίφημη εξεταστική για το Κυπριακό απέδωσε ευθύνες ή τιμώρησε και ποιους, στο θέμα του Κυπριακού; Οι εξεταστικές βουλιάζουν το πολιτικό σύστημα στο βούρκο των αλληλοσυκοφαντιών. Θα μου πείτε το Πασόκ ξέρει από συκοφαντίες και βούρκο, άρα του είναι απαραίτητες οι διαδικασίες εξεταστικών κυρίως όταν δεν γνωρίζουμε καθόλου το αντικείμενο των γερμανικών δικαστικών ερευνών . Ίσως γιατί στο Πασόκ νομίζουν ότι με εντυπωσιασμούς μπορούν να επιπλεύσουν. Στην πραγματικότητα όμως με τέτοιους θεατρινισμούς πληγώνονται και βουλιάζουν η αλήθεια και η διαφάνεια.......Αδμηνιστράτορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.