Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Οχι, δεν ήρθε καταστροφή. Οχι, δεν είναι όλα μαύρα!...

Η πατρίδα υποφέρει, αλλά αντέχει. Η πατρίδα θέλει να πάει μπροστά και πηγαίνει. Το δείχνει ο πρώτος πολίτης της, ο υποδειγματικός και αισιόδοξος Κάρολος Παπούλιας. Το φωνάζει καθημερινά ο πρωθυπουργός της, που ψηφίζεται και ξαναψηφίζεται ως «καταλληλότερος». Το αποδεικνύει ο πρώτος ιεράρχης της, ο Χριστόδουλος, που προσφέρει ένα παγκόσμιο πρότυπο γενναιότητας, δεσμεύοντας τους διαδόχους του να το ακολουθήσουν.
Σύμφωνοι, η πατρίδα υποφέρει αλλά μάχεται. Οι μεταρρυθμίσεις κουτσαίνουν αλλά προχωρούν. Η Δικαιοσύνη τσιμπολογάει τους απατεώνες του σιναφιού μας, που οδήγησαν τα κανάλια σε βαρύτατα, πλην ατιμώρητα, λάθη. Η οικονομία δείχνει αξιοσημείωτη αντοχή στους έξωθεν μεγάλους κλυδωνισμούς. Η διπλωματία ελίσσεται επιτυχώς ανάμεσα σε Αμερική - Ρωσία - Τουρκία. Οι Ελληνες επιχειρηματίες απλώνονται αθορύβως αλλά θεαματικά σε όλη τη Βαλκανική. Τα Ζωνιανά παραδόθηκαν. Μεγάλα έργα προχωρούν σε όλη τη χώρα...
Τότε, τι δεν πάει καλά; Δεν πάει καλά το άθλιο κύκλωμα ενημέρωσης, το αποτελούμενο από καμιά πενηνταριά κυνηγούς του χρήματος που παριστάνουν τους δημοσιογράφους. Τόσο που αναρωτιέται κανείς πώς δεν βρέθηκαν ακόμη μερικοί λεβέντες σπουδαστές της δημοσιογραφίας να κάνουν κατάληψη σε κάποιο βρομοκάναλο και να δείξουν στον κόσμο τι θα πει έντιμη και αντικειμενική ενημέρωση.….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.