Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Έξι (!) είναι οι δικαστικές έρευνες για την υπόθεση Ζαχόπουλου..

Σε…αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί ο ανακριτής που κάνει τη μεγάλη έρευνα για την υπόθεση Ζαχόπουλου, προκειμένου να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας τις μαρτυρικές καταθέσεις. Στόχος του δικαστικού λειτουργού είναι έως και τις 7-8 Φεβρουαρίου, οπότε και ανάβει το «πράσινο φως» για τη λήψη νέων αντιγράφων της δικογραφίας από τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, να να εξετάσει πρόσωπα –κλειδιά, ώστε να διασφαλίσει σε απόλυτα στεγανά το πλαίσιο της ανάκρισης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί για διπλή κατάθεση, από τον ανακριτή και την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Μαρία Γκανέ, ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Κουκοδήμος.
Την ίδια ώρα,έξι έρευνες είναι «ανοιχτές» και προκαλούν την…ανακύκλωση μαρτύρων:
1)Η πρώτη διενεργείται από το 2ο ειδικό ανακριτή, Δημήτρη Οικονόμου, για την υπόθεση της εκβίασης του Χρήστου Ζαχόπουλου, αλλά και της «σκοτεινής» διαδρομής του περίφημου dvd. Βασικός άξονας των ανακριτικών πράξεων, που θα οδηγήσει στα επόμενα στάδια, είναι το ζήτημα της διερεύνησης των τυχόν οικονομικών συναλλαγών που σημειώθηκαν ή επιχειρήθηκαν να γίνουν κατά τη διακίνηση του dvd, λόγος που «ψάχνει» πολύ και το θέμα των 5 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη.
2)Η δεύτερη διενεργείται από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου για τα οικονομικά πεπραγμένα στο υπουργείο Πολιτισμού επί θητείας Ζαχόπουλου.
3)Η τρίτη γίνεται πάλι από τον κ. Αθανασίου και αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχετικά με χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής επί Ζαχόπουλου, το οποίο διέψευσε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΑ, Χρήστος Λαμπράκης.
4)Η τέταρτη διενεργείται από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Μαρία Γκανέ, και αφορά στην καταγγελία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τον Σπύρο Κλαδά, και το ότι επιχείρησε να συναλλαγεί μαζί του μέσω βουλευτή της Ν.Δ.
Σε πταισματοδίκη βρίσκονται άλλες δύο σχετικές υποθέσεις.
5)Η πρώτη αφορά στη δημοσίευση από το «Πρώτο Θέμα» και την «Αυριανή» τόσο των φωτογραφιών που περιλαμβάνονται στο ροζ dvd όσο και του περιεχομένου του και η άλλη
6)Η δεύτερη αφορά σε προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν έχει υποκλαπεί η συνομιλία μεταξύ των δημοσιογράφων Στέφανου Χίου και Δημήτρη Καμπουράκη, που είδε το φως της δημοσιότητας και απομαγνητοφωνημένο κείμενό της κατατέθηκε από τον πρώτο στον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.