Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Ζωγράφος εκ γενετής τυφλός...

από την Τουρκία.
το μανιτάρι του βουνού

Με τη βοήθεια του πατέρα του γνώρισε κι άλλα παιδιά που ήταν τυφλά. Ενθάρρυνε ο πατέρας το παιδί και του είπε θα γίνεις μεγάλος καλλιτέχνης!

Αυτός εδώ ο άνθρωπος (Τούρκος) είναι τυφλός από όταν γεννήθηκε. Και όμως καταφέρνει να ζωγραφίζει πίνακες με «προοπτική» δίχως ποτέ του να έχει δει. Μόνο με την αφή. Βλέπει τον κόσμο με τις άκρες των δακτύλων… Κατανοεί το χώρο χωρίς να βλέπει… Πολλοί λένε ότι ζωγραφίζει πιο καλά και από ανοιχτομάτηδες… Και μάλιστα για ένα παιδί τη δεκαετία του 1950…Ήδη επιστήμονες ερευνούν το μυαλό του να δούνε τι συμβαίνει….

Βάση της μηχανιστικής ορθολογιστικής επιστήμης είναι αδύνατα. Εμπειρικά όμως αποδείχτηκε πως είναι δυνατόν. Μια μηχανιστική ορθολογική πλάνη πέφτει στο κενό δια του εμπειρικού αντιπαραδείγματος.

Η κατανόηση της ζωής, του είναι, είναι πολύ πιο σύνθετη, πολύ πιο πολύπλοκη από τα μηχανιστικά κατάλοιπα των χειρότερων όψεων του μηχανιστικού ορθολογισμού. Η κατάρρευσή του αποτελεί μια κατάκτηση όπως από με τις θετικές όψεις του διαφωτισμού στη Δύση κατέρρευσε ο μηχανιστικός ορθολογισμός του «Χριστιανισμού» χωρίς Πνεύμα Θεού..

Esref Armagan, il pittore cieco (prima parte)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διοξίδιο της παραπληροφόρησης, της φύσης, της πολιτικής, της κακομοιριάς, της open democracy, της μπλογκόσφαιρας, της διαφθοράς, της διαπλοκής, του μπουγαδοκόφινου, της σάτιρας και κάθε βαρονίας.