Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Το κουμπί του Μάκη

sofistis

Την περίοδο τού ψυχρού πολέμου κυριαρχούσε ο τρόμος μην τυχόν και κάποια απ τις δύο υπερδυνάμεις πατούσε το κουμπί και ο πλανήτης γη περνούσε στην συμπαντική ιστορία.. Σήμερα, σε μια γωνιά αυτού του πλανήτη, βασιλεύει και πάλι ο τρόμος.. Όχι μην τυχόν και πατήσει το κουμπί κάποια υπερδύναμη αλλά μην τυχόν και το πατήσει ο Μάκης, ο Δημοσιογράφος-Ιδέα, ο Ιεροεξεταστής και Μέγας Καρφωτής....

Μια περίεργη ισορροπία τρόμου επικρατεί στην Ελλαδούπολη, γιατί για όλους έχει ένα κουμπί ο Μάκης.. Μικρούς και μεγάλους, δυνατούς και αδύνατος, σπουδαίους και ασήμαντους. Για κάθε εχθρό και φίλο, συγγενή και αδελφό.. Για το συνάδελφο, για το μανάβη και τον περιπτερά, τον γείτονα και τον περαστικό, για όποιον αντάλλαξε μια κουβέντα ή μια καλημέρα.. Περνάει και αφήνει πίσω του κοριούς.. Μυστικά μικρόφωνα και κάμερες έτοιμες να καταγράψουν κάθε παρασπονδία μικρή ή μεγάλη, κάθε απάτη ή κακό πήδημα.. Κανένας δεν συγχωρείται.. Είτε εξουσιαστής είτε εξουσιαζόμενος.. Όλοι είναι ίσοι μπροστά στην υπέρτατη εξουσία του Μεγάλου.. Τίποτα δεν ξεφεύγει από την ρομφαία του.. Για όλους έχει ένα κοριό ο Μάκης, μια κασέτα, ένα dvd.. Αρκεί να πατήσει το κουμπί και θα αποδοθεί η θεία δικαιοσύνη..

Αλίμονο σε αυτούς πού δεν αγάπησαν και δεν πήδηξαν σωστά.. Αλίμονο σ αυτούς πού τόλμησαν να εφησυχάσουν και πέταξαν μια γόπα στο οδόστρωμα ή τούς ξέφυγε μια κουβέντα παραπάνω στη γυναίκα τους.. Αλίμονο στα κόμματα και τούς πολιτικούς.. Στους δύσμοιρους τούς βουλευτάκους πού βγήκαν στην εκπομπή του για να γίνουν γνωστοί.. Στους χειροκροτητές πού μαζεύονται τα βράδια στη τηλεοπτική ζούγκλα και παρακολουθούν το κήρυγμα του σαν κατουρημένες γλάστρες.. Στον Κουκοδήμο πού πήγε να αθληθεί στο σπίτι του Μεγάλου.. Αλίμονο πολύ περισσότερο σε αυτήν την κακομοίρα, την έντρομη και ανίκανη κυβέρνηση που τίποτα δεν κάνει και όλα αυτή τα κάνει.. Πού για να κυβερνήσει αναμένει τις κασέτες και το Μάκη να πατήσει το κουμπί..

Τελικά πέρα από την πλάκα στην Εκάλη υπάρχει πρόβλημα σοβαρό. Είναι γνωστό ότι φίλοι και συγγενείς δεν πηγαίνουν πλέον στο σπίτι του Μάκη φοβούμενοι τις κρυφές κάμερες και τα μικρόφωνα, γιατί κανείς πλέον δεν μπορεί να συγκρατήσει τον Μέγα Καρφωτή απ τη μανία του για κάρφωμα.. Εν τω μεταξύ στενοί (στενότατοι) κύκλοι της Εκάλης έχουν εκμυστηρευτεί ότι η σύζυγος του Μεγάλου, την έχει πιάσει το γερμανικό της και δεν ανταποκρίνεται στα συζυγικά της καθήκοντα, αν ο Μεγάλος δεν βγάλει τις κρυφές κάμερες και τα μικρόφωνα από το σπίτι και ιδιαιτέρως από την κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο.. Σύμφωνα δε με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες από το μαιευτήριο Ιασώ, το νεογέννητο του Μεγάλου (να ζήσει το παιδάκι) στην θέα της κάμερας του μαιευτηρίου άρχισε να σκούζει έντρομο σαν να αντίκρισε φίδι.. Έσπευσε αμέσως ο πατέρας Μάκης και μόλις το απείλησε ότι έχει ένα κουμπάκι και γι αυτό, λούφαξε το βρέφος και δεν έβγαλε άχνα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.